07.10.2022 | WU17
Znana seznam kadetinj za kvalifikacije za EP 2023

Mladinke so v sredo začele kvalifikacije za EP 2023, v tem mesecu pa kvalifikacije za preboj na evropsko prvenstvo čakajo tudi naše kadetinje. Selektorica Tina Kelenberger je obelodanila seznam igralk, na katere računa na kvalifikacijskem turnirju, ki bo na sporedu v Sloveniji.

„Na seznamu so dekleta, ki so preko predstav na ligaških tekmah in rednih treningih v NZS centrih najbolj opozorile nase. V razvoju mladih igralk je selekcija živa in že v naslednjih mesecih lahko s kvalitetnim delom in dobrimi predstavami kakšna posameznica iz čakalne liste ali pa posameznica, ki trenutno sploh ni na seznamu, opozori nase in se prebije med dvajseterico reprezentantk. Tukaj so tudi poškodbe in bolezni, zato je izredno pomembno, da so tudi tiste, ki morda trenutno niso povsem v ospredju, osredotočene na nadaljnje delo in osebne ter ekipne nogometne cilje. Na žalost zaradi poškodbe kolena z nami ne bo Tabeje Einfalt, ki je bila redna članice te selekcije. Vsi skupaj ji želimo čimprejšnje okrevanje in povratek na zelenice. Prav tako manjka zaradi poškodbe Sara Medić, ki ji prav tako želimo hitro okrevanje in vrnitev na igrišče,“ je ob obelodanitvi seznama povedala selektorica Tina Kelenberger.

Kadetinje se bodo jeseni vnovič predstavile v Evropi, kvalifikacije za prihajajoče evropsko prvenstvo začenjajo v Ligi A. Žreb jim je namenil skupino A5, kjer bodo poleg Slovenije igrale še Nemčija (aktualne evropske prvakinje), Srbija in Turčija. Turnir bo potekal v Sloveniji, varovanke selektorice Tine Kelenberger se bodo doma predstavile med 19. in 25. oktobrom. Evropsko prvenstvo kadetinj bo prihodnje leto gostila Estonija, na Baltik pa bo potovalo sedem zmagovalk turnirjev Lige A, ki se bo sklenila prihodnjo pomlad.

Kvalifikacije za EP 2023:

Čatež ob Savi, 19.10.
Slovenija – Srbija (16.00)

Krško, 22.10.
Slovenija – Nemčija

Čatež ob Savi, 25.10.
Slovenija – Turčija

Vabljene igralke:
Jerca Plevel (ŠD Šenčur/ŽNK Cerklje), Zara Kramžar (A.S. Roma), Neža Trošt (ŽNK Krim), Lia Jasenc (ŽNK Olimpija), Zala Omerza (ŽNK Olimpija), Teja Truntič (ŽNK Pomurje), Hana Serec (ŽNK Pomurje), Neža Hrga (ŽNK Pomurje), Lana Jakšič (ŽNK Pomurje), Ana Marija Kršljin Stojić (ŽNK Pomurje), Alicija Brinovec (ŽNK Radomlje), Gala Dasovič Ravnik (ŽNK Radomlje), Lea Dolinar (ŽNK Radomlje), Katjuša Kern (ŽNK Radomlje), Naja Poje Mihelič (ŽNK Radomlje), Nuša Vidrih (ŽNK Radomlje), Špela Gerbec (ŽNK Radomlje), Tinkara Testen (ŽNK Radomlje), Maja Madon (ŽNK Radomlje), Jona Javorič (ŽNK Radomlje).

Igralke na čakanju:
Nadin Ferk (ŽNK Olimpija), Zoja Kartuš (ŽNK Olimpija), Nikki Kobal (ŽNK Olimpija), Stela Babič (ŽNK Olimpija), Teja Tkalec (ŽNK Pomurje), Taia Doles (ŽNK Radomlje), Ula Omerzu (ŽNK Radomlje), Brina Omejc Židan (ŽNK Radomlje), Nika Bazjak (ŽNK Radomlje), Ajda Zajc (ŽNK Radomlje), Špela Bremec (ND Primorje), Varja Špiler (ŽNK Cerklje), Tarin Požru (Gažon Obala).

