Znani vsi četrtfinalisti, štirje prihajajo iz 2. SNL

Po Primorju, Celju, Kopru, Rogaški, Mariboru, Aluminiju in Olimpiji so se zmage v osmini finala Pokala Pivovarna Union razveselili še v taboru Bistrice. Štajerski drugoligaš je premagal Bravo, kar pomeni, da bodo v četrtfinalu igrali kar štirje drugoligaši.

PRIMORJE AJDOVŠČINA - ZAVRČ 6:1 (4:0)
Strelci: Bončina (20', 23', 35'), Čandić (37', 51'), Sagitov (88'); Predikaka (84')

Uvodni dvoboj osmine finala Pokala Pivovarna Union je bil odigran v prestolnici burje, v slogu katere so Ajdovci že v prvem polčasu tekme z Zavrčani odločili potnika v četrtfinale pokalnega tekmovanja. Toni Lun Bončina je med 20. in 35. minuto dosegel tri zadetke in s tem kronal terensko premoč Ajdovcev. Trikratni strelec se je pred odmorom znašel še v vlogi asistenta, saj si je spretno izmenjal dvojno podajo s Tarikom Čandićem, ki je postavil izid prvega polčasa, v šesti minuti nadaljevanja pa je povišal na 5:0. Gostje iz Haloz so v 84. minuti prišli do častnega zadetka, v polno je meril Gregor Predikaka, končni izid srečanja pa je kmalu zatem postavil Artur Sagitov.

CELJE - BOSCH BRAČIČ VIDEM 3:0 (2:0)
Strelca: Popović (5'), Bizjak (30', 92')

Celjani so se po dveh ligaških porazih - po ničli v Ljudskem vrtu so jim prvi domači poraz zadali Goričani - pobrali s pokalno zmago. Pot do nje je z golom v peti minuti srečanja tlakoval Denis Popović. Domači kapetan je zadel po tem, ko je pritekel iz ozadja in izkoristil spretno potezo Nina Koutra, ki je preusmeril podajo Matica Vrbanca. Videmčane je zatem reševal okvir gola, nekajkrat pa je bil na mestu tudi Marko Klasinc, ki pa je v 30. minuti klonil še drugič. Po podaji Denisa Popovića ga je z diagonalnim strelom v levi kot premagal Lovro Bizjak. Prav on je v 92. minuti, po akciji Denisa Popovića in Žana Karničnika, postavil piko na i celjskemu napredovanju. 

KOPER - DOMŽALE 2:0 (0:0, 0:0)
Strelec: Kotnik (94', 120')

Na Bonifiki je bil odigran edini prvoligaški obračun v sklopu osmine finala Pokala Pivovarna Union. Spopad Kopra in Domžal, ki sta se pred dnevi v Prvi ligi Telemach razšla brez zadetkov, se je po 90 minutah ravno tako končal z začetnim izidom, potnika v četrtfinale pa so odločili podaljški. Koprčani so jih odprli z zadetkom, Andrej Kotnik je v 94. minuti izkoirstil podajo Mateja Palčiča in gostitelje popeljal v vodstvo. Domžalčani so nato krenili v lov na izenačenje, v zadnji minuti pa je Kotnik z drugim zadetkom dokončno odločil zmagovalca. Najboljši strelec kanarčkov je izkoristil podajo Brighta Edomwonyija in nato matiral Gašperja Tratnika.

Zeni Husmani, NK Domžale: "Borili smo se po najboljših močeh, iskali pravo priložnost, a ni nam uspelo. Koper je v podaljšku izkoristil dve in napredoval v četrtfinale. Čestitam jim za zmago. Po pričakovanjih je šlo za taktično srečanje. Obe ekipi sta dolgo časa bili potrpežljivi, zato smo tudi spremljali dvojni dodatek."

CB24 TABOR SEŽANA - ROGAŠKA 0:1 (0:1)
Strelec: Marcius (74')

Prva tekma sredinega sporeda je postregla s prvim presenečenjem v osmini finala Pokala Pivovarna Union. Rogaška, ki vodi v 2. SNL, a je v pomlad zakorakala s porazom, je iz pokalnega tekmovanja izločila prvoligaško zasedbo Tabora. Dvoboj na Krasu je bil odločen dobre četrt ure pred koncem tekme, ko se je tresla sežanska mreža. Slatinčani so izpeljali hiter napad, ki ga je z lob udarcem zaključil Matic Marcius in Rogaški priigral četrtfinale. Kraševci so imeli predvsem v prvem polčasu nekaj obetavnih priložnosti, po zadetku gostov pa niso več uspeli sprožiti v okvir tekmečevega gola.

