Gorica presenetila Domžalčane

Gorica - Domžale 2:1 (2:0)

* Športni park, sodniki: Šmajc, Smej, Skok.
* Strelci: 1:0 Colley (8.), 2:0 Oyewusi (12.), 2:1 Vuklišević (74.).
* Gorica: Likar, Paljk, Zirdum, T. Kavčič, Hodžić, Begić (od 79. Mlinarić), Nkama, Kačinari (od 46. Cvijanović), Oyewusi (od 25. Velikonja), Vipotnik (od 79. Baruca), Colley (od 64. Tomiček).
* Domžale: Mulalić, Šoštarič Karič, Klemenčič, Vuklišević, Podlogar, Käit, Markuš (od 46. Pišek), Ibričić, Svetlin (od 46. Kolobarić), Jakupović, Vuk (od 85. Saitoski).
* Rumeni kartoni: Kačinari, Colley, Zirdum, Nkama, Mlinarić; Markuš, Saitoski.
* Rdeči karton: /.

Čeprav so Novogoričani nastopili brez kaznovanih Matije Kavčiča, Tila Mavretiča in Nejca Mevlje, so prišli do zmage proti neporaženi ekipi s prejšnjih petih tekem. S tremi točkami so tri kroge pred koncem osem točk za predzadnjimi Celjani, tako da matematično še niso izpadli v drugo ligo. Domžalčani, ki so pogrešali poškodovane Marka Martinovića, Zenija Husmanija, Gabra Dobrovoljca in Tiborja Gorenca Stankoviča, pa so trdno četrti.

Novogoričani so povedli v osmi minuti, potem ko je Žan Vipotnik nekoliko srečno z ramo žogo spustil proti Laminu Colleyju, temu pa povsem osamljenemu ni bilo težko zadeti.

Le štiri minute pozneje je Gorica vodila že z 2:0, potem ko je po podaji Johana Nkame z leve strani sam proti kazenskemu prostoru stekel Mathias Oyewusi in na koncu matiral Ajdina Mulalića.

Pozneje so nekajkrat s streli poskusili tudi gosti, a ne posebej nevarno, zato pa je bil malce nevarnejši strel Etiena Velikonje v 41. minuti, ko je sprožil z dobrih 20 metrov, Mulalić pa je žogo ustavil. Ob koncu polčasa je še Vipotnik z roba kazenskega prostora za malo zgrešil vrata gostov.

V 47. minuti je še Nkama poskusil s strelom, a tudi on ni bil dovolj natančen, malce za njim je Mulalić obranil Vipotnikov poskus z roba kazenskega prostora, domžalski vratar pa je dobro posredoval tudi v 52. minuti po strelu Adisa Hodžića.

V 54. minuti so prek Svena Šoštariča Kariča, ki je meril malce previsoko, zagrozili tudi gostje, ki so izenačili v 74. minuti, ko je bil v kazenskem prostoru najvišji Damjan Vuklišević in s strelom z glavo matiral Uroša Likarja.

V 77. minuti je bil Dario Kolobarić sam pred goriškim vratarjem, toda žogo je poslal mimo gola. Malce je cilj zgrešil tudi Jakupović v 80. minuti s prostega strela, tik pred koncem pa je Senijad Ibričić dobro izvedel prosti strel, Likar pa je žogo z zadnjimi močmi preusmeril v vratnico.

Gorica bo v 34. krogu v soboto gostovala v Mariboru, Domžale pa bodo dan pozneje gostile Koper.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 08.05.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Gorica - Domžale
    Gorica še ima možnosti za obstanek, pa čeprav zgolj teoretične. Bodo primorsko usodo zapečatili odlični Domžalčani?

DELI NA