16.05.2024 | 1. SFL
Dobovec bi radi spravili v položaj, kjer še ni bil

V petek, 17. maja, se nadaljuje finalna serija 29. sezone 1. SFL. Po zmagi Silika v Rogaški Slatini se serija seli na Vrhniko, kjer bo domačin lovil 2. zmago, Dobovec pa izenačenje rezultata. Prvak bo ekipa, ki prej zbere tri zmage. Siliko lovi svoj 1. naslov državnega prvaka, Dobovec sedmega.

Od 18. ure naprej

V domačem klubu bodo za tokratno tekmo pripravili poseben spremljevalni program, ki se bo začel že ob 18. uri, tekma se začne ob 20.30. Vstopnice so že v predprodaji.

Studio in prenos tekme

Svoje bo k spektaklu dodala tudi televizija, ki prihaja na Vrhniko. Tako 2. kot 3. tekma finala bosta v neposrednem prenosu na Šport TV-ju. Tokrat se je Šport TV odločil, da na Vrhniki pred 2. tekmo pripravi tudi studio pred tekmo. Program v studiu bo vodil Žiga Ikič, njegov gost pa kapetan slovenske futsal reprezentance Igor Osredkar.

Navijači obeh ekip

Svoje k prazniku futsala bodo dodali tudi organizirani navijači obeh klubov.

„Dostikrat smo že rekli, da bo naša dvorana premajhna. Za tokrat pa lahko tole le potrdim in povem, dvorana bo premajhna za vse, ki bi radi na tekmo. Tudi taki bi prišli, ki sploh še niso bili na tekmi. Obeta se pravi spektakel,“ za uvod v tokratno napoved 2. tekme finala pove Mile Simeunovič, trener članske ekipe Silika, ki bo imel tudi to pot bučno podporo s tribun.

„Po tekmi v Rogaški Slatini sva se s kapetanom kar pozabila zahvaliti navijačem, ki so bili že v Rogaški Slatini izjemni. Pa saj to že nekaj časa traja. Zbrali so se fantje z Vrhnike in okolice, organizirali so se, pri tem jim je v pomoč tudi klub. Vesel sem, ker jim imamo. Da smo postali tako domačinska ekipa, gre zasluga tudi tem navijačem, ki so veter v naša jadra,“ se Simeunovič ozre na navijače, ki bodo z ekipo tudi jutri.

Dan in pol je analiziral

Siliko vodi, prvo tekmo finala je dobil na zanimiv način: do 30. minute se Siliko "ni pojavil" na tekmi, potem pa s spremembo načina igre, z igralcem vratarjem v polju, zrežiral redko viden preobrat.
„Skoraj cel vikend sem analiziral našo igro. Že po tekmi sem na glas povedal, da nisem zadovoljen z našo igro "štiri na štiri", ta igra je temelj futsala. Osnovna napaka je bila, da smo stali predaleč od tekmečevih igralcev, ki so imeli že na prvi liniji občutno preveč prostora. Če želimo karkoli narediti proti Dobovcu, moramo biti vsaj tako, če ne kar bolj, agresivni, kot so oni. Če smo taki, potem pride vse ostalo. Če te agresije ni, potem nimamo možnosti. Lahko pa že sedaj povem, da bomo v petek odigrali malce drugače,“ Simeunovič analizira petkovo tekmo, in hkrati poudari: „Premagali smo Dobovec, ki je odigral vrhunsko tekmo, kot se spodobi za finale. Nam pa je na koncu uspelo, kar ni še nikomer pred nami: nič pa ni bilo slučajno, nič ni bilo nezasluženo.“

Strateg Silika zatrdi, da bodo v petek igrali boljše. Radi pa bi se tudi ognili zankam, ki jim jih nastavlja Dobovec: ena od teh je bila tudi ta, da je želel Dobovec v petek igrati s točno določeno četrovko proti točno določeni postavi Silika.

Dobovec spraviti v položaj, kjer še ni bil

Siliko vodi v svojem 2. finalu članskega državnega prvenstva, lanskega je izgubil s 3:0. V tej sezoni ga Dobovec še ni premagal. „Minule dni smo se ukvarjali le z detajli. Vsi v klubu pa se zavedamo, da smo naredili neverjetno stvar, kar ni uspelo še nikomur proti Dobovcu: spravili smo ga v pozicijo, v kateri še ni bil. Imamo možnost, da to nadgradimo še z 2. zmago. Če bi nam to uspelo, bi bili tekmeci v zelo zahtevni poziciji. Kot prej nikoli v sedmih letih. Želimo si ga spraviti v ta položaj. Bo pa to zelo težko. Vsi dobro vemo, da je na drugi strani vrhunska ekipa. Ki zna igrati finale. V finalu se tako dobro znajdejo kot v domači dnevni sobi. Vem, da je pred nami vrhunska tekma. Zato bi rad še enkrat povabil vse, da pridejo in vidijo vrhunski futsal v tem hipu dveh najboljših slovenskih ekip. Vem, da bo dvorana polna, za atmosfero bodo poskrbeli naši in njihovi navijači. Obeta se pravi futsal praznik, futsal spektakel. V našem klubu pripravljajo bogat program od 18. ure naprej,“ zaključi Mile Simeunovič.

Finale 1. SFL:

1. tekma, 10.5.
FK Dobovec – Siliko Vrhnika 6:7 (3:3, 1:0) (0:1 v zmagah)
1:0 Javier (12.), 2:0 Pasariček (22.), 3:0 Anderson (23.), 3:1 Janež (31.), 3:2 Jandrić (34.), 3:3 Đurić (39.)
6m:
4:3 Kneževič, 4:4 Bjelčević, 5:4 Čeh, 5:5 Đurić, 5:6 Janež, 6:6 Duščak, 6:7 Trdin.