RUDAR VELENJE - MARIBOR 0:4 (0:1)
Strelci:
Vipotnik (45+1', 50'), Brnić (80'), Tolić (82')

Mariborčani lovijo deseti pokalni naslov, prvega po letu 2016, v Velenju pa so preskočili še drugo drugoligaško oviro. Ekipa Damirja Krznarja je po Krki izločila še zasedbo Rudarja, ki pa se je v prvem polčasu pokazal kot nevaren nasprotnik. Knapi svojih priložnosti niso izkoristili, tik pred odmorom pa je domačo mrežo načel Žan Vipotnik, nato pa v uvodu drugega polčasa z glavo zadel še drugič. S tem je bil potnik v četrtfinale praktično že odločen, usodo gostiteljev pa sta v končnici tekme zapečatila Ivan Brnić, ki je natančno meril z roba kazenskega prostora, in Marko Tolić, ki je izkoristil podajo avtorja tretjega zadetka na tekmi.

Damir Krznar, NK Maribor: "Kar je najpomembnejše, smo uresničili. Zagotovili smo si napredovanje, dokaj prepričljivo. Ni bilo dovolj prepričljivo le v delih prvega polčasa, ko nismo bili zadovoljni z obrambno postavitvijo. Faza napada je bila na ustrezni ravni, zadeli smo vratnico, imeli obetavne priložnosti. Po mnenju s klopi smo pustili moštvu Rudarja preveč prostora in bi nas lahko kaznovali ter bi lahko z negotovostjo vstopili v 2. polčas, kar nikdar ni lahko. Toda uspeli smo zabiti gol pred odmorom, nato je bilo vse odločeno. Noge so se sprostile, imeli smo več rešitev v igri. Bilo je nekaj lekcij v slačilnici in smo postali resnejši v obrambi. Ko si dober v obrambi, pa imaš tudi več priložnosti za napad."

Adnan Zildžović, NK Rudar Velenje: "Čestitke Mariboru za zasluženo zmago in napredovanje. Čestitke tudi našim igralcem za borbo in dobro igro proti trenutno najboljšem moštvu v Sloveniji. Obžalujemo lahko neizkoriščrne priložnosti."

ALUMINIJ - FUŽINAR 4:2 (1:1)
Strelci: Marinšek (43'/11m), Jovan (53'), Brest (72'), Šturm (87'); Cener (7'), Nemeth (50')

Skupino drugoligašev v četrtfinalu Pokala Pivovarna Union je po Primorju in Rogaški dopolnil še Aluminij. Kidričani so na domačem igrišču dobili dvoboj preobratov z ligaškim konkurentom Fužinarjem, ki je v uvodu obeh polčasov dvakrat prišel do vodstva. V sedmi minuti je domačo mrežo po samostojni akciji načel Chris Cener, gostitelji pa so z enajstmetrovko Nika Marinška izenačili tik pred odmorom. Ravenčani so bolje odprli tudi drugi polčas, Barnabas Nemeth je neubranljivo meril v 50. minuti. Le tri minute zatem je za novo izenačenje zadel Gašper Jovan, Kidričani pa so izid v svojo korist preobrnili v nadaljevanju srečanja. Marko Brest je v 72. minuti natančno meril z razdalje, v 87. minuti pa je končni izid tekme postavil Danijel Šturm.

Mihael Bukovec, NK Fužinar Vzajemci: "Tekma je bila specifična, odprta iz obeh strani. Obe ekipi sta se nadigravali, gledalci so videli šest zadetkov. Škoda, da smo izgubili, ker smo imeli veliko lepih priložnosti, vendar fantom nimam kaj očitati, pustili so srce na igrišču, dobro kombinirali, si ustvarili veliko priložnosti. S takim pristopom in odnosom bomo prišli do končnega cilja, kar je za nas tudi pomembno, pokal pa je bila tudi nagrada za preteklo delo." 

Robert Pevnik, NK Aluminij: "Videl sem odprto igro iz obeh strani, že v začetku tekme bi morali zadeti. Gostje so zadeli, ko smo jim dali priložnost, po strelu od daleč. Imeli smo karakter, se vrnili, si ponovno ustvarjali priložnosti. Danes smo igrali nogomet, vendar nam je Fužinar po še eni napaki ponovno pobegnil. Ponovno smo pokazali karakter ter tekmo obrnili v svojo korist. Še bi lahko zadeli, vendar smo zelo zadovoljni z prikazanim v napadu, nekoliko manj v obrambi. Na koncu je pomembno, da smo izpolnili svoj cilj in napredovali."

NAFTA 1903 - OLIMPIJA LJUBLJANA 1:3 (0:3)
Strelci:
Novinič (82'); Nukić (3', 34'), Aldair (42')

Ljubljančani, ki trdno vodijo v Prvi ligi Telemach, so si četrtfinalno vstopnico zagotovili že v prvem polčasu dvoboja z Nafto. V Lendavi je prvi zadetek padel že v tretji minuti, ko je po predložku Aldairja zadel Mustafa Nukić. Napadalec Olimpije je v 34. minuti zadel še drugič, potnik v četrtfinale pa je bil znan po tretjem golu gostov. Tri minute po odmoru je hitro akcijo Olimpije z natančnim udarcem z desne strani kazenskega prostora kronal Aldair Djalo. Lendavčani so do častnega zadetka prišli v 82. minuti srečanja, ko je po kotu zadel Mitja Novinič. 

