13.09.2022 | Sodniki
Jug v vroči Pirej na ligo Europa

Na stadionu Geórgios Karaïskákis v Pirej z namenom sojenja v ligi Europa jutri zjutraj potuje šest slovenskih sodnikov na čelu katerih bo Tolminčan Matej Jug (41) ki je FIFA sodnik od leta 2007. Severnoprimorec je letošno Euro avanturo začel na jugozahodu Romunije, kjer je v 3. predkrogu za uvrstitev v Konferenčno ligo sodil na povratni tekmi med romunsko Universitatea Craiova in ukrajinsko Zoryo Lugansk, v play offu Konferenčne lige pa je v južnem Belfastu delil pravico na odločilnem dvoboju med Linfieldom iz Belfasta in latvijskim Rigasom.

V pristaniškem predmestju Aten bo v 2. krogu Evropske lige sodil na četrtkovem dvoboju med grškim velikanom Olympiacosom iz Pireja in nemškim Freiburgom. Z Jugom bosta še pomočnika sodnika Matej Žunič (DNSG Kranj) in Manuel Vidali (MDNS Koper) med rezervnima klopema bo kot četrti sodnik 33-letni David Šmajc iz DNSG Kranj, kot video sodnika pa bosta tokrat v paru delovala Rade Obrenović kot glavni video sodnik (VAR) in njegov pomočnik Dragoslav Perić (AVAR).

Na stadionu Geórgios Karaïskákis je bil Jug nazadnje 12. marca 2020, ko je dvoboj evropske lige Olympiacos- Wolverhampton sodil Damir Skomina, Jug pa je opravljal naloge četrtega sodnika. Prvič je ta severnoprimorski sodnik sodil na tem vročem stadionu davnega 21. februarja 2013 na tekmi šestnajstine finala lige Europa 2012/23 med ekipama Olympiacos in Levante iz Valencie.

Med Slovenci je na Karaïskákisu sodil tudi že Slavko Vinčić in sicer 23. avgusta 2018 dvoboj Olympiacos-Burnley za uvrstitev v ligo Europa, že pred njim pa tudi Damir Skomina in sicer 5. novembra 2013 dvoboj lige prvakov Olympiacos - Benfica.

Kot zanimivost dodajmo še, da je si bo objekt v Pireju kot kontrolor sojenja za vedno zapomnil Darko Čeferin (54), saj je 18. septembra 2019 tam debitiral v vlogi kontrolorja sojenja na tekmi ligi prvakov, nazadnje pa je bil tam 21. julija lani, ko je na tekmi Olympiacos-Nefči Baku v 2. predkrogu kvalifikacij za ligo prvakov 2021/22 poročal o sojenju portugalske sodniške ekipe.

Srečanje ob vzhodni obali Saronskega zaliva se bo začelo ob 20.45 uri, kontrolor sojenja pa bo Michael Thomas Ross iz Severne Irske.

