31.10.2017 | U21
Znan seznam za tekmi s Črnogorci in Francozi

Mlado reprezentanco Slovenije novembra čakata novi kvalifikacijski preizkušnji. Slovenci bodo po oktobrskih gostovanjih v Luksemburgu in Črni gori na domačih tleh gostili Črnogorce in Francoze, ki z devetimi točkami zasedajo vrh lestvice skupine 9. Četa selektorja Primoža Glihe je z dvema točkama manj druga.

Slovenci so v izdihljajih dvoboja v Luksemburgu ostali brez zmage. A prav Luksemburžani so dober pokazatelj, da gre izjemno za izenačeno skupino, saj so slavili v Bolgariji, namučili pa so tudi Francoze, ki so ob polčasu zaostajali za dva zadetka. Francija bo druga nasprotnica novembrske akcije, srečanje pa bo v ponedeljek, 13. novembra, ob 18:45, odigrano v Domžalah. Štiri dni prej bodo Slovenci v Novi Gorici pričakali Črnogorce, srečanje v novogoriškem Športnem parku pa se bo pričelo ob 19. uri.

»Skupina je takšna, da lahko katerakoli ekipa premaga vsakega nasprotnika, kar smo vedeli že pred pričetkom kvalifikacij. Vsaka tekma je identična – težka,« na že omenjeno izenačenost reprezentanc skupine 9 opozarja selektor Primož Gliha, ki ob tem izpostavlja eno od osrednjih težav izbrane vrste: »Vselej igramo na enak način. Že v pripravljalnih tekmah smo imeli precej težav, saj smo izgubili praktično vsa srečanja. Največja težava je, da fantje ne igrajo in imajo v svojih klubih veliko rezerv. Sedem, osem igralcev igra standardno, ostali tekme gledajo s strani in to je naša največja težava.«

Gliha se je ozrl tudi na trenutni izplen sedmih točk, ki bi bil bogatejši, če bi bila boljša tudi realizacija: »Odigrali smo tri srečanja, zabili sedem zadetkov, kar je sicer dobro, a tudi zaskrbljujoče, saj je sedem golov doseglo šest igralcev. Potrebujemo nogometaša, ki bo zabijal, saj smo imeli v obeh tekmah z Luksemburgom ogromno priložnosti. Danes bi imeli na svojem računu devet točk, če bi izkoristili sedemdeset odstotkov situacij. Pripravljali smo si t.i. 'zicerje', bili smo sami pred vratarjem, ni šlo za polpriložnosti. Morali bomo izkoriščati priložnosti, če bomo želeli ustvariti pozitiven rezultat.«

V primerjavi z oktobrskima gostovanjema bo lahko Gliha računal tudi na novinca Kenana Fatkića in Jana Repasa. »Fatkić ima odigranih sedemdeset, osemdeset minut manj kot Repas, ki bo imel v dveh tekmah reprezentance U21 priložnost pokazati, da si zasluži igranje v članski izbrani vrsti. Vsi vemo, da je težko biti dodana vrednost, ki jo prinašajo asistence in zadetki. To ne bo enostavno. Z njim se bom pogovoril, saj ne bo dobro, če bo to narobe dojel,« zaključuje selektor mlade reprezentance.

Reprezentanti se bodo po klubskih obveznostih zbrali v nedeljo, 5. novembra.

Seznam za tekmi s Črno goro in Francijo:

Vratarji: Grega Sorčan (Gorica), Rok Vodišek (Olimpija), Primož Bužan (Ankaran).
Branilci: Amadej Brecl (Celje), Luka Badžim (Ankaran Hrvatini), Erik Gliha (Avellino, ITA), Gal Primc (Ankaran Hrvatini), Kristjan Arh Česen (Triglav Kranj), Ožbej Kuhar (Triglav Kranj), Matija Rom (Domžale).
Vezisti: Matic Vrbanec (Aluminij), Anže Pišek (Rudar Velenje), Janez Pišek (Celje), Jan Humar (Gorica), Tilen Nagode (Gorica), Žan Žužek (Domžale), Jan Repas (Caen, FRA), Kenan Fatkić (Chiasso, ŠVI).
Napadalci: Jan Mlakar (Venezia, ITA), Alen Ožbolt (Domžale), Milan Tučić (Rudar Velenje), Martin Kramarič (Maribor).

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

 • 14.03.2023 | U21
  Mlada reprezentanca v Turčiji s Slovaško in Azerbajdžanom
  V drugi polovici marca se bo prvič v letu 2023 zbrala reprezentanca Slovenije do 21 let. Mlada izbrana vrsta bo med 19. in 27. marcem aktivna v Turčiji. Selektor Milenko Aćimović je predstavil seznam reprezentantov.
 • 02.02.2023 | U21
  Mlada reprezentanca v skupini s Francijo, Avstrijo, BiH in Ciprom
  Reprezentance Francije, Avstrije, Bosne in Hercegovine ter Cipra bodo nasprotnice mlade izbrane vrste Slovenije v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025, ki bo potekalo na Slovaškem. 
 • 05.01.2023 | U21
  Intervju: Milenko Aćimović
  Milenko Aćimović se po zamenjavi generacij ozira proti naslednjemu kvalifikacijskemu ciklu. Kar je videl do zdaj, ga upravičeno navdaja z optimizmom.
 • 21.11.2022 | U21
  Brez zadetkov v Fazaneriji
  Slovenska reprezentanca do 21 let je v Murski Soboti remizirala z vrstniki iz Bolgarije z 0:0 (0:0).
 • 20.11.2022 | U21
  V Fazaneriji z Bolgari
  Soboška Fazanerija bo jutri gostila pripravljalni obračun mladih reprezentanc Slovenije in Bolgarije, s tem obračunom pa se bo zasedba Milenka Aćimovića poslovila od leta 2022.
 • 17.11.2022 | U21
  Antolin odločil obračun s Črno goro
  Mlada reprezentanca Slovenije je v Podgorici dobila prvo novembrsko preizkušnjo. Izbranci selektorja Milenka Aćimovića so bili z 0:1 boljši od Črnogorcev, ob koncu četrte minute je bil z razdalje natančen Aljaž Antolin.
 • 16.11.2022 | U21
  V Podgorici s Črnogorci
  Mlada reprezentanca Slovenije bo leto 2022 sklenila z dvema prijateljskima tekmama, ki bosta služili kot priprava na prihajajoče kvalifikacije nove generacije. Slovenci se bodo jutri pomerili s črnogorskimi vrstniki. 
 • 09.11.2022 | U21
  Aćimovič izbral za Črno goro in Bolgarijo
  Slovenska reprezentanca do 21 let bo novembra odigrala še zadnji dve prijateljski tekmi v koledarskem letu. Izbranci Milenka Aćimovića se bodo 17. novembra ob 15.00 v Podgorici pomerili s selekcijo Črne gore, 21. novembra ob 17.30 pa bodo v Murski Soboti gostili še reprezentanco Bolgarije.
 • 26.09.2022 | U21
  Mlada reprezentanca klonila proti vrstnikom iz Bosne in Hercegovine
  Slovenska reprezentanca do 21 let je v Kranju izgubila proti mladi izbrani vrsti Bosne in Hercegovine z 2:3 (1:2).
 • 25.09.2022 | U21
  Mladi v Kranju z BIH
  Slovenska reprezentanca do 21 let bo v ponedeljek ob 18.00 v Kranju odigrala prijateljsko tekmo z izbrano vrsto Bosne in Hercegovine.

DELI NA