21.05.2024 | 1. SML
NK Maribor prvak EON NextGen lige

Nogometaši Maribora so s ponedeljkovim slavjem v Novi Gorici postali prvi prvaki EON NextGen lige, mladinskega tekmovanja, ki je v letošnji sezoni doživelo pravi razcvet.

Mariborčani so osvojili prvo mesto pred Muro, Olimpijo in Celjem ter po tridesetih odigranih tekmah zasluženo visoko v zrak dvignili pokal za naslov prvakov. Vijoličastim sta nagrado podelila generalni sekretar NZS, Martin Koželj in vodja projektov v marketingu Telemach Slovenija, Aleksandar Kovačević.  

Nogometna zveza Slovenije je v sezoni 2023/24 spremenila sistem tekmovanja v mladinskem klubskem nogometu, ob tem pa skupaj s partnerjem Telemach Slovenija nadgradila sodelovanje. Nastala je EON NextGen liga, ki je že v premierni sezoni pritegnila veliko zanimanje javnosti. Najbolj perspektivne slovenske nogometaše je bilo prvič v zgodovini moč spremljati v neposredni televizijskih prenosih na Sportklubu in spletnih prenosih na uradni spletni strani NZS. 

»Prva sezona EON NextGen lige je končana in pri Telemachu kot generalnemu sponzorju lahko rečemo, da je prenovljena mladinska liga povsem upravičila pričakovanja. Igralci so pokazali visoko raven nogometa, dobro so se znašli ob večji medijski pozornosti in prepričan sem, da so pridobili zares dragocene izkušnje, ki jih bodo izkoristili na nadaljnji poti. Ob tej priložnosti želim seveda tudi čestitati zmagovalcem, igralcem NK Maribor,« je ob koncu sezone dejal predsednik poslovodstva Telemacha Slovenija Tomislav Čizmić.  

“V zadnjih letih smo na NZS ugotovili, da ob prehodu iz mladinskega v članski nogomet izgubimo preveč nogometašev. Zato je nastala EON NextGen liga. Kot odgovor na željo po dvigu kvalitete lige in kot pomoč pri prehodu kvalitetnih nogometašev v članski nogomet. Novo samostojno tekmovanje je bilo zadetek v polno. Liga je postala bolj tekmovalna, skozi TV prenose smo spoznali veliko novih, kvalitetnih nogometašev. Zaradi medijskega zanimanja je liga postala tudi bolj tržno zanimiva. Vesel sem tudi, da je Telemach kot najpomembnejši partner slovenskega klubskega nogometa prepoznal potencial lige in je podprl ta razvojni projekt. Verjamem, da smo skupaj dobili dobro nogometno vsebino. Za nami je šele prva sezona, ki nedvomno kaže, da smo naredili korak v pravo smer. Prvenstvo je bilo izredno zanimivo, boj za vrh neizprosen, na koncu pa so Mariborčani s serijo desetih zmag do konca naaredili razliko in zasluženo osvojili naslov prvega prvaka EON NextGen lige, za kar jim iskreno čestitam,” pa je dodal še predsednik NZS, Radenko Mijatović

Tekst: NZS/MaK
Foto: Miran Polanc

SORODNE NOVICE

 • 28.07.2023 | 1. SML
  Prvi prenos EON NextGen lige iz Domžal
  S tekmo v Kidričevem se začenja nova sezona 1. slovenske mladinske lige, ki v sezono 2023/24 vstopa samostojno in z medijskim pokroviteljem. Liga se po novem imenuje EON NextGen Liga, že samo ime pa obljublja, da bomo na malih zaslonih lahko spremljali bodoče zvezdnike slovenskega nogometa. Prvi prenos na SK1 že danes ob 18:00 iz Domžal.
 • 31.07.2017 | 1. SML
  Tekme 1. kroga 1. SML/SKL prestavljene
  Vse tekme 1. kroga 1. slovenske mladinske in 1. slovenske kadetske nogometne lige so prestavljene na nov termin zaradi ekstremno visokih temperatur, ki so napovedane do konca tega tedna.
 • 13.04.2017 | 1. SML
  Derbija 1.SKL in 1. SML v petek v spletnem prenosu
  V petek se začenja 20. krog 1. slovenske kadetske in 1. slovenske mladinske lige. Osrednja pozornost bo usmerjena v Športni park Tabor, kjer se bosta srečali trenutno vodilni ekipi obeh prvenstev, Maribor in Domžale. Derbija 1. SKL in 1. SML si boste lahko ogledali tudi v spletnem prenosu na NZS.si.
 • 30.05.2016 | 1. SML
  SKL/SML: Domžalčanom trojna krona
  Včeraj se je zaključilo tudi kadetko in mladinsko prvenstvo. Medtem ko mladinske in kadetske upe Šampiona in Rudarja čakata tekmi dodatnih kvalifikacij z Dravinjo in Ilirijo, so se najbolj prešerne volje na tekmovalni premor odpravili kadeti in mladinci Domžal.
 • 30.05.2015 | 1. SML
  SML/SKL: Mladinski naslov v Domžale, kadetski prvaki Mariborčani
  Kronanju prvakov smo bili priča tudi v mlajših starostnih kategorijah. V kadetski konkurenci so se petega naslova državnih prvakov veselili Mariborčani, medtem ko so mladinski prvaki drugič zapored postali nogometaši Domžal. Ti bodo v prihodnji sezoni predstavljali slovenski nogomet v mladinski ligi prvakov, saj so bili najboljši tudi v skupnem seštevku najmočnejše mladinske in kadetske lige.
 • 24.12.2014 | 1. SML
  SML/SKL: Kraljevina Domžal
  V mladinski in kadetski kategoriji so se naslova jesenskih prvakov veselili nogometaši Domžal, ki so na dobri poti, da ubranijo prvo mesto iz pretekle sezone. Domžalski nogometni center že nekaj časa velja za pravo valilnico nogometnih talentov, vendar se z mladimi zelo dobro dela tudi v nekaterih drugih sredinah.
 • 11.08.2014 | 1. SML
  SML/SKL: Silovit začetek Olimpije, v sredo že 2. krog
  Nogometaši Olimpije so z visokima zmagama nad Izolo zasedli vrh prvenstvene lestvice v mladinski in kadetski kategoriji po prvem krogu sezone. Popoln začetek je uspel še Gorici, iliriji in Aluminiju, medtem ko kar pet klubov ostaja brez točk.
 • 08.08.2014 | 1. SML
  SML/SKL: V lov za Domžalami
  Z boji za naslov prvaka začenjajo tudi mlajši nogometaši. Prve tekme najmočnejše slovenske kadetske in mladinske lige bodo namreč na sporedu že ta konec tedna, ko se bo petnajst ekip podalo v lov za Domžalčani, branilci dvojnega naslova iz preteklega tekmovalnega obdobja.
 • 02.06.2014 | 1. SML
  SML/SKL: Najboljši so Domžalčani
  Zadnji krog prve slovenske mladinske in kadetske nogometne lige je bil prestižne narave za Domžalčane, ki so z visokima zmagama potrdili naslov državnih prvakov v obeh kategorijah. Drugo mesto na skupni lestvici so osvojili nogometaši Olimpije, ki so prehiteli Mariborčane in Koprčane.

DELI NA