Tekst: NZS/ ŽD

Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

 • 27.11.2022 | Sodniki
  Vinčiću druga tekma na svetovnem prvenstvu
  Po prvi tekmi tretjega igralnega dne na 22. mundialu, ko je Slavko Vinčić minuli torek sodil svojo sploh prvo tekmo na svetovnem prvenstvu med Argentino in Savdsko Arabijo, čaka Mariborčana druga tekma na južni polobli. Na 36 tekmi SP bo najboljši slovenski sodnik delil pravico v torek na otoškem dvoboju za Združeno kraljestvo in sicer spopad Walesa in Anglije.
 • 20.11.2022 | Sodniki
  Slavko Vinčić začenja SP s tekmo Argentina - Savdska Arabija
  V torek dopoldne ob 11. uri bo Slavko Vinčić sodil svojo sploh prvo tekmo na Svetovnem prvenstvu. Dvoboj v skupini C med Argentino in Savdsko Arabijo mu bodo pomagali nadzorovati še pomočnika sodnika Tomaž Klančnik in Andraž Kovačič, četrti sodnik bo Senegalec Maguette Ndiaye, v video sobi pa bosta Nizozemec Pol van Boekel in Nemec Bastian Dankert.
 • 22.10.2022 | Sodniki
  Staša v četrtfinalu SP deklet do 17. let
  Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je sporočila, da bo 34-letna Staša Špur iz Murske Sobote danes sodila na četrtfinalni tekmi Kolumbija - Tanzanija na 7. Svetovnem prvenstvu za ženske do 17. let v Indiji (FIFA Women's World Cup U-17 2022), ki poteka v Južni Aziji med 11. in 30. oktobrom 2022.
 • 14.10.2022 | Sodniki
  Špurova začenja v Indiji SP deklet do 17. let
  Štiriintridesetletna Staša Špur iz Murske Sobote kot ena izmed 28 najboljših svetovnih pomočnic na turnirju bo jutri delovala na dvoboju nogometašic najbolj obljudene države na planetu (1,4 mrd prebivalcev) in nogometašic iz tretje največje države v Latinski Ameriki. Na tekmi Kitajska - Kolumbija bo Špurova sodelovala z glavno sodnico iz Hrvaške Ivano Martinčić in pomočnico sodnice Paulino Baranowsko iz Poljske.
 • 10.10.2022 | Sodniki
  Dragoslav Perić bo petič sodil Olimpija - Maribor
  Konec tedna je na sporedu drugi veliki derbi v tej sezoni med Olimpijo in Mariborom. Spopad na severu Ljubljane bo sodil 46-letni Dragoslav Perić iz Kranja. Zanj bo to 153 tekma v slovenskem državnem prvenstvu (1. SNL) in peti večni derbi.
 • 01.09.2022 | Sodniki
  Špurova potuje v Indijo na SP deklet do 17. let
  Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je sporočila, da je 33-letna Staša Špur iz Murske Sobote izbrana med 28 najboljših svetovnih pomočnic sodnic ter bila povabljena v Indijo na 7. Svetovno prvenstvo za ženske do 17. let (FIFA Women's World Cup U-17 2022).
 • 28.07.2022 | Sodniki
  Sodniki, sodnice in kontrolorji aktivirali letovanje 22-ih otrok
  Sodniki, sodnice in kontrolorji so v junijskem družbeno odgovornem projektu omočili nepozabne poletne počitnice za 22 otrok na Debelem rtiču. Otroci prav v teh dneh tam uživajo v brezskrbni igri, učnih aktivnostih in morskih radostih, obiskal pa jih je tudi prvoligaški sodnik.
 • 22.07.2022 | Sodniki
  Naša sodnica v četrtfinalu ženskega Eura
  Po dveh tekmah skupinskega dela tekmovanja na 13. Evropskem prvenstvu za ženske, kjer je Staša Špur (33) iz Murske Sobote opravljala naloge pomočnice sodnice hrvaški sodnici Ivani Martinčić na dvobojih med Nizozemsko in Portugalsko ter med Italijo in Belgijo, bo naša sodnica delovala tudi v izločilnih bojih in sicer na sobotni četrtfinalni tekmi v Rotherhamu med Francijo in Nizozemsko.
 • 18.07.2022 | Sodniki
  Staši Špur druga tekma na ženskem Euru 2022
  Našo linijsko sodnico Stašo Špur iz Murske Sobote čaka drevi druga tekma na ženskem EURU 2022 v Angliji. Po tekmi Nizozemska - Portugalska minulo sredo, bo tokrat v aktivni vlogi ob vzdolžni črti na dvoboju med Italijo in Belgijo na stadionu akademije Manchester Cityja, ki se nahaja neposredno ob osrednjem klubskem stadionu angleškega prvaka.
 • 12.07.2022 | Sodniki
  Uvodna tekma za Stašo Špur na ženskem EURU 2022 v Angliji
  Evropsko nogometno prvenstvo za ženske 2022, ki se je začelo v sredo 6. julija v Angliji in bo potekalo vse do finalne tekme 31. julija- na žalost brez udeležbe varovank Borut Jarca- bo v aktivni vlogi na igrišču doživela naša najboljša FIFA pomočnica sodnice 33-letna profesorica razrednega pouka Staša Špur iz Murske Sobote, ki bo svojo uvodno tekmo imela v sredo, ko se bosta pomerili Nizozemska in Portugalska.

DELI NA