Celje tesno izgubilo z romunskim prvakom

Medtem ko Domžalčani, Goričani in Ljubljančani že odštevajo ure do četrtkovih evropskih preizkušenj, preostali prvoligaši nadaljujejo z igranjem pripravljalnih preizkušenj. V ponedeljek so bili na delu Celjani in Ankarančani, ki so odigrali kar dve tekmi.

Pod vodstvom trenerja Vlada Badžima so se Primorci v Bakovcih pomerili z Uralom in doživeli tesen poraz z 1:0. Gol za zmago ruskega prvoligaša je bil dosežen že v peti minuti, ko je bil natančen Dimitrov. Slabše se je pri severnih sosedih godilo moštvu nogometašev, ki se vodstvu Ankaran Hrvatinov dokazujejo na preizkušnji. Alfred Jermaniš je namreč videl kar deset zadetkov v mreži svojega moštva, po trikrat sta zadela Ari in Galadžan, zmago pa sta z dvema goloma na svojem računu dopolnila še Fernandes in Mirančuk.

Prenovljena ekipa Celja je na domači Areni Petrol gostila romunskega prvaka. Viitorul, ki ga tako ali drugače vodi legendarni Gheorghe Hagi, je slavil tesno zmago, po tem ko je v 32. in 35. minuti vratarja Matjaža Rozmana dvakrat premagal Cicaldau, a so grofje še pred odmorom po zaslugi Lupete znižali zaostanek. V drugem polčasu je četi trenerja Tomaža Petroviča uspelo priti do izenačenja. Po dobri uri igre je v polno meril Jaka Bizjak. Starejši brat Lovra Bizjaka, ki se je pred tedni preselil v Domžale, se v knežjem mestu dokazuje na preizkušnji. Celjani rezultata niso uspeli zadržati vse do konca, slabih deset minut kasneje je za novo vodstvo Romunov zadel Stoica.

 

URAL - ANKARAN HRVATINI 1:0 (1:0)

Strelec: Dimitrov (5')
Ankaran Hrvatini: Paal, Mate, Pahor, Badžim, Gliha, Obrstar, Primc, Angov, Cerovec, Jaffa, Kidrič. Igrali so še: Bužan, Klapan, Humar, Lo, Mihailović, Vodeb. Trener: Vlado Badžim.

 

LOKOMOTIV MOSKVA - ANKARAN HRVATINI 10:0 (4:0)

Strelci: Fernandes (4', 16'), Ari (30', 38', 52'), Mirančuk (49', 57'),Galadžan (60', 63', 87')
Ankaran Hrvatini: Rosić, Vujinović, Petrović, Topalović, Bučković, Ferenčak, Beljanski, Kosić, Matić, Charles, Ivković.

 

CELJE - VIITORUL CONSTANTA 2:3 (1:2)

Strelci: Lupeta (45'), Bizjak (61'); Cicaldau (32', 35'), Stoica (70')
Celje: Rozman, Vidmajer, Travner, Džinić, Brecl, Cvek, Pungaršek, Požeg Vancaš, Dangubić, Lupeta, Šauperl. Igrali so še: Jurhar, Pfeifer, Mitchell, Jazbec, Štraus, Pečnik, Šporn, Pišek, Marcius, Šušnjara, Bizjak, Pirtovšek, Cikaqi, Košman, Zalokar. Trener: Tomaž Petrovič.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si
Video: Ural in Viitorul

SORODNE NOVICE

  • 20.05.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani ugnali Ankaran
    Nogometaši Celja so v 34. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Ankaran Hrvatine z 2:0 (2:0).
  • 17.05.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Ankaran Hrvatini - Celje
    Ankarančani so v prejšnjem krogu presenetili Olimpijo, a kljub temu povečali zaostanek za devetim Triglavom. Se lahko v dvoboju s Primorci opečejo tudi Celjani? Grofom v lovu na četrto mesto šteje zgolj zmaga.
  • 31.03.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjski zaključek kot v pravljici
    Nogometaši Celja so v 25. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Ankaran Hrvatine s 7:1 (0:1).
  • 29.03.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Celje - Ankaran Hrvatini
    V soboto bomo videli še tri srečanja Prve lige Telekom Slovenije. Ob 15. uri bosta sobotno dogajanje v knežjem mestu odprli ekipi Celja in Ankarana Hrvatinov. Grofje so jeseni dobili oba obračuna, kdo bo boljši tokrat?
  • 18.11.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani do zmage proti Ankaranu
    Nogometaši Ankarana Hrvatinov so v 16. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Celju z 1:2 (0:0).
  • 14.11.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Ankaran Hrvatini - Celje
    Ankarančani so po Mariboru namučili še Olimpijo, a doživeli nov minimalnem poraz. V soboto v Dravogradu gostujejo Celjani, ki so prvič to sezono povezali dve zmagi. Lahko nizu dodajo še tretjo?
  • 26.08.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani do visoke zmage
    Nogometaši Celja so v 7. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Ankaran Hrvatine s 4:1 (2:1).
  • 24.08.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Celje - Ankaran Hrvatini
    Prvoligaše čaka še zadnja obveznost pred reprezentančnim premorom. Sedmi krog PLTS bodo v knežjem mestu odprli nogometaši Celja in Ankaran Hrvatinov, tekmecev iz spodnjega doma ligaške razpredelnice.
  • 05.07.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Ankarančani in Celjani poraženi
    Ankarančani in Celjani so se z gostovanja v Avstriji oziroma na Hrvaškem vrnili poraženi. Primorci so izgubili dvoboj z ruskim Rubinom, Štajerci pa so v obračunu s hrvaškim državnim in pokalnim prvakom klonili na reški Rujevici.

DELI NA