15.03.2018 | U21
Znana mlada reprezentanca za tekmi z Ukrajino in Bolgarijo

Slovenska reprezentanca do 21 let bo 22. marca v Ajdovščini odigrala prijateljsko tekmo z Ukrajino, 27. marca pa bo v Stari Zagori na sporedu še kvalifikacijski obračun z Bolgarijo. Selektor Primož Gliha je v ta namen vpoklical 22 igralcev, ki se bodo zbrali v ponedeljek, 19. marca.

»Situacija je zapletena, celo slabša kot jeseni, saj igrajo nekateri igralci precej manj v svojih klubih. Kramarič letos še ni igral, Mlakar, Žužek in Ožbolt pa so v letošnjem letu vsi skupaj odigrali devetdeset minut, po drugi strani pa nam nagajajo tudi poškodbe. Tako se nekateri igralci ne bodo udeležili zbora optimalno pripravljeni, naša naloga pa je, da jih ocenimo, če nam bodo lahko v pomoč na tekmi z Bolgarijo,« je stanje v mladi reprezentanci Slovenije ocenil Gliha in izpostavil Jona Gorenca Stankoviča.

»Jon se vrača po hudi poškodbi, a ima kljub temu v svojih nogah največ igralnih minut med mladimi reprezentanti. Upam, da nam lahko pomaga, saj bi v nasprotnem primeru moral klicati branilce iz 2. slovenske nogometne lige,« pravi slovenski selektor, ki sicer daje prednost jedru moštva, ki se je izoblikovala v uvodnem delu kvalifikacij.

»Tisti, ki so odigrali več tekem v kvalifikacijskem ciklusu, imajo seveda tudi več možnosti za nastop proti Bolgariji, kjer si ne bomo smeli privoščiti napak, kot smo jih delali na obračunu s Francijo, ko smo prelahko zapravili vodstvo. Še pred tem pa nas čaka odličen test v Ajdovščini z Ukrajino, kjer bomo videli, kakšna je trenutna forma fantov,« se novih reprezentančnih preizkušenj veseli Gliha, ki je zadovoljen tudi s Kavčičevim izborom A-reprezentance.

»Veseli me, da je Tomaž Kavčič v člansko reprezentanco Slovenije vpoklical kar 7 igralcev, ki so v prejšnjih kvalifikacijah tvorili mlado reprezentanco Slovenije. To pomeni, da je bil naš cilj izpolnjen, žal pa se takrat nismo uspeli plasirati na evropsko prvenstvo, ki bi bilo precej lažje dosegljivo, če bi razpolagali s polnim kadrom. Takrat namreč na najpomembnejših tekmah nismo mogli računati na najpomembnejše igralce, ki so se začeli priključevati članski reprezentanci,« zaključi Gliha.

Seznam vabljenih igralcev:

Primož Bužan (Ankaran), Metod Jurhar (Celje), Martin Jarc (Mercyhurst University), Žiga Lipušček (Gorica), Jon Gorenc Stankovič (Huddersfield Town), Ožbej Kuhar (Triglav), Luka Badžim (Ankaran), Erik Gliha (Ankaran), Amadej Brecl (Celje), Kristjan Arh Česen (Triglav), Timotej Mate (Ankaran), Žan Žužek (Domžale), Jan Humar (Gorica), Janez Pišek (Celje), Jaka Bijol (Rudar Velenje), Kenan Fatkić (Chiasso), Jan Repas (SM Caen), Anže Pišek (Rudar Velenje), Martin Kramarič (Maribor), Milan Tučić (Rudar Velenje), Alen Ožbolt (TSV Hartberg), Jan Mlakar (Maribor).

Tekst: MKo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

 • 21.11.2022 | U21
  Brez zadetkov v Fazaneriji
  Slovenska reprezentanca do 21 let je v Murski Soboti remizirala z vrstniki iz Bolgarije z 0:0 (0:0).
 • 20.11.2022 | U21
  V Fazaneriji z Bolgari
  Soboška Fazanerija bo jutri gostila pripravljalni obračun mladih reprezentanc Slovenije in Bolgarije, s tem obračunom pa se bo zasedba Milenka Aćimovića poslovila od leta 2022.
 • 17.11.2022 | U21
  Antolin odločil obračun s Črno goro
  Mlada reprezentanca Slovenije je v Podgorici dobila prvo novembrsko preizkušnjo. Izbranci selektorja Milenka Aćimovića so bili z 0:1 boljši od Črnogorcev, ob koncu četrte minute je bil z razdalje natančen Aljaž Antolin.
 • 16.11.2022 | U21
  V Podgorici s Črnogorci
  Mlada reprezentanca Slovenije bo leto 2022 sklenila z dvema prijateljskima tekmama, ki bosta služili kot priprava na prihajajoče kvalifikacije nove generacije. Slovenci se bodo jutri pomerili s črnogorskimi vrstniki. 
 • 09.11.2022 | U21
  Aćimovič izbral za Črno goro in Bolgarijo
  Slovenska reprezentanca do 21 let bo novembra odigrala še zadnji dve prijateljski tekmi v koledarskem letu. Izbranci Milenka Aćimovića se bodo 17. novembra ob 15.00 v Podgorici pomerili s selekcijo Črne gore, 21. novembra ob 17.30 pa bodo v Murski Soboti gostili še reprezentanco Bolgarije.
 • 26.09.2022 | U21
  Mlada reprezentanca klonila proti vrstnikom iz Bosne in Hercegovine
  Slovenska reprezentanca do 21 let je v Kranju izgubila proti mladi izbrani vrsti Bosne in Hercegovine z 2:3 (1:2).
 • 25.09.2022 | U21
  Mladi v Kranju z BIH
  Slovenska reprezentanca do 21 let bo v ponedeljek ob 18.00 v Kranju odigrala prijateljsko tekmo z izbrano vrsto Bosne in Hercegovine.
 • 13.09.2022 | U21
  Znana mlada reprezentanca za tekmo z BIH
  Slovenska reprezentanca do 21 let se bo 26. septembra v Kranju pomerila z izbrano vrsto Bosne in Hercegovine. Selektor Milenko Aćimović je razkril seznam reprezentantov za prijateljski obračun.
 • 13.06.2022 | U21
  Slovenci zadali Angležem prvi poraz in končali kvalifikacije kot tretji
  Slovenska reprezentanca do 21 let je v Huddersfieldu premagala angleško izbrano vrsto z 2:1(1:0). Slovenija je kvalifikacijsko skupino G končala na tretjem mestu za Anglijo in Češko.
 • 09.06.2022 | U21
  Stojinović in Begić za zmago nad Andoro
  Mlada reprezentanca Slovenije je na zadnji domači tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2023 premagala zasedbo Andore. V Kranju sta za zmago z 2:0 zadela Dušan Stojinović in Tjaš Begić.

DELI NA