07.09.2022 | Sodniki
Diamantna liga v Zurichu preusmerila Čeferina v St. Gallen

V drugem najmočnejšem tekmovanju Uefe nadaljuje svojo evropsko kampanjo Darko Čeferin (54), ki bo po Litvi, Cipru, Ferskih otokih in Latviji v deželi sira in čokolade imel svojo letošnje že peto mednarodno udejstvovanje kot kontrolor sojenja, kjer bo spremljal sojenje v Iraku rojenega Šveda Mohammeda Al-Hakima (37), ki je FIFA sodnik od leta 2015 sicer pa je zaposlen v švedski vojski.

Namesto v severozahodnem delu Züricha, na stadionu Letzigrund z 26104 sedeži, ki vsako leto septembra gosti finale atletske diamantne lige in je gostil tudi tri tekme v skupini C na Evropskem prvenstvu leta 2008 v Avstriji in Švici (Romunija-Italija, Romunija-Francija, Francija-Italija), bo Čeferin spremljal delo švedskih sodnikov na dvoboju med ekipama Züricha in londonskega Arsenala v mestu St. Gallen, ki predstavlja središče vzhodne Švice in leži manj kot 100 km od Züricha. V mestu je univerza St. Gallen in ena najboljših poslovnih šol v Evropi, tekma na leta 2008 zgrajenem stadionu Kybunpark s kapaciteto 20000 gledalcev pa se bo začela jutri ob 18.45 uri.

FC Zürich je trinajstkratni državni prvak in 10-kratni zmagovalec švicarskega pokala, ob tem pa je edini klub iz dežele sira in čokolade, ki se je v preteklosti dvakrat (1964, 1977) uvrstil v polfinale nekdanjega Pokala državnih prvakov, ki se od sezone 1992/93 imenuje Liga prvakov kot jo poznamo danes. 

Arsenal iz severnega Londona je eden najuspešenjših angleških klubov. Arsenal je osvoji trinajst naslovov državnega prvaka in trinajst FA pokalov. V letu 2005/06 je postal prvi nogometni klub iz Londona, ki se je uvrstil v finale Lige prvakov, lansko sezono pa je končal na 5. mestu angleške Premier lige. Gre za trenutno vodilno moštvo Premier lige, ki je v uvodnih šestih krogih klonilo le na zadnjem gostovanju pri Man Utd, sicer pa so predtem nanizali 5 zmag zapovrstjo.