Uspela generalka

Dekliška kadetska reprezentanca je minuli mesec odigrala tudi dve pripravljalni tekmi. Tako doma kot v gosteh je bila boljša od madžarskih vrtnic, 2:0 in 2:1 je bilo.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 20.03.2024 | WU17
    Na zadnji tekmi kvalifikacij remi z Bolgarijo
    Bolgarija je s sedmimi točkami (toliko jih ima tudi Slovenija) zavoljo razlike v golih zasedla 1. mesto in direktno napredovala v Ligo A. Slovenija čaka razplet ostalih skupin z upanjem, da bo šla v Ligo A kot najboljša drugouvrščena reprezentanca.
  • 19.03.2024 | WU17
    Pripravljene na Bolgarijo
    „Igralke so pripravljene na zadnjo tekmo. Na prvih dveh tekmah so pokazale, da lahko igrajo zelo dober nogomet. To bo potrebno ponoviti tudi na tej tekmi in lahko se nadejamo želenega rezultata,“ pred tekmo pove selektorica Anja Milenkovič.
  • 17.03.2024 | WU17
    Do druge zanesljive zmage
    Naša dekliška kadetska reprezentanca je na kvalifikacijah za EP 2024 oz. turnirju Lige B prišla do 2. zmage. Varovanke selektorice Anje Milenkovič so s 4:0 premagale Azerbajdžan. Gole so dosegle Špela Gerbec (2), Zala Omerza in Ula Osolnik.
  • 17.03.2024 | WU17
    Kadetinje v pričakovanju tekme proti Azerbajdžanu
    „Tudi tokrat nas čaka nasprotnik, ki je lahko še kako nevaren, če mi ne bomo dobro izvajali naših idej in dogovorov. Pričakujemo, da bomo imeli več žogo v svoji posesti, pri čemer želimo biti tudi čim bolj nevarni za gol. Zelo pomembno pa bo tudi dosledno opravljati naloge v fazi obrambe,“ pred tekmo pove selektorica Anja Milenkovič.
  • 14.03.2024 | WU17
    Prepričljiv uvod kadetinj proti Moldaviji
    Dekliška kadetska reprezentanca je s prepričljivo zmago začela nastop v Ligi B, kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2024. Varovanke selektorice Anje Milenkovič so s 6:0 premagale Moldavijo.
  • 14.03.2024 | WU17
    Proti Moldaviji začenjajo lov na Ligo A
    „Ogledali smo si tekme nasprotnic, ki premorejo določeno kakovost in so lahko zelo nevarne. Naš cilj je prikazati dobro igro, z idejami, ki smo jih v igro vpeljevali v zadnjem obdobju. Če bo tako, bo tudi končni rezultat tak, kot si ga želimo,“ napove selektorica Anja Milenkovič.
  • 11.03.2024 | WU17
    V Bolgarijo po Ligo A
    Jutri se bo zbrala dekliška kadetska reprezentanca, ki potuje v Bolgarijo. Od četrtka, 14.3., naprej bodo varovanke selektorice Anje Milenkovič tekmovale na turnirju Lige B.
  • 16.02.2024 | WU17
    Kadetinje končale turnir v Srbiji
    Dekliška reprezentanca do 17 let je s tekmama proti Srbiji in Hrvaški sklenila priprave na skorajšnje kvalifikacije za EP 2024 oz. tekmovanje v Ligi B. Po sredinem porazu proti Srbiji so danes varovanke selektorice Anje Milenkovič klonile proti Hrvaški (0:3).
  • 14.02.2024 | WU17
    Kljub dobri igri poražene na prvi tekmi
    Dekliška reprezentanca do 17 let je odigrala uvodno tekmo na turnirju v Srbiji. Varovanke selektorice Anje Milenkovič so z 0:2 klonile proti domačinkam.
  • 14.02.2024 | WU17
    Uvodoma proti Srbiji
    Prihodnji mesec pa bo reprezentanca do 17 let odpotovala v Bolgarijo, kjer jo čakajo kvalifikacije za EP 2024 oz. turnir Lige B. Naše nogometašice, žreb jim je namenil skupino 2, se bodo skušale vrniti v Ligo A.

DELI NA