Datum od
Datum do

24.01.2024 | A
Pred Portugalsko Kekovi izbranci še na Malto
Slovenska reprezentanca se bo po uspešni reprezentančni akciji v ZDA ponovno zbrala marca, ko varovance Matjaža Keka čakajo nove preizkušnje. Pet dni pred tekmo s Portugalsko v Stožicah se bodo Slovenci odpravili v Valletto, kjer bodo odigrali drugo od petih pripravljalnih tekem pred evropskim prvenstvom.
22.01.2024 | A
Mlakar stopnjuje strelsko formo
Minuli konec tedna so bili s svojimi klubi znova na delu člani slovenske A reprezentance. Kapetan slednje je s svojim Atleticom napredoval v naslednji krog pokalnega tekmovanja, Jan Mlakar pa se je znova vpisal med strelce pri Pisi.
20.01.2024 | A
Slovenci z golom Gradišarja premagali Američane
Reprezentanca Slovenije je v San Antoniu premagala izbrano vrsto ZDA. Dvoboj pomlajenih in precej spremenjenih zasedb je z golom sredi prvega polčasa odločil Nejc Gradišar.
19.01.2024 | A
Slovenci trenirali v San Antoniu
Potem ko je slovenska reprezentanca v poznih četrtkovih urah prispela v San Antonio, so varovanci Matjaža Keka danes preizkusili travnato površino na stadionu Toyota Field.
18.01.2024 | A
Slovenija marca z nekdanjimi evropskimi prvaki
Nogometna zveza Slovenije in Portugalska nogometna zveza sta sklenili dokončni dogovor o igranju pripravljalne tekme moških članskih reprezentanc v Ljubljani. Tekma, za katero si je ob obeležitvi stote obletnice obletnice krovne nogometne organizacije v Sloveniji močno prizadeval predsednik NZS, Radenko Mijatović, bo odigrana 26. marca v Stožicah.
17.01.2024 | A
Slovenija oddelala pet treningov, v ZDA v četrtek
Slovenska reprezentanca bi se morala v zgodnjih sredinih urah odpraviti na pot proti San Antoniu, a bodo selektor Matjaž Kek in njegovi varovanci bivanje v Sloveniji podaljšali. Razlog je odpovedan let iz Frankfurta v Houston. Slovenija tako v ZDA potuje v četrtek.
16.01.2024 | A
Lovrić nadaljuje s sijajno formo, Vipotnik znova med strelci
Pretekli vikend je bila na delu dvanajsterica slovenskih reprezentantov. Zimski premor je zaključen v Nemčiji, v Italiji pa se je z novo izvrstno predstavo izkazal Sandi Lovrić, ki je za Udinese dosegel gol in asistenco. Z zadetkom se je izkazal tudi Žan Vipotnik.
15.01.2024 | A
Slovenci oddelali prva treninga
Slovenska izbrana vrsta je v slovenski Istri začela priprave na pripravljalno preizkušnjo z ZDA, ki bo 20. januarja v San Antoniu. Varovanci Matjaža Keka so se tokrat zaradi neuradnega termina zbrali v spremenjeni zasedbi, a vseeno prepričani, da lahko na Kekov seznam kandidatov za Evropsko prvenstvo dodajo nekaj novih imen.
09.01.2024 | A
Šporar in Lovrić dvakrat natančna
Kljub temu, da so za nami prazniki, je bila deseterica reprezentantov na delu pri svojih klubih. Sandi Lovrić se je za zadnjih dveh srečanjih izkazal z dvema asistencama, Andraž Šporar pa je ob zadnji zmagi dosegel dva zadetka.
05.01.2024 | A
Kurtić se je vrnil v Italijo
Slovenski nogometaš Jasmin Kurtić bo kariero nadaljeval v Italiji pri tamkajšnjem drugoligašu Südtirolu. Kot je danes na spletni strani sporočil klub iz Bolzana, je Kurtić sklenil pogodbo do konca sezone.
04.01.2024 | A
Slovenija začenja leto 2024 v ZDA
Slovenska reprezentanca pričenja novo reprezentančno sezono, ki bo vrhunec dosegla junija z evropskim prvenstvom 2024 v Nemčiji, s prvim gostovanjem slovenske reprezentance v Združenih državah Amerike. Reprezentanci, ki sta se doslej pomerili dvakrat, bosta tekmo, ki ni v uradnem Fifinem terminu, odigrali v San Antoniu. Selektor Matjaž Kek je danes sporočil imena igralcev, na katere računa v Teksasu.
