13.03.2012 | U15
Znana finalista Nike Premier Cupa

Najboljših osem ekip kategorije U-14 se je pretekli konec tedna pomerilo na polfinalnih turnirjih. Vzhodna skupina se je merila v Kidričvem, zahodna v Kranju. Na Štajerskem so tekmovala moštva NK Aluminij, NK Maribor, NK Celje in NK Mura05, na Gorenjskem pa so se srečali NK Noga Triglav, NK Olimpija, NK Bravo Publikum in NK Domžale.

Vseh osem polfinalistov je pokazalo veliko želje, odločnosti in znanja. Cilj osmerice je bil prvo mesto, saj je le to vodilo v finale, ki bo odigrano 4. aprila. Končnega zmagovalca čaka svetovno prvenstvo Nike premier cup 2012, finalista pa turnir Gothia cup na Švedskem.

V Kidričevem je slavil domači Aluminij, ki si je odločilno prednost priigral že na prvi tekmi proti Mariborčanom. En gol je določil tudi končnega zmagovalca med Aluminijem in Celjem. Končni vrstni red vzhodne skupine je šel na roko gostiteljem, ki so slavili pred vijoličastimi, tretje mesto je pripadlo Celju, zadnja je bila Mura.

Na Gorenjskem se vse do konca ni vedelo, kdo je potnik v veliki finale. Nedeljsko dogajanje je postreglo z več taktiziranja, dinamične in napete tekme pa so prinesle le štiri zadetke. Moštvo NK NOGA Triglav, si je z eno zmago in dvema neodločenima izidoma brez zadetkov priigralo končno 1. mesto. Drugo mesto so zasedli Ljubljančani, tretji so bili Domžalčani,  z osvojeno točko je na zadnjem mestu pristal Bravo Publikum.

Vseh 12 tekem je spremljalo veliko število gledalcev, predvsem staršev in prijateljev mladih igralcev, pa tudi selektorji in trenerji slovenskih mlajših reprezentanc, ki so bili z videnim zadovoljni.

Rezultati - vzhodna skupina
Aluminij:Maribor 1:0
Celje:Mura 05 3:0
Celje:Aluminij  0:1
Maribor:Mura 05  4:1
Aluminij:Mura 05 4:0
Maribor:Celje 0:0

VRSTNI RED
1. Aluminij 9 točk
2. Maribor 4 točke +2
3. Celje 4 točke  +2
4. Mura 05 0 točk  

Rezultati – zahodna skupina
Domžale:Bravo Publikum 1:0
Olimpija:NOGA Triglav  0:0
NOGA Triglav:Domžale  2:0
Olimpija:Bravo Publikum  1:0
Domžale:Olimpija 0:0
NOGA Triglav:Bravo Publikum 0:0

VRSTNI RED
1. NOGA Triglav 5 točk +2
2. Olimpija 5 točk +1
3. Domžale 4 točke  -1
4. Bravo Publikum 1 točka

Tekst in video: Andreja Potočnik

SORODNE NOVICE

 • 25.01.2024 | U15
  Slovenija v drugo klonila proti Italiji
  Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala še drugo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji. Varovanci novega selektorja Boštjana Krefta so po torkovem remiju tokrat morali priznati premoč našim zahodnim sosedom.
 • 23.01.2024 | U15
  Kreft ob poplavi zadetkov z remijem debitiral proti Italiji
  Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala prvo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji.
 • 16.01.2024 | U15
  Izbrana vrsta do 15 let z novim selektorjem proti Italiji
  Slovenska reprezentanca do 15 let je pred kratkim dobila novega selektorja. To je postal Boštjan Kreft, ki je pred tem opravljal funkcijo pomočnika selektorja pri izbrani vrsti do 15 let. Kreft bo s svojimi varovanci v drugi polovici januarja odigral dve mednarodni prijateljski tekmi z Italijo.
 • 26.10.2023 | U15
  Slovenija znova do visoke zmage nad Bolgarijo
  Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še drugo mednarodno prijateljsko tekmo proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku ponovno zabili štiri zadetke.
 • 24.10.2023 | U15
  Slovenija visoko ugnala Bolgarijo
  Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala prvo izmed dveh mednarodnih prijateljskih tekem proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku zabili štiri zadetke, ob tem pa so svojo mrežo ohranili nedotaknjeno.
 • 17.10.2023 | U15
  Selekcija do 15 let dvakrat z Bolgarijo
  Slovenska reprezentanca do 15 let bo v drugi polovici oktobra odigrala dve mednarodni prijateljski tekmi z Bolgarijo. Selektor Muamer Vugdalić je v ta namen objavil seznam dvaindvajsetih nogometašev, na usluge katerih bo računal na prihajajoči reprezentančni akciji.
 • 25.09.2023 | U15
  Vugdalić: Kljub porazu smo lahko zadovoljni
  Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še zadnje srečanje na UEFA U15 razvojnem turnirju. Po uvodnem porazu s Turčijo in zmago nad Hrvaško so varovanci Muamerja Vugdalića na zadnjem srečanju morali priznati premoč Slovaški.
 • 23.09.2023 | U15
  Slovenija boljša od Hrvaške
  Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala drugo srečanje na UEFA U15 razvojnem turnirju. Potek, ko so varovanci Muamerja Vugdalića klonili proti Turčiji, so bili tokrat z minimalno zmago boljši od Hrvaške.
 • 13.09.2023 | U15
  Vugdalić izbral varovance za mednarodni turnir
  Slovenska reprezentanca do 15 let bo v drugi polovici septembra gostovala na UEFA U15 razvojnem turnirju, ki bo potekal na Hrvaškem. Selektor Muamer Vugdalić je v ta namen objavil seznam triindvajsetih nogometašev, na katere bo računal na srečanjih proti Turčiji, Hrvaški in Slovaški.
 • 25.05.2023 | U15
  Slovenija odigrala še drugo tekmo s Češko
  Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še drugo tekmo proti izbrani vrsti Češke. Na prvem srečanju so slavili domačini, ki so bili od varovancev Muamerja Vugdalića boljši s 5:2. Tudi tokrat je zmaga pripadla Čehom.

DELI NA