13.09.2022 | U21
Znana mlada reprezentanca za tekmo z BIH

Slovenska reprezentanca do 21 let se bo 26. septembra v Kranju pomerila z izbrano vrsto Bosne in Hercegovine. Selektor Milenko Aćimović je razkril seznam reprezentantov za prijateljski obračun.

Mlada reprezentanca Slovenije za tokratno akcijo je bistveno spremenjena v primerjavi z zadnjo tekmo z Anglijo, saj se je strokovno vodstvo slovenske reprezentance soočilo z menjavo generacije. V kadru za septembrski obračun bosta tako le dva nogometaša, ki sta odmevno junijsko zmago slavila kot člana začetne enajsterice.

»Prejšnji kvalifikacijski cikel smo zaključili s prestižno zmago v Angliji, ki je bila lepa nagrada za trud fantov v celotnih kvalifikacijah. Fantje so videli, da se lahko s pravim pristopom enakovredno kosajo z nogometnimi velesilami. Sedaj začenjamo novo obdobje in priprave na nov kvalifikacijski ciklus, ki ga bomo pričeli z drugo generacijo nogometašev,« je ob predstavitvi seznama dejal Aćimović, ki je prepričan, da lahko odmevne uspehe dosežejo tudi novi člani mlade slovenske selekcije.

»Menim, da tudi ta generacija premore dovolj kvalitete. Čaka nas seveda veliko dela, spoznavanja in uigravanja, vendar verjamem, da bomo nov kvalifikacijski ciklus pričakali tako, kot se spodobi. Upam, da bosta obe tekmi z Anglijo tudi tem fantom dali dodatnega motiva,« pravi slovenski selektor, ki za prijateljsko tekmo z Bosno in Hercegovino izjemoma ni vpoklical Mitjo Ilenića in Tjaša Begića.

»Glede na to, da nas čakajo kvalifikacije šele septembra prihodnje leto, smo se dogovorili, da bo Ilenić priskočil na pomoč mladinski reprezentanci za kvalifikacijski turnir, medtem ko bo Begić tokratno akcijo izpustil v želji po utrditvi svojega statusa v klubu. Priložnost za igro bodo proti Bosni in Hercegovini dobili tudi nekateri drugi fantje, ki so si prislužili vpoklic z dobrim delom v klubskih sredinah. Mislim, da nas čaka v Kranju dobra nogometna tekma, saj je tudi nasprotnik zelo kakovosten in vreden vsega spoštovanja, tako kot so praktično vse reprezentance iz tega prostora,« je zaključil Aćimović.

Prijateljska tekma med mladima reprezentancama Slovenije in Bosne in Hercegovine bo 26. septembra ob 18.00 z neposrednim prenosom na Sportklubu. Vstopnice bodo v prodaji na dan tekme po ceni 6 €.

Seznam vabljenih igralcev:

Tekst: MKo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

 • 02.10.2023 | U21
  Oktobra s Ciprom in Avstrijo
  Sredi oktobra bo znova dejavna tudi reprezentanca do 21 let. Slovenci bodo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025 13. oktobra gostovali na Cipru, štiri dni kasneje pa se bodo v Murski Soboti pomerili še z Avstrijo. 
 • 11.09.2023 | U21
  Francozi premočni za Ačimovićevo četo
  Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let je v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025, ki ga bo gostila Slovaška, danes izgubila doma v Kopru proti zasedbi Francije, ki jo vodi nekdanji reprezentančni napadalec Thierry Henry. Mladi Francozi so slavili z izidom 0:4 (0:1).
 • 11.09.2023 | U21
  Na Bonifiki z mlado reprezentanco Francije
  Reprezentanca Slovenije do 21 let je kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki ga bo leta 2025 gostila Slovaška, odprla s pomembno zmago v Sarajevu. Naslednji tekmec Slovencev bodo Francozi, ki kvalifikacije pod vodstvom Thierryja Henryja pričenjajo prav pri nas, na koprski Bonifiki.
 • 07.09.2023 | U21
  Po preobratu dobili uvodno tekmo kvalifikacij
  Reprezentanca Slovenije do 21 let je po preobratu dobila otvoritveno tekmo kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025. V Sarajevu sta za tri točke v razmaku štirih minut zadela Tjaš Begić in Tio Cipot, Slovenci se bodo v ponedeljek v Kopru pomerili še s Francozi.
 • 06.09.2023 | U21
  V prestolnici BiH za prve točke v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025
  Mlada reprezentanca Slovenije s tekmo proti Bosni in Hercegovini pričenja kvalifikacijske boje za evropsko prvenstvo, ki ga bo leta 2025 gostila Slovaška. Dvoboj na sarajevski Grbavici se bo pričel ob 18:45.
 • 05.09.2023 | U21
  Mlada reprezentanca odpotovala v Sarajevo, Jevšenak optimističen pred začetkom kvalifikacij
  Reprezentanca Slovenije do 21 let se od nedelje v Čatežu pripravlja na začetek kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025. Ekipa selektorja Milenka Aćimovića se bo septembra pomerila z Bosno in Hercegovino ter Francijo, ki jo bo gostila v Kopru.
 • 29.08.2023 | U21
  Aćimović razkril seznam igralcev za kvalifikacijski tekmi z BiH in Francijo
  Reprezentanca Slovenije do 21 let pričenja s kvalifikacijskimi boji za evropsko prvenstvo 2025. Mladi Slovenci bodo 7. septembra na sarajevski Grbavici gostje Bosne in Hercegovine, 11. septembra pa se bodo na koprski Bonifiki pomerili s Francijo. 
 • 20.06.2023 | U21
  V jesenske kvalifikacije z zmago
  Mlada reprezentanca Slovenije je na zadnji pripravljalni tekmi pred jesenskim pričetkom kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025 ugnala finske vrstnike. Ob koncu prvega polčasa je po podaji Svita Sešlarja zadel David Flakus Bosilj.
 • 19.06.2023 | U21
  Pred jesenskim pričetkom kvalifikacij še s Finsko
  Mlada reprezentanca Slovenije s kvalifikacijami za evropsko prvenstvo 2025 pričenja septembra, selektor Milenko Aćimović pa bo junijski termin izkoristil za pripravljalno tekmo s Finsko.
 • 08.06.2023 | U21
  Aćimović predstavil seznam za Finsko
  Slovenska reprezentanca do 21 let bo 20. junija ob 17.00 v Nacionalnem nogometnem centru Brdo odigrala prijateljsko tekmo s Finsko. Selektor Milenko Aćimović je razkril seznam vpoklicanih igralcev, ki se bodo zbrali 16. junija v Kranjski Gori, kjer bodo tudi trenirali.

DELI NA