03.01.2024 | A
V letu 2023 najboljša Jan Oblak in Lara Prašnikar
Vratar slovenske reprezentance in Atletica Madrida Jan Oblak je bil izbran za najboljšega slovenskega nogometaša leta 2023 v 16. izboru športnega dnevnika Ekipa SN. Matjaž Kek, slovenski selektor, je najboljši trener, Benjamin Šeško najboljši mladi nogometaš, nogometašica Lara Prašnikar, najboljši igralec domače lige pa Timi Max Elšnik.
31.12.2023 | A
Intervju: Matjaž Kek
Potem ko se je v preteklosti že veselil uvrstitve na svetovno prvenstvo, bo Matjaž Kek slovensko reprezentanco popeljal še na evropsko. Vmes je minilo štirinajst let. Selektor ob tokratnem uspehu čuti veselje in zadoščenje, prav tako pa motivacijo za doseganje novih uspehov.  
25.12.2023 | A
Mlakar do prvenca, v polno tudi Vipotnik
Medtem ko je bila polovica reprezentantov že na zasluženem zimskem odmoru, jih je preostalih 12 tudi v času božičnih praznikov marljivo zastopalo barve svojih klubov. Pretekli vikend so bili na delu igralci, ki si kruh služijo v Turčiji, Romuniji, Italiji, Španiji, Franciji, Nemčiji ter na Cipru. Zadetka sta se razveselila Jan Mlakar pri Pisi ter Žan Vipotnik pri Bordeauxu.
20.12.2023 | A
Slovenska nogometna reprezentanca je ekipa leta 2023
Sinoči je v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma potekal tradicionalni izbor Društva športnih novinarjev Slovenije, Športnik leta 2023, v središču pozornosti pa je bil tudi nogomet. Športni novinarji so namreč s 44 glasovi naslov Ekipe leta podelili nogometni reprezentanci, ki se je uvrstila na Evropsko prvenstvo v Nemčiji 2024.
18.12.2023 | A
Šeško z drugim golom v Ligi prvakov, Karničnik za zaključek leta dvakrat asistiral
Člani slovenske nogometne reprezentance se tudi s svojimi klubi bližajo koncu leta. Jesenski del prvenstva se je že zaključil na Poljskem, v Avstriji ter pri nas, sezona pa je končana za klube na Norveškem. Že v minulem tednu se je z novim zadetkom v Ligi prvakov izkazal Benjamin Šeško, na zaključnem obračunu Prve lige Telemach pa se je Žan Karničnik v vlogi asistenta izkazal dvakrat.
04.12.2023 | A
Euro 2024: Odmevi po žrebu
Slovenska delegacija na čelu s selektorjem Matjažem Kekom in predsednikom Nogometne zveze Slovenije Radenkom Mijatovićem je v Hamburgu žreb skupin za evropsko prvenstvo 2024 v Nemčiji ocenila za težak. Kot pa je poudaril selektor, tekmece poznajo in bodo na EP šli tekmovat, ne zgolj sodelovat.
04.12.2023 | A
V skupini C z Dansko, Srbijo in Anglijo
Slovenska nogometna reprezentanca se bo na evropskem prvenstvu, ki bo med 14. junijem in 14. julijem prihodnje leto potekalo v Nemčiji, v skupini C pomerila proti Danski, Srbiji in Angliji. Tako je določil današnji žreb v hamburški koncertni dvorani.
04.12.2023 | A
Euro 2024: Prednostna obravnava za slovenske navijače
Nogometna zveza Slovenije svojim navijačem zagotavlja prednostno obravnavo pri nakupu vstopnic za tekme slovenske nogometne reprezentance v sklopu Eura 2024. Ključen podatek, ki slovenskim navijačem zagotavlja prednostno obravnavo pri žrebu, je EMŠO številka, ki jo je nujno potrebno vnesti v polje, kjer je predvidena številka ID osebnega dokumenta (Passport/ID number).
02.12.2023 | A
Slovenski nogometaši bodo danes dobili tekmece za Euro 2024
Slovenska nogometna reprezentanca bo danes dobila tekmece za evropsko prvenstvo 2024. Evropska nogometna zveza Uefa bo žreb skupin izvedla ob 18. uri v Hamburgu, enem od desetih nemških mest, ki bodo gostila tekme EP med 14. junijem in 14. julijem prihodnje leto.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
...
109
110
111

DELI NA