13.08.2021 | 1. SŽNL
Jubilejno sezono začenjamo s prenosom iz Bratoncev

V nedeljo, 15. avgusta, se začenja jubilejna 30. sezona Slovenske ženske nogometne lige, v tej sezoni pa se bo v tekmovanju merilo osem ekip. Naslov državnih prvakinj brani ekipa ŽNK Nona Pomurje
Beltinci. V ligi sta dva novinca: ekipi ŽNK Doxakey s Ptuja in ŽNK Ljubljana. Tudi v novi sezoni s spletnimi prenosi na spletni strani Nogometne zveze Slovenije, prvi že v nedeljo, 15.8., ko bodo kamere v Bratoncih, kjer Pomurke gostijo Radomljanke.

Ekipe so doživele kar nekaj igralskih sprememb, trenerske spremembe so se zgodile na klopeh ŽNK Krim in v Primorju, na klopi novincev bosta sedela Urška Žganec in Uroš Šmigoc. V SŽNL sta se vrnili tudi dve reprezentantki: Pamela Begić je okrepila Ljubljano, Maja Zajc Radomlje.

SŽNL, 1. krog, 15.8.
ŽNK Cerklje – Primorje Gaia Naturelle (11.00)
ŽNK Nona Pomurje Beltinci – ŽNK Radomlje (11.00) (prenos na Nzs.si)
ŽNK Ljubljana – ŽNK Olimpija Ljubljana (17.0)

22.8.
ŽNK Krim – ŽNK Doxakey (17.00)

Državne prvakinje:
ŽNK Krka: 8-krat
ŽNK Pomurje Teleing: 8
Ilirija: 4
ŽNK Olimpija Ljubljana: 2
ŽNK Pikapolonica Jarše: 2
ŽNK Škale Pande: 2
Tesar Ižakovci: 1
Krim: 1

Prioriteta domače prvenstvo

»Pripravljeni smo na novo sezono,« uvodoma pove trener Pomurk Sandi Bauer. »Zavedamo se, da se vse začne in konča pri SŽNL. Domače prvenstvo ostaja naša prioriteta. Če nisi pravi v SŽNL, potem nimaš možnosti, da bi tudi v novi sezoni igral v Evropi,« nadaljuje Bauer, čigar zasedba je doživela nekaj sprememb. Poslovile so se Nina Kajzba, Sara Nemet in Luana Zajmi. Trener Bauer računa na kvartet novink: Eva Vamberger, Helena Božić, Maja Dimitrijević, Priscilla Hagan, po poškodbi pa dobro okreva Tjaša Nemec.

Pravi že avgusta

»Generalka proti St. Pöltnu je uspela. V prvem polčasu smo dobro stali, v nadaljevanju pa smo naredili dve, tri napake. Popraviti moramo realizacijo,« dodaja Bauer, ki se veseli nedeljske tekme, 1. koga SŽNL. »Radomlje so se okrepile, imajo svoje ambicije. Naša naloga je, da smo pravi, pri stvari. Dejansko smo že vajeni tega, da smo po 20.8. v dobri formi zaradi kvalifikacij za ligo prvakinj,« poudari Bauer, ki pogleduje v nov teden.

Slab teden Bauerja in ekipo loči do pričetka 1. kroga kvalifikacij UEFA Lige prvakinj. Tekme bodo odigrane med 18. in 21. avgustom v TRC Trate v Gornji Radgoni in ŠRC Bakovci. Na kvalifikacijskem turnirju gostijo prvakinje Latvije, Ukrajine in Bolgarije. Naše državne prvakinje se bodo v polfinalnem obračunu, 18.8.2021 ob 17. uri na igrišču v Gornji Radgoni pomerile z ekipo Rigas Futbal Skola (LVA).

