28.02.2011 | 1. SKL
Brez spremembe na vrhu

V kadetski in mladinski ligi so bila odigrana srečanja zaostalega 16. kroga. Mariborčani so bili v obeh starostnih kategorijah boljši od Olimpije, v kadetski konkurenci so zabeležili celo najvišjo zmago kroga. Slavili so kar s 4:1. V mladinski konkurenci gre najvišja zmaga kroga Domžalčanom, ki so z 8:2 odpravili Rudar Velenje.

Kadetska lestvica se po odigranem 16. krogu ni bistveno spremenila. Interblock je prednost na vrhu pred Domžalami sicer povečal, slednjim je namreč na domačem igrišču uspelo le remizirati s sedaj sedmim Rudarjem. Pri Interblocku so celo tekmo odigrali Golubovič, Stojanovič in Vukliševič, pri domačem Kopru je 90 minut zbral tudi Maks Barišič.

Na srečanju med Bravom in Triglavom (2:1) je nastopilo sicer lepo število reprezentantov do 17 let, štirje na strani Brava in eden na strani Triglava. Branilcu Heljezoviču se je v 60 minuti celo uspelo vpisati med strelce, s tem zadetkom pa je Bravu zagotovil neulovljivo prednost z 2:0. Kranjčani so do konca sicer uspeli znižati.

V Domžalah reprezentanta Zabret in Mencingar svoji ekipi nista uspela pomagati do treh točk proti Velenjčanom. Oba sta sicer odigrala celo srečanja, kljub vodstvu domačih pa je Zabret žogo iz svoje mreže pobral v 70. minuti, ko ga je premagal Krefl.

Olimpija je bila v Mariboru nekonkurenčna. Reprezentančno obarvani vijoličasti so slavili s 4:1, v prvi enajsterici pa sta začela tako Sven Dodlek kot Luka Zahovič. Emir Dautovič je obsedel na klopi.

V Murski Soboti je Mura z 2:1 premagala Dravo, napadalec Andrej Lotrič pa je odigral le petnajst minut, nakar ga je zamenjal Amadej Maroša. Na drugi strani je Alen Krajnc odigral celo tekmo.

V preostalih tekmah kadetske lige je CM Celje z 2:0 ugnalo Jarenino, Gorica je bila z 0:1 boljša od Aluminija. Presenečenje kroga je pripravila ekipa Simer Šampiona, ki je ugnala NŠ Robert Koren Dravograd z 0:2. Izpostaviti velja, da so imeli Celjani na klopi le 3 rezervne igralce.

V mladinski konkurenci so Celjani zaradi boljše gol razlike uspeli obdržati prvo mesto, potem ko so s 4:0 doma ugnali Jarenino. Maribor je s 3:0 nadigral Olimpijo, za Bravo Publikum, ki je s 3:1 slavil proti Triglavu pa je v višji starostni kategoriji v začetni postavi nastopil Ervin Agičič.

Sicer so v mladinski konkurenci, za razliko od kadetske, za presenečenje poskrbeli nogometaši iz Dravograda, ki so premagali sedaj šestouvrščeni Simer Šampion, po porazu Interblocka v Kopru in zmagah Gorice in Domžal pa je v sredini lestvice zavladala precejšnja gneča. Na mestih od 3 do 8 klube namreč ločujejo le 3 točke, 31 točk pa so zbrali kar trije klubi.

Rezultati 16. kroga 1. SKL


Bravo Publikum : NOGA Triglav     2:1 (0:0)
Mura 05 : NŠ Poli Drava     2:1 (2:1)
Maribor : Olimpija Ljubljana     4:1 (1:1)
CM Celje : Nissan Ferk Jarenina     2:0 (1:0)
Aluminij : HIT Gorica     0:1 (0:0)
Domžale : Rudar Velenje     1:1 (0:0)
FC Koper : IB Interblock     1:3 (1:1)
NŠ R. Koren Dravograd : Simer Šampion     0:2 (0:1)