Pablo Arteta, NK Olimpija: "Vedeli smo, da tekma ne bo lahka. Želeli so nam povzročati težave. Dobro smo odprli tekmo in nadzorovali igro. V prvi polovici smo imeli nekaj lepih priložnosti, trikrat smo zadeli in mislim, da smo takrat tekmo tudi odločili. Ko po polčasu vodiš z 0:3, se lahko v drugi polovici nekoliko sprostiš. Nadzoruješ igro, ne rabiš biti toliko agresiven. Bilo je nekaj napak, a niso zaskrbljujoče. Nafta je bila dober nasprotnik, imela je nekaj priložnosti. Pokal je vedno zanimiv, saj odloča le ena tekma. Treba je zmagovati, veseli smo, da smo se uvrstili v naslednji krog."

KETY EMMI & IMPOL BISTRICA - BRAVO 1:0 (0:0)

Strelec: Martinčič (57')

V zadnjem dvoboju osmine finala Pokala Pivovarna Union je bil Bravo gost Bistričanov, ki so se na domačem igrišču veselili odmevne zmage. Potnika v četrtfinale je v 57. minuti, po napaki ljubljanske obrambe, odločil Jaša Martinčič. Bravo je imel po golu Bistrice dve izredni priložnosti, a je strel Martina Kramariča zaustavil Jaka Dabanović, David Flakus Bosilj pa je po podaji Tamarja Svetlina slabo udaril po okroglem usnju in zadel zgolj vratnico.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 08.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Pokal Pivovarna Union: Mura z Rogaško, Gorica proti Beltincem
    Po žrebu sta znana polfinalna para Pokala Pivovarna Union. Mura bo v Fazaneriji gostila Rogaško, Gorica se bo na svojem igrišču merila z Beltinci.
  • 04.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Beltinčani po podaljšku do mesta v polfinalu
    Beltinci so se kot zadnji uvrstili v polfinale Pokala Pivovarna Union, v podaljšku sta mrežo Ilirije zatresla Alan Kaučič in Jan Bruno Kralj.
  • 03.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Na Bonifiki odločali kazenski udarci, veselili so se Prekmurci
    Črno-beli iz Murske Sobote so se na Bonifiki razveselili preboja v polfinale Pokala Pivovarna Union. Dvoboj Kopra in Mure je bil odločen po strelih z bele točke, Prekmurce pa je z nekaj odličnimi posredovanji v igri držal Klemen Mihelak.
  • 03.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    V polfinalu dva drugoligaša, Goričani po preobratu izločili Radomljane
    V polfinalu letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union bosta zaigrala vsa dva drugoligaša, saj je Gorica izločila prvoligaškega tekmeca. Radomlje so sicer povedle z golom Nina Kukovca , a so Primorci po zaslugi Harisa Kadrića, Luke Baruce in Luke Marjanca prišli do preobrata in visoke zmage.
  • 02.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Slatinčani s tesno zmago v Kranju do mesta v polfinalu
    Nogometaši Rogaške so prvi polfinalisti Pokala Pivovarne Union. Slatinčani so v Kranju z izidom 3:2 premagali ekipo Triglava, ki je po zaostanku dvakrat izničila prednost gostov. Za zmago je v 72. minuti zadel Thalisson.
  • 01.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Še osmerica v igri za pokalno lovoriko
    Aprilsko nogometno dogajanje na sončni strani Alp bodo kot prvi odprli četrtfinalisti Pokala Pivovarna Union. Med torkom in četrtkom bomo dobili štiri polfinaliste.
  • 11.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Izžrebali pare četrtfinala Pokala Pivovarna Union, na Bonifiki obračun dveh nekdanjih prvakov
    Po žrebu v prostorih Nogometne zveze Slovenije so znani četrtfinalni pari Pokala Pivovarna Union.
  • 07.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Radomljani slavili v Ljudskem vrtu, Koprčani izločili branilce naslove
    Iliriji in Triglavu so se v sredo v četrtfinalu letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union pridružili še nogometaši Beltincev, Gorice in Radomelj, ki so v Ljudskem vrtu po preobratu izločili Maribor.
  • 05.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Med torkom in četrtkom za četrtfinale vstopnice
    Kdo si bo zagotovil mesto med osmerico? Med torkom in četrtkom bodo odigrane tekme osmine finala Pokala Pivovarna Union, prav vse dvoboje pa si boste lahko ogledali v prenosu Sportkluba ali na spletni strani NZS.
  • 29.11.2023 | Pokal Pivovarna Union
    V osmini finala tudi dva prvoligaška obračuna
    V prejšnjem tednu smo na tekmah tretjega kroga dobili šestnajsterico udeležencev osmine finala Pokala Pivovarna Union, danes pa so bili na sedežu NZS izžrebani pari osmine finala pokalnega tekmovanja.

DELI NA