13.04.2017 | 1. SML
Derbija 1.SKL in 1. SML v petek v spletnem prenosu

V petek se začenja 20. krog 1. slovenske kadetske in 1. slovenske mladinske lige. Osrednja pozornost bo usmerjena v Športni park Tabor, kjer se bosta srečali trenutno vodilni ekipi obeh prvenstev, Maribor in Domžale. Derbija 1. SKL in 1. SML si boste lahko ogledali tudi v spletnem prenosu na NZS.si.

20. krog 1. SKL:

14.4.2017 ob 14.00: Maribor – Domžale

Spletni prenos: NZS.si

V 1. slovenski kadetski ligi vodijo Domžalčani, ki imajo tri točke naskoka pred Mariborom. Domžalčani so v dosedanjem delu prvenstva doživeli en sam poraz, medtem ko so vijoličasti klonili dvakrat. Prva medsebojna tekma se je končala s 3:1 v korist varovancev Dejana Dončiča, vendar so Štajerci odločeni, da bo tokrat drugače. Zelo zanimiv bo tudi strelski obračun, saj oba kluba razpolagata s tremi najboljšimi strelci prvenstva. Domžalčani stavijo na Simona Gregorina, ki je bil v letošnji sezoni uspešen že 15 – krat, medtem ko bodo gostitelji stavili na navezo Nick Hanik Horvat – Nino Kukovec, ki sta skupaj zabila 24 golov.

Razpored 20. kroga 1. SKL..

20. krog 1. SML:

14.4.2017 ob 16.00: Maribor – Domžale

Spletni prenos: NZS.si

Še precej bolj je napet boj za vrh v 1. slovenski mladinski ligi, kjer imata vodilna Maribor in Domžale enak točkovni izkupiček. Oba kluba sta v letošnji sezoni dosegla kar 51 zadetkov, vendar imajo zaenkrat nekoliko bolj čvrsto obrambo Mariborčani. Marčevska medsebojna tekma ni ponudila zadetkov, vendar statistika namiguje, da bo tokrat drugače, saj obe ekipi v povprečju dosegata kar 2,68 gola na tekmo. Tudi v tem dvoboju bomo videli na delu najboljšega strelca prvenstva, Mariborčana Luko Štora, ki je na devetnajstih tekmah kar dvajsetkrat premagal nasprotnega vratarja. Zmagovalec dvoboja bo nekoliko lažje zadihal, poraženec pa se bo moral soočiti s pritiskom Triglava in Kopra, ki prav tako upata na naslov mladinskega prvaka.

Razpored 20. kroga 1. SML..

 

Tekst: MKo
Foto: MAl

SORODNE NOVICE

 • 21.05.2024 | 1. SML
  NK Maribor prvak EON NextGen lige
  Nogometaši Maribora so s ponedeljkovim slavjem v Novi Gorici postali prvi prvaki EON NextGen lige, mladinskega tekmovanja, ki je v letošnji sezoni doživelo pravi razcvet.
 • 28.07.2023 | 1. SML
  Prvi prenos EON NextGen lige iz Domžal
  S tekmo v Kidričevem se začenja nova sezona 1. slovenske mladinske lige, ki v sezono 2023/24 vstopa samostojno in z medijskim pokroviteljem. Liga se po novem imenuje EON NextGen Liga, že samo ime pa obljublja, da bomo na malih zaslonih lahko spremljali bodoče zvezdnike slovenskega nogometa. Prvi prenos na SK1 že danes ob 18:00 iz Domžal.
 • 31.07.2017 | 1. SML
  Tekme 1. kroga 1. SML/SKL prestavljene
  Vse tekme 1. kroga 1. slovenske mladinske in 1. slovenske kadetske nogometne lige so prestavljene na nov termin zaradi ekstremno visokih temperatur, ki so napovedane do konca tega tedna.
 • 30.05.2016 | 1. SML
  SKL/SML: Domžalčanom trojna krona
  Včeraj se je zaključilo tudi kadetko in mladinsko prvenstvo. Medtem ko mladinske in kadetske upe Šampiona in Rudarja čakata tekmi dodatnih kvalifikacij z Dravinjo in Ilirijo, so se najbolj prešerne volje na tekmovalni premor odpravili kadeti in mladinci Domžal.
 • 30.05.2015 | 1. SML
  SML/SKL: Mladinski naslov v Domžale, kadetski prvaki Mariborčani
  Kronanju prvakov smo bili priča tudi v mlajših starostnih kategorijah. V kadetski konkurenci so se petega naslova državnih prvakov veselili Mariborčani, medtem ko so mladinski prvaki drugič zapored postali nogometaši Domžal. Ti bodo v prihodnji sezoni predstavljali slovenski nogomet v mladinski ligi prvakov, saj so bili najboljši tudi v skupnem seštevku najmočnejše mladinske in kadetske lige.
 • 24.12.2014 | 1. SML
  SML/SKL: Kraljevina Domžal
  V mladinski in kadetski kategoriji so se naslova jesenskih prvakov veselili nogometaši Domžal, ki so na dobri poti, da ubranijo prvo mesto iz pretekle sezone. Domžalski nogometni center že nekaj časa velja za pravo valilnico nogometnih talentov, vendar se z mladimi zelo dobro dela tudi v nekaterih drugih sredinah.
 • 11.08.2014 | 1. SML
  SML/SKL: Silovit začetek Olimpije, v sredo že 2. krog
  Nogometaši Olimpije so z visokima zmagama nad Izolo zasedli vrh prvenstvene lestvice v mladinski in kadetski kategoriji po prvem krogu sezone. Popoln začetek je uspel še Gorici, iliriji in Aluminiju, medtem ko kar pet klubov ostaja brez točk.
 • 08.08.2014 | 1. SML
  SML/SKL: V lov za Domžalami
  Z boji za naslov prvaka začenjajo tudi mlajši nogometaši. Prve tekme najmočnejše slovenske kadetske in mladinske lige bodo namreč na sporedu že ta konec tedna, ko se bo petnajst ekip podalo v lov za Domžalčani, branilci dvojnega naslova iz preteklega tekmovalnega obdobja.
 • 02.06.2014 | 1. SML
  SML/SKL: Najboljši so Domžalčani
  Zadnji krog prve slovenske mladinske in kadetske nogometne lige je bil prestižne narave za Domžalčane, ki so z visokima zmagama potrdili naslov državnih prvakov v obeh kategorijah. Drugo mesto na skupni lestvici so osvojili nogometaši Olimpije, ki so prehiteli Mariborčane in Koprčane.

DELI NA