05.11.2022 | 1. SŽNL
Kamere v Radomljah in Ljubljani

Pred reprezentančnim premorom je v nedeljo na sporedu 10. krog v Ženski nogometni ligi (ŽNL) Triglav Zdravje, ki prinaša tekme v Radomljah, Bratoncih in Ljubljani. Vključno z dvema prenosoma – iz Radomelj in Ljubljane.

SŽNL, 10. krog, 6.11.
ŽNK Radomlje Medex – Primorje Gaia Naturelle (10.30) (prenos na Planet TV2)
ŽNK Nona Pomurje Beltinci – ŽNK Ptuj (14.00)
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Cerklje (14.00)
Krim – ŽNK Ljubljana (15.00)

Oslabljene v Radomlje

Tokratni krog se bo ob 10.30 začel v Radomljah, kjer bodo domačinke lovile 6. ligaško zmago sezone. V goste pa jim ne prihajajo le Ajdovke, ekipa Primorje Gaia Naturelle, ampak tudi kamere Planet TV2, kjer bodo ljubitelji nogometa lahko spremljali obračun.

Radomljanke imajo tudi v tej sezoni pozitivno bilanco z Ajdovkami, od njih so bile boljše tako v ligi kot v pokalu. Kljub temu z vso resnostjo in zavzetostjo pričakujejo tekmo s hčerami burje.

„Primorje je ekipa, ki se zna kakovostno braniti, Ajdovke pa so sposobne tudi dobro zadržati žogo ter si ustvariti nevarne priložnosti. Tekme se moramo lotiti resno in zavzeto ter veliko, predvsem pa odločno napadati, s ciljem, da čimprej povedemo. Hkrati moramo ohranjati zbranost v obrambi in paziti predvsem na protinapade Primorja,“ v pogovoru za klubsko spletno stran opozarja Sara Gradišek. „Zagotovo je televizijski prenos dodatna motivacija, saj se zavedamo, da na ta način ženski nogomet doseže precej več ljudi. Menim, da si vse igralke želimo predstaviti ženski nogomet kot celoto v čimboljši luči in dokazati, kako zelo se razvija ne le reprezentančni, temveč tudi slovenski klubski nogomet,“ pa Sara Gradišek izpostavi dobre plati spletnih prenosov.

„Z ekipo Radomelj smo se letos dvakrat že pomerili. Enkrat v pokalu, drugič v prvenstvu. Šlo je za dve povsem različni tekmi. Na pokalni tekmi, v kateri smo zaigrali v popolni postavi, smo se lahko kosali z nasprotnicami, v prvenstveni tekmi, na kateri smo igrali zelo oslabljeni, pa je bila zgodba obratna. Žal se tudi jutri na gostovanje podajamo precej zdesetkani, kljub temu pa pričakujem, da bomo dali vse od sebe in poizkusili biti kar se da konkurenčni,“ pa kljub težavam pri sestavi ekipe trener Ajdovk Jan Polanc ne meče puške v koruzo.

Po 15. zmago

Prenos tekme, le da tokrat na spletu (nzs.si) pa nas čaka tri ure in pol po začetku tekme v Radomljah. Kamere Nogometne zveze Slovenije bodo v Ljubljani, kjer Olimpija gosti ŽNK Cerklje. Domačinke, vodi jih trener Zlatko Gabor, želijo upravičiti vlogo favoritinj in priti do 15. zaporedne zmage v prav toliko tekmah, kjer so zmajčice v gorenjsko mrežo pospravile 104 žoge, prejele pa štiri gole.

Izkoristiti vsako tekmo

Takisto ob 14. uri pa se bo začela tudi tekma v Bratoncih, kjer bodo Pomurke gostile Ptujčanke. „Dobro smo, vse igralke trenirajo in so pripravljene na nedeljsko tekmo,“ javljanje s prekmurske ravnice začne trener prvakinj Amir Karič. „Želim si, da pokažemo pravi odnos in odigramo, kot se spodobi. V ekipi bo nekaj menjav, da minute dobijo tudi punce, ki so dosedaj igrala manj. To so tekme, ko lahko v praksi preizkusimo stvari, ki jih delamo na treningu. Predvsem si želim videti sproščenost pri kombinatoriki in agresivnost na tekmečevi tretjini. To bo tekma, ko bi rad videl, da se punce zavedajo, da lahko nekaj naredijo – tudi tisto, kar morda ne bi znale,“ Amir Karič o namenu tekme s Ptujčankami.

„Gremo k vodilni ekipi in upamo, da prejmemo čim manj zadetkov, ki še dodatno odvzamejo voljo našim igralkam. Poškodovala nam se je še ena igralka, tako da bomo s težavo sestavili ekipo,“ priznava Uroš Šmigoc, trener Ptujčank.

Po nove izkušnje

Ob 15. uri pa bodo na teren, tekma bo na Kodeljevem, stopile nogometašice Krima in ŽNK Ljubljane, ki so v tej tekmi absolutne favoritinje.

„V nedeljo na domačem terenu zdesetkani pričakujemo ekipo Ljubljane, kar nekaj ključnih igralk bo na jutrišnji tekmi odsotnih, bo pa to vseeno priložnost za dokazovanje za katero drugo igralko. Drugače pa pričakujemo izredno težkih 90 minut, v katerih je želja, da si tudi sami priigramo kakšno zrelo priložnost in napredujemo glede na predhodne tekme. Menim, da naša mlada ekipa počasi, vendar vztrajno napreduje,“ k napovedi svoje doda še trener krimovk Žiga Grgasovič.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 16.09.2023 | 1. SŽNL
    Tri točke ostale v Murski Soboti
    Prva tekma 6. kroga, kar derbi Ženske nogometne lige Triglav Zdravje, je prinesel zmago ŽNK Muri Nona, ki je bila doma z golom Noelle Vilčnik z minimalnih 1:0 boljša od ŽNK Olimpije Ljubljane. To je bil prvi od vsaj štirih letošnjih derbijev med ekipama iz Murske Sobote in Ljubljane.
  • 15.09.2023 | 1. SŽNL
    Pripravljene na derbi, prenos na Sportklubu
    S tekmo v Murski Soboti, z derbijem tudi pred kamerami Sportklubu, se v soboto začenja 6. krog Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Vodilni ekipi lige ŽNK Mura Nona in ŽNK Olimpija Ljubljana se bosta pomerili na prvem letošnjem derbiju.
  • 13.08.2023 | 1. SŽNL
    ŽNK Olimpija in ŽNK Gažon do zmag
    S tekmami v Velesovem in v Ljubljani se je sklenil 1. krog