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Pomurje

SORODNE NOVICE

 • 14.07.2021 | 1. SŽNL
  Znani pari 1. kroga SŽNL in ženskega pokala NZS
  Na sedežu Nogometne zveze Slovenije je bil danes opravljen žreb parov tekmovanj v 30. sezoni SŽNL, znani so tudi pari četrtfinala Ženskega pokala NZS, prav tako pa so znani tudi pari 1. kroga državnega prvenstva kadetinj.
 • 22.05.2021 | 1. SŽNL
  Pomurkam naslov, Olimpiji zmaga
  Za igralke ŽNK Nona Pomurje in ŽNK Olimpija Ljubljana je že konec ligaške sezone. V Gornji Radgoni sta ekipi opravili s tekmo 21. kroga, zmaga pa v Ljubljano, 0:2 je bilo. Gola sta dosegli Izabela Križaj in Barbara Kralj.
 • 21.05.2021 | 1. SŽNL
  Najprej sobota, potem bo čas za misel na torkov finale pokala
  Pred ekipami SŽNL je še zadnji krog, piko na i bodo v spletnem prenosu na Nzs.si postavile državne prvakinje ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ki v soboto, ob 11. uri, v Gornji Radgoni gostijo ŽNK Olimpijo Ljubljana. Tekma je prestižnega pomena.
 • 20.05.2021 | 1. SŽNL
  Pred TV kamere po samozavest za pokalni finale
  Ta vikend se bo sklenilo državno prvenstvo v SŽNL, v torek, 25. maja, pa sledi še finale ženskega pokala. To bodo tudi dnevi, ko bomo na delu na dveh medsebojnih tekmah videli ekipi ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana. V soboto, 22. maja, se bosta ob 11. uri pomerili v zadnjem krogu SŽNL, prenos pa na spletni strani Nzs.si.
 • 08.11.2020 | 1. SŽNL
  Pomurke in Gorenjke učinkovito
  Favorita, tako ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Cerklje, sta upravičila vlogo favorita in prišla do treh točk v 11. krogu SNŽL. Preložena je bila tekma ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Radomlje. Ekipa ŽNL Krim RollJet je bila prosta.
 • 30.08.2020 | 1. SŽNL
  Pomurke z osmico na vrh
  ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana sta upravičili vlogo favoritinj in prišli do visokih zmag. Prve tri točke so osvojile tudi igralke ŽNK Cerklje, proste so bile nogometašice ŽNK Krim RollJet.
 • 23.08.2020 | 1. SŽNL
  Krimovke z osmico na vrh lige
  Končan je 3. krog SŽNL. Na vrh se je zavihtel ŽNK Krim RollJet, ki je bil doma boljši od Ajdovk. Do druge prvenstvene zmage je prišla Olimpija, do prve pa Radomlje. Proste so bile Pomurke, tekmovanje se s 4. krogom nadaljuje 30. avgusta.
 • 20.08.2020 | 1. SŽNL
  Pomurkam derbi, prva za Maribor Tabor
  ŽNK Nona Pomurje Beltinci ostaja na vrhu prvenstvene lestvice tudi po derbiju 2. kroga. Do prve zmage tudi Mariborčanke. Tekma v Radomljah se je končala z delitvijo točk.
 • 16.08.2020 | 1. SŽNL
  Pomurje, Olimpija in Krim do prvih treh točk
  Na lestvici strelk vodi Nina Kajzba. Tekmovanje se nadaljuje že v četrtek, 20. avgusta, ko bo na sporedu tudi tekma ŽNK Nona Pomurje Beltinci – ŽNK Olimpija Ljubljana.
 • 15.08.2020 | 1. SŽNL
  Začenja se 29. sezona SŽNL
  S tekmami v Ajdovščini, Ljubljani in Velesovu se jutri, v nedeljo, 16. avgusta, začenja 29. sezona SŽNL, v ligi bo sodelovalo sedem ekip. V minuli sezoni prvakinj zavoljo pandemije ni bilo, bo pa v ligi prvakinj Slovenijo zastopala ekipa ŽNK Nona Pomurje Beltinci.

DELI NA