Tekst: NZS/ ŽD

SORODNE NOVICE

 • 27.11.2022 | Sodniki
  Vinčiću druga tekma na svetovnem prvenstvu
  Po prvi tekmi tretjega igralnega dne na 22. mundialu, ko je Slavko Vinčić minuli torek sodil svojo sploh prvo tekmo na svetovnem prvenstvu med Argentino in Savdsko Arabijo, čaka Mariborčana druga tekma na južni polobli. Na 36 tekmi SP bo najboljši slovenski sodnik delil pravico v torek na otoškem dvoboju za Združeno kraljestvo in sicer spopad Walesa in Anglije.
 • 20.11.2022 | Sodniki
  Slavko Vinčić začenja SP s tekmo Argentina - Savdska Arabija
  V torek dopoldne ob 11. uri bo Slavko Vinčić sodil svojo sploh prvo tekmo na Svetovnem prvenstvu. Dvoboj v skupini C med Argentino in Savdsko Arabijo mu bodo pomagali nadzorovati še pomočnika sodnika Tomaž Klančnik in Andraž Kovačič, četrti sodnik bo Senegalec Maguette Ndiaye, v video sobi pa bosta Nizozemec Pol van Boekel in Nemec Bastian Dankert.
 • 22.10.2022 | Sodniki
  Staša v četrtfinalu SP deklet do 17. let
  Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je sporočila, da bo 34-letna Staša Špur iz Murske Sobote danes sodila na četrtfinalni tekmi Kolumbija - Tanzanija na 7. Svetovnem prvenstvu za ženske do 17. let v Indiji (FIFA Women's World Cup U-17 2022), ki poteka v Južni Aziji med 11. in 30. oktobrom 2022.
 • 14.10.2022 | Sodniki
  Špurova začenja v Indiji SP deklet do 17. let
  Štiriintridesetletna Staša Špur iz Murske Sobote kot ena izmed 28 najboljših svetovnih pomočnic na turnirju bo jutri delovala na dvoboju nogometašic najbolj obljudene države na planetu (1,4 mrd prebivalcev) in nogometašic iz tretje največje države v Latinski Ameriki. Na tekmi Kitajska - Kolumbija bo Špurova sodelovala z glavno sodnico iz Hrvaške Ivano Martinčić in pomočnico sodnice Paulino Baranowsko iz Poljske.
 • 10.10.2022 | Sodniki
  Dragoslav Perić bo petič sodil Olimpija - Maribor
  Konec tedna je na sporedu drugi veliki derbi v tej sezoni med Olimpijo in Mariborom. Spopad na severu Ljubljane bo sodil 46-letni Dragoslav Perić iz Kranja. Zanj bo to 153 tekma v slovenskem državnem prvenstvu (1. SNL) in peti večni derbi.
 • 01.09.2022 | Sodniki
  Špurova potuje v Indijo na SP deklet do 17. let
  Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je sporočila, da je 33-letna Staša Špur iz Murske Sobote izbrana med 28 najboljših svetovnih pomočnic sodnic ter bila povabljena v Indijo na 7. Svetovno prvenstvo za ženske do 17. let (FIFA Women's World Cup U-17 2022).
 • 28.07.2022 | Sodniki
  Sodniki, sodnice in kontrolorji aktivirali letovanje 22-ih otrok
  Sodniki, sodnice in kontrolorji so v junijskem družbeno odgovornem projektu omočili nepozabne poletne počitnice za 22 otrok na Debelem rtiču. Otroci prav v teh dneh tam uživajo v brezskrbni igri, učnih aktivnostih in morskih radostih, obiskal pa jih je tudi prvoligaški sodnik.
 • 22.07.2022 | Sodniki
  Naša sodnica v četrtfinalu ženskega Eura
  Po dveh tekmah skupinskega dela tekmovanja na 13. Evropskem prvenstvu za ženske, kjer je Staša Špur (33) iz Murske Sobote opravljala naloge pomočnice sodnice hrvaški sodnici Ivani Martinčić na dvobojih med Nizozemsko in Portugalsko ter med Italijo in Belgijo, bo naša sodnica delovala tudi v izločilnih bojih in sicer na sobotni četrtfinalni tekmi v Rotherhamu med Francijo in Nizozemsko.
 • 18.07.2022 | Sodniki
  Staši Špur druga tekma na ženskem Euru 2022
  Našo linijsko sodnico Stašo Špur iz Murske Sobote čaka drevi druga tekma na ženskem EURU 2022 v Angliji. Po tekmi Nizozemska - Portugalska minulo sredo, bo tokrat v aktivni vlogi ob vzdolžni črti na dvoboju med Italijo in Belgijo na stadionu akademije Manchester Cityja, ki se nahaja neposredno ob osrednjem klubskem stadionu angleškega prvaka.
 • 12.07.2022 | Sodniki
  Uvodna tekma za Stašo Špur na ženskem EURU 2022 v Angliji
  Evropsko nogometno prvenstvo za ženske 2022, ki se je začelo v sredo 6. julija v Angliji in bo potekalo vse do finalne tekme 31. julija- na žalost brez udeležbe varovank Borut Jarca- bo v aktivni vlogi na igrišču doživela naša najboljša FIFA pomočnica sodnice 33-letna profesorica razrednega pouka Staša Špur iz Murske Sobote, ki bo svojo uvodno tekmo imela v sredo, ko se bosta pomerili Nizozemska in Portugalska.

DELI NA