02.02.2012 | A
EURO 2012: Proti Ukrajini z navijači po zmago in skorajšnji četrtfinale

Slovenska futsal reprezentanca se bo v četrtek ob 20.30 udarila z Ukrajino za prve točke na tem prvenstvu.

Korak k četrtfinalu

Računica je preprosta – Slovenija potrebuje točke, da bi nadaljevala tekmovanje. Ob morebitnem porazu Slovenija že v petek potuje v domovino. V primeru remija ali zmage, v katero vsi verjamejo, pa Slovenci ostanejo v Zagrebu vsaj do nedelje. O usodi Slovenije bo v vsakem primeru odločala tekma Španija – Ukrajina (v soboto).

Videoanaliza za Ukrajince

V sredo so igralci trenirali le dopoldan, trening je bil blage narave, saj je bil namenjen regeneraciji. Tekma proti evropskemu prvaku je pobrala moči. Trenirali so vsi igralci, tekma ni terjala žrtev oz. poškodb. Manjkal pa je selektor Andrej Dobovičnik, ki je ponoči zbolel. Vročina mu je preprečila nadaljnje udejstvovanje, a bo nared za četrtkovo tekmo. Po kosilu je reprezentanca legla k počitku, popoldan pa so bili na menuju Ukrajinci. Večerni trening bodo Slovenci preskočili.

Čujec in Zorč verjameta v uspeh

Kristijan Čujec je po tekmi proti Španiji priznal, da je obračun odločila boljša fizična priprava. »Mislim, da smo kljub temu naredili dober posel. Izgubili smo za dva gola. Pred nami so se daj Ukrajinci, proti katerim nas zanima le in samo zmaga!« Kristjan že ima recept za prvo slovensko zmago na evropskem prvenstvu: »Igrati bo treba bolj pametno in strpno.«

Tekme se veseli tudi Primož Zorč, ki je navdušil proti Špancem: »Na trenutke smo dobro parirali, uvodoma pa bili celo boljši! A nismo zadeli, evropski prvak je potem izkoristil naše napake. Videlo se je, da niso tako superiorni, formo pravo tempirajo za polfinale in finale.« Zorč opozori, da se bo treba za Ukrajince predvsem odpočiti. »Forma je prava, bistvena je ta regeneracija. Če bomo pravi, bomo zmagali. V uspeh tako ali tako nihče več ne dvomi!«

Bogata tradicija tekmeca

Ukrajina ima bogato futsal tradicijo (državna liga šteje 10 klubov, začela se je minulo nedeljo), evropsko prvenstvo na Hrvaškem je že njihovo že jubilejno 10. mednarodno tekmovanje. Prvič so se predstavili leta 1996, ko so na svetovnem prvenstvu zasedli 4. mesto, leta 2004 so bili 6., pred tremi leti 8.. Na evropskem prvenstvu so osvojili dve srebrni kolajni (2001 in 2003), leta 2010 so bili 5.

Ena uradna tekma, zadel je Guček

Slovenija in Ukrajina sta se dosedaj pomerili enkrat – 15.2. 2000 v Dolu pri Hrastniku, slavili so gostje (1:3), edini zadetek za Slovenijo je zabil Danilo Guček. To je bilo igrano v okviru kvalifikacij za svetovno prvenstvo. Gostiteljica skupine je bila Slovenija februarja 2000.

Ključna tekma prvenstva - tudi za Ukrajince

Tvorec vseh uspehov je Genadij Liščuk, ki je tudi danes selektor reprezentance, ki jo tvori nova generacija ukrajinskih igralcev, ki so si v torek ogledali obračun Slovenije in Španije, na novinarsko konferenco v ponedeljek pa jih ni bilo. »To je za nas najbolj pomembna tekma,« je jasen ukrajinski selektor.

Navijači, na pomoč!

»Ukrajinci se nas bojijo, saj imamo odlične navijače,« pa doda Damir Pertič, ki je brez težav odigral v torek, kar je znak, da bo imel v četrtek selektor Dobovičnik na voljo vse razpoložljive ase, ki si želijo v zgodovino – s prvo zmago Slovenije na evropskem prvenstvu! »Naj pridejo navijači v takem številu kot proti Španiji, to pot jih resnično potrebujemo!« pa pošlje selektor Dobovičnik jasen poziv iz Zagreba v domovino.

Turistična agencija BOOM iz Krškega (Hočevarjev trg 3, TEL.: 07 49 21 674, GSM: 041 630 135, 041 684 320, annl?rhnk-mds">annl?rhnk-mds) je pravi naslov, da do vstopnice pridete tudi Vi!

Tekst: D.P.
Foto: D.P./Nzs.si


SORODNE NOVICE

  • 30.04.2024 | A
    Pred Eurom v dobri strelski formi
    V preteklem tednu so se v svojih klubih znova dokazovali slovenski reprezentanti. Poleg Šeška in Žuglja, ki sta bila v aprilu v odlični strelski formi, so se med strelce vpisali še Balkovec, Celar in Vipotnik.
  • 23.04.2024 | A
    Šeško in Žugelj znova med strelci
    Pretekli vikend so bili v svojih klubih znova na delu slovenski reprezentanti. Najbolje sta se izkazala Benjamin Šeško v Bundesligi in Nino Žugelj v Eliteserien, ki sta v polno merila že na tretji oziroma drugi zaporedni tekmi, z novo asistenco pa se je v Ekstraklasi izkazal tudi Erik Janža.
  • 18.04.2024 | A
    Dres 2024: Evolucija, ne revolucija
    Z velikim ponosom predstavljamo novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
    Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
    Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
  • 09.04.2024 | A
    Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
    Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
  • 26.03.2024 | A
    Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
    Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
  • 26.03.2024 | A
    Slovenija danes s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.
  • 25.03.2024 | A
    Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti.
  • 24.03.2024 | A
    Pomembne informacije pred tekmo s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca se bo v torek, 26. marca 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Portugalsko. Ker je osrednji slovenski stadion za nogometni spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.

DELI NA