02.02.2012 | A
EURO 2012: Proti Ukrajini z navijači po zmago in skorajšnji četrtfinale

Slovenska futsal reprezentanca se bo v četrtek ob 20.30 udarila z Ukrajino za prve točke na tem prvenstvu.

Korak k četrtfinalu

Računica je preprosta – Slovenija potrebuje točke, da bi nadaljevala tekmovanje. Ob morebitnem porazu Slovenija že v petek potuje v domovino. V primeru remija ali zmage, v katero vsi verjamejo, pa Slovenci ostanejo v Zagrebu vsaj do nedelje. O usodi Slovenije bo v vsakem primeru odločala tekma Španija – Ukrajina (v soboto).

Videoanaliza za Ukrajince

V sredo so igralci trenirali le dopoldan, trening je bil blage narave, saj je bil namenjen regeneraciji. Tekma proti evropskemu prvaku je pobrala moči. Trenirali so vsi igralci, tekma ni terjala žrtev oz. poškodb. Manjkal pa je selektor Andrej Dobovičnik, ki je ponoči zbolel. Vročina mu je preprečila nadaljnje udejstvovanje, a bo nared za četrtkovo tekmo. Po kosilu je reprezentanca legla k počitku, popoldan pa so bili na menuju Ukrajinci. Večerni trening bodo Slovenci preskočili.

Čujec in Zorč verjameta v uspeh

Kristijan Čujec je po tekmi proti Španiji priznal, da je obračun odločila boljša fizična priprava. »Mislim, da smo kljub temu naredili dober posel. Izgubili smo za dva gola. Pred nami so se daj Ukrajinci, proti katerim nas zanima le in samo zmaga!« Kristjan že ima recept za prvo slovensko zmago na evropskem prvenstvu: »Igrati bo treba bolj pametno in strpno.«

Tekme se veseli tudi Primož Zorč, ki je navdušil proti Špancem: »Na trenutke smo dobro parirali, uvodoma pa bili celo boljši! A nismo zadeli, evropski prvak je potem izkoristil naše napake. Videlo se je, da niso tako superiorni, formo pravo tempirajo za polfinale in finale.« Zorč opozori, da se bo treba za Ukrajince predvsem odpočiti. »Forma je prava, bistvena je ta regeneracija. Če bomo pravi, bomo zmagali. V uspeh tako ali tako nihče več ne dvomi!«

Bogata tradicija tekmeca

Ukrajina ima bogato futsal tradicijo (državna liga šteje 10 klubov, začela se je minulo nedeljo), evropsko prvenstvo na Hrvaškem je že njihovo že jubilejno 10. mednarodno tekmovanje. Prvič so se predstavili leta 1996, ko so na svetovnem prvenstvu zasedli 4. mesto, leta 2004 so bili 6., pred tremi leti 8.. Na evropskem prvenstvu so osvojili dve srebrni kolajni (2001 in 2003), leta 2010 so bili 5.

Ena uradna tekma, zadel je Guček

Slovenija in Ukrajina sta se dosedaj pomerili enkrat – 15.2. 2000 v Dolu pri Hrastniku, slavili so gostje (1:3), edini zadetek za Slovenijo je zabil Danilo Guček. To je bilo igrano v okviru kvalifikacij za svetovno prvenstvo. Gostiteljica skupine je bila Slovenija februarja 2000.

Ključna tekma prvenstva - tudi za Ukrajince

Tvorec vseh uspehov je Genadij Liščuk, ki je tudi danes selektor reprezentance, ki jo tvori nova generacija ukrajinskih igralcev, ki so si v torek ogledali obračun Slovenije in Španije, na novinarsko konferenco v ponedeljek pa jih ni bilo. »To je za nas najbolj pomembna tekma,« je jasen ukrajinski selektor.

Navijači, na pomoč!

»Ukrajinci se nas bojijo, saj imamo odlične navijače,« pa doda Damir Pertič, ki je brez težav odigral v torek, kar je znak, da bo imel v četrtek selektor Dobovičnik na voljo vse razpoložljive ase, ki si želijo v zgodovino – s prvo zmago Slovenije na evropskem prvenstvu! »Naj pridejo navijači v takem številu kot proti Španiji, to pot jih resnično potrebujemo!« pa pošlje selektor Dobovičnik jasen poziv iz Zagreba v domovino.

Turistična agencija BOOM iz Krškega (Hočevarjev trg 3, TEL.: 07 49 21 674, GSM: 041 630 135, 041 684 320, annl?rhnk-mds">annl?rhnk-mds) je pravi naslov, da do vstopnice pridete tudi Vi!

Tekst: D.P.
Foto: D.P./Nzs.si


SORODNE NOVICE

 • 02.07.2024 | A
  Dobrodošli doma!
  Slovenski nogometaši, ki so v ponedeljek v osmini finala evropskega prvenstva v Nemčiji šele po izvajanju enajstmetrovk izgubili proti Portugalski, so se po zgodovinskem dosežku danes na Kongresnem trgu v Ljubljani navijačem zahvalili za vso podporo med EP. Nogometaši so ob zahvalah poudarili tudi željo po čimprejšnjem vnovičnem takšnem sprejemu.
 • 02.07.2024 | A
  Pozdravite slovenske junake na Kongresnem trgu
  Slovenski nogometaši, ki so v ponedeljkovi tekmi osmine finala UEFA evropskega prvenstva v Nemčiji šele po izvajanju enajstmetrovk izgubili proti Portugalski, se bodo po zgodovinskem dosežku danes ob 18. uri svojim privržencem za podporo zahvalili na Kongresnem trgu v Ljubljani.
 • 02.07.2024 | A
  Kek: Dokazali smo, kako se bori za dres
  Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je po porazu po enajstmetrovkah v osmini finala evropskega prvenstva proti favorizirani Portugalski dejal, da kljub zgodovinskemu uspehu ne moreš slaviti po porazu, da pa je v grenkobi veliko sladkega.
 • 01.07.2024 | A
  Bravo, fantje!
  Slovenska nogometna reprezentanca je v osmini finala evropskega prvenstva v Nemčiji po enajstmetrovkah izgubila proti Portugalski z 0:3, potem ko so Josip Iličić, Jure Balkovec in Benjamin Verbič zgrešili vse tri strele z bele točke.
 • 01.07.2024 | A
  Več tisoč navijačev v Frankfurtu poskrbelo za dobro vzdušje pred tekmo s Portugalsko
  Navijači so se že dodobra ogreli v navijaški coni v Frankfurtu, kjer so se zbrali pred večerno tekmo osmine finala evropskega prvenstva med nogometnima reprezentancama Slovenije in Portugalske. Pozneje so skupno odšli proti stadionu.
 • 01.07.2024 | A
  Nogometna vročica se znova seli tudi na ulice slovenskih mest
  Nogometna vročica se bo z današnjo zgodovinsko tekmo slovenske reprezentance, ki se bo ob 21. uri prvič doslej merila v izločilnih bojih evropskega prvenstva in bo za vstop v četrtfinale poskušala premagati Portugalsko, iz nemških stadionov znova preselila na slovenske ulice. Lep nogometni večer bi utegnila pokvariti le slaba vremenska napoved.
 • 30.06.2024 | A
  Gnezda Čerin: Zakaj ne bi še enkrat presenetili
  Slovenci se bodo za preboj v četrtfinale evropskega prvenstva pomerili s Portugalci, ki so favoriti, a sta Matjaž Kek in Adam Gnezda Čerin poudarila, da v slovenskem taboru vlada izjemna energija.
 • 30.06.2024 | A
  Informacije za obiskovalce tekme reprezentance v Frankfurtu
  Pred zgodovinsko tekmo naše reprezentance smo za vse, ki si boste tekmo ogledali v Frankfurtu, pripravili nekaj pomembnih informacij.
 • 29.06.2024 | A
  Ne bojimo se Portugalske
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v nedeljo odpotovala v Frankfurt, kjer jo v ponedeljek ob 21. uri čaka tekma osmine finala evropskega prvenstva proti Portugalski. Slovenska javnost z zanimanjem pričakuje obračun z enim favoritov prvenstva, tudi slovenski košarkarski as Luka Dončić verjame v uspeh.
 • 28.06.2024 | A
  Stekla prodaja vstopnic za Portugalsko
  Evropska nogometna zveza (UEFA) je danes, kot napovedano, v prodajo sprostila 6.000 vstopnic za slovenske navijače za tekmo osmine finala UEFA evropskega prvenstva med Portugalsko in Slovenijo. 

DELI NA