Rezultati 16. kroga 1. SML

Bravo Publikum : NOGA Triglav     3:1 (3:1)
Mura 05 : NŠ Poli Drava     0:1 (0:1)
Maribor : Olimpija Ljubljana     3:0 (1:0)
CM Celje : Nissan Ferk Jarenina     4:0 (0:0)
Aluminij : HIT Gorica     2:5 (2:2)
Domžale : Rudar Velenje     8:2 (2:1)
FC Koper : IB Interblock     2:0 (0:0)
NŠ R. Koren Dravograd : Simer Šampion     2:1 (1:0)

 

Tekst: NZS/MaK
Foto: Andreja Potočnik

SORODNE NOVICE

 • 13.08.2013 | 1. SKL
  SKL/SML: Popoldne na sporedu že 2. krog
  Nogometaše v mladinski in kadetski konkurenci po soboti čaka že nov krog tekmovanja. Šesterica klubov v vsaki starostni kategoriji bo iskala priložnost za prve točke, trenutno vodilni pa se bodo skušali odlepiti od zasledovalcev. Prvi dvoboji se začenjajo ob 15.30 uri v kadetski konkurenci, zadnji bodo na igrišče stopili mladinci iz Kopra in nogometaši Roberta Korena Dravograd, ki bodo na umetni travi na Bonifiki moči pomerili ob 21. uri.
 • 18.06.2013 | 1. SKL
  Intervju: Darko Birjukov
  Domžale so minuli konec tedna osvojile premierni naslov državnih prvakov med kadetsko konkurenco. Za zgodovinskim uspehom pa ponosno stoji trener Darko Birjukov, ki ima opravka z izjemno generacijo nogometašev.
 • 17.06.2013 | 1. SKL
  Kadetski naslov v Domžale
  V soboto se je zaključila prva državna nogometa za nogometaše v konkurenci do 16 let, prvaka pa smo dobili šele v zadnjem krogu. Pred tekmo Domžal in Kopra so imeli varovanci Darka Birjukova dve točki prednosti, z zmago z 1:0 pa so odpravili vse dvome o novem prvaku.
 • 03.06.2012 | 1. SKL
  Klubi SML/SKL: NŠ R. Koren Dravograd
  Do konca kadetske in mladinske lige so še trije krogi, nam pa sta za predstavitev ostala še dva kluba. Tokrat je na vrsti NŠ R. Koren Dravograd.
 • 23.01.2012 | 1. SKL
  Pregled 1. SKL: Koper s popolnim izkupičkom
  Ligaško tekmovanje v 1. SKL je sicer samostojno tekmovanje, ki pa je vendarle v tesni povezavi s 1. slovensko mladinsko ligo. Gre za tako imenovano vezano tekmovanje, kjer se poleg lestvic za posamezni ligi vodi tudi skupna lestvica. Na podlagi skupnega seštevka točk mladinske in kadetske ekipe zadnji dve ekipi iz lige izpadeta, prav tako pa na podlagi skupnega seštevka točk prvo uvrščeni ekipi iz 2. SML in 2. SKL vzhod in zahod v 1. SML in 1. SKL neposredno napredujeta.
 • 21.03.2011 | 1. SKL
  Z derbija 1.SKL med Domžalami in Interblockom
  Na domžalski umetni travi se je konec tedna odvil derbi kadetske lige med domačini in ljubljanskim Interblockom. Priložnosti je bilo na obeh straneh dovolj, več pa jih je uspelo realizirati gostom. Ti so z zadetki Andraža Šporarja in Žige Smrtnika s 3:0 premagali Domžalčane.
 • 25.02.2011 | 1. SKL
  V 16. krogu SML/SKL derbi med Mariborom in Olimpijo
  S tekmami v prihajajočem vikendu se nadaljuje državno prvenstvo v prvi mladinski in kadetski ligi. Po premoru, ki je trajal vse od začetka decembra, so mladinski pogoni v slovenskih klubih že v nizkem štartu, tokrat pa bodo odigrane tekme zaostalega, 16. kroga v obeh ligah.
 • 13.05.2009 | 1. SKL
  Dvakrat nič s Celjani
  Kadeti in mladinci Mure05 so se pomerili s Celjani in obakrat ostali praznih rok.
 • 23.03.2009 | 1. SKL
  Zmaga kadetov ND Mure 05
  Kadeti so uspeli zmagati drugič zapored na domačem igrišču. Tokrat je padlo Bilje-Primorje z 2:0.

DELI NA