27.03.2019 | 2. SNL
Farmacevti gostijo kurente

Drugoligaši v soboto in nedeljo vstopajo v zadnjo tretjino prvenstva. Spored 21. kroga 2. SNL bodo odprli nogometaši Krke in Drave, dolenjsko-štajerski spopad pa boste lahko spremljali v prenosu na Sportklubu. Bo močnejši tok Krke ali Drave?

Dvoboj sedme in četrte ekipe prvenstva napoveduje zanimivo predstavo. Novomeščani po skromnejšem odprtju pomladi še čakajo na prvo zmago po zimskem premoru, saj so na tekmah z Jadranom, Brdi in Beltinci iztržili zgolj dve točki, kar je zagotovo manj od pričakovanj Dolenjcev. Vsi trije tekmeci so namreč na lestvici uvrščeni slabše od čete Borivoja Lučića. Strokovnjak iz Mostarja je pred gostovanjem v Beltincih - potem ko se je mreža na prvih dveh tekmah zatresla kar šestkrat - zakrpal luknje v obrambi, a kaj, ko njegovi varovanci z izjemo zadete vratnice niso našli poti do domačega gola.

S precej boljšo popotnico se v dolenjsko prestolnico odpravljajo Ptujčani. Štajercem so po zimski kadrovski reformi napovedovali skromno pomlad, a so modri za zdaj pozitivno presenetili. Moštvo Nikole Jaroša se je po domačem porazu z Rogaško pobralo že v Dobu, »kurenti« pa so minulo soboto dokazali, da minimalna zmaga ni bila naključje. Motivirani Ptujčani so na kolena spravili še lendavsko Nafto in Prekmurcem zadali boleč udarec. Modri želijo na Portovalu nadaljevati uspešno serijo, ki pa jo bodo napadali brez izkušenega Mitje Reška. Le-ta je eden od redkih nogometašev, ki so med zimo ostali v najstarejšem slovenskem mestu, vodstvo kluba pa je med premorom sestavilo zanimivo mešanico mladosti in izkušenj.

»Farmacevti« bodo morali biti še posebej pazljivi na muhastega, a hitrega Marka Marciuša, ki je obilico preglavic povzročal že lendavski obrambi, nekaj močnih želez pa premore tudi Krka. Matej Potokar in Žiga Kastrevec se lahko pohvalita tudi s prvoligaškimi izkušnjami, v soboto pa bosta med najmočnejšimi aduti Novomeščanov, ki bodo skušali maščevati jesenski poraz na Ptuju. Drava je na domači zelenici slavila tesno zmago, točke pa sta zagotovila zdaj že bivša »kurenta« Jaka Bizjak in Svit Sešlar.

Tekmeca na lestvici ločita zgolj dve točki, se lahko Krka znova zavihti pred Dravo? Dvoboj ekip, ki nosita ime po znanih slovenskih vodotokih, boste lahko od 13. ure naprej spremljali na Sportklubu. 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

  • 24.11.2021 | 2. SNL
    Drava v zaostalem dvoboju s Krko prekinila niz brez zmage
    Na Ptuju je bila odigrana zaostala tekma 14. kroga 2. SNL. Drava je v obračunu z novomeško Krko prekinil zmagovalni post, ki je trajal vse od četrtega kroga in zaključka avgusta.
  • 30.03.2017 | 2. SNL
    Krka po ankaranskem skalpu gosti Ptujčane
    Drugoligaši bodo v sobotnem popoldnevu zakorakali v zadnjo tretjino letošnjega prvenstva. Vodilni Triglav bo najbolj pozorno spremljal dogajanje v Dobu, v spletnem prenosu na NZS.si pa si boste lahko ogledali dvoboj Krke in Drave. Lahko Novomeščani ankaranski skalp potrdijo z novo zmago?

DELI NA