2. tekma, 17.5.
Siliko Vrhnika – FK Dobovec (20.30) (televizijski prenos Šport TV)

3. tekma, 23.5.
FK Dobovec – Siliko Vrhnika (20.00) (televizijski prenos Šport TV)

4. tekma, 28.5.
Siliko Vrhnika – FK Dobovec (20.00)

5. tekma, 31.5.
FK Dobovec – Siliko Vrhnika (20.00)

Dosedanji državni prvaki 1. SFL:
FC Litija: 10
Dobovec Pivovarna Kozel: 6
KMN Oplast Kobarid: 2
KMN Puntar: 2
Proen Maribor 2
Gip Beton MTO: 1
Pelikan Celje: 1
Mila Juventus: 1
Mizarstvo Krošelj: 1
Gorica: 1

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 13.06.2024 | 1. SFL
    Po seji Komisije za futsal
    Prav tako so člani komisije potrdili pričetek novega državnega prvenstva, 30. sezone 1. SFL, s prvim petkom v septembru. Uvodno kolo bo tako na sporedu v petek, 6.9. V istem vikendu bodo s tekmami v ženski futsal ligi pričela tudi članice.
  • 04.06.2024 | 1. SFL
    Premalo zreli za svoj prvi naslov državnega prvaka
    „Štiri tekme smo bili skoraj poravnani z Dobovcem. Imeli smo celo zaključno žogico. Pomisli smo, da bomo prvaki. Roko na srce: eno je zmagati tekmo ali dve, drugo pa je postati državni prvak. Očitno nismo zreli za to, da bi premagali tako ekipo, kot je Dobovec,“ je po koncu finala 29.sezone 1. SFL povedal trener Silika Mile Simeunovič.
  • 03.06.2024 | 1. SFL
    Prijava v futsal tekmovanja za sezono 2024/2025
    V petek se je sklenila futsal sezona 2023/2024, začenja pa se priprava na novo sezono 2024/2025. Na tem mestu objavljamo prijavnico v tekmovanja in časovnico prijav.
  • 02.06.2024 | 1. SFL
    Vedel in čutil, da so sumili v Dobovec
    „Vsi vemo, kje smo bili 15.8. 2023. Imeli smo ekipo, katerih dosegi niso bili jasni, nismo vedeli, kaj zmoremo. So pa vsi v tej ekipi videli ranjeni Dobovec, ki je pripravljen, da izgubi naslov državnega prvaka. Tudi zaradi te situacije dajem kapo dol mojim igralcem. To pa jim je vse uspelo s trdim in napornim delom,“ se trener Morina ozira na začetek in zahtevno delo.
  • 01.06.2024 | 1. SFL
    Upali, da dobijo pokal z enico
    „Izkušnje so tiste, ki so prevesile tehtnico v korist Dobovca. Odigrali so več takih tekem kot mi. Naša ekipa se na take tekme še privaja,“ se izkušeni Jandrić zaveda, kje se je delala razlika. Ekipa za svoj razvoj potrebuje čas.
  • 01.06.2024 | 1. SFL
    Vedel in opozarjal, da se mora za naslov zmagati trikrat
    „Najtežje nam je bilo po prvi tekmi, kjer smo res prevladovali, vodili smo 3:0, potem pa izgubili. To so bili zahtevni trenutki,“ je po finalu proti Siliko razmišljal Žiga Čeh.
  • 31.05.2024 | 1. SFL
    Pred nabito polno dvorano Dobovec do 7. naslova
    Na odločilni peti tekmi v Rogaški Slatini so zmagali s 7:1. S tremi goli se je izkazal Paragvajec Francisco Javier Martinez Villalba, ki je nocoj zabil kar tri gole, skupaj z Brazilcem Lucasom Andersonom Pereiro pa sta bila ob Žigi Čehi najbolj vidna posameznika v dresu prvakov.
  • 31.05.2024 | 1. SFL
    Dobovec sedmič ali Siliko prvič
    V petek bo znano, kdo bo postal prvak 29. sezone 1. SFL. FK Dobovec lovi svoj 7. naslov državnega prvaka, Siliko Vrhnika prvega. Peta, odločilna tekma, bo na sporedu v Rogaški Slatini, začenši ob 20. tudi, tudi s televizijskem prenosu na Šport TV.
  • 29.05.2024 | 1. SFL
    V Rogaški Slatini bodo imeli novo priložnost
    „Ni odločala ena žoga. Tokrat ne. Bilo je nekaj več, več kot ena žoga. Dobovec je povsem zasluženo zmagal. Vedel je, kako igrati. Igrali so dobro. Mi pa... Nismo bili dorasel tekmec, najbolj ključno tekmo smo odigrali najslabše. Kar ne morem verjeti,“ pa je po 4. tekmi finala 1. SFL povedal Mile Simeunovič, trener Silika.
  • 29.05.2024 | 1. SFL
    Pokazali karakter, za evforijo pa ni prostora
    „Vse, kar smo delali na prejšnjih tekmah, smo igrali tudi na 4. tekmi. Je pa razlika v tem, da smo bili tokrat precej boljši v obrambi, kjer smo igrali odgovornejše. Siliku nismo dovolili, da pride do udarcev, ki jih je imel, tudi napak nismo delali, kot smo jih preje,“ je Morina pohvalil segment igre. Dobovec se je vrnil v igro in serijo vrnil v Rogaško Slatino.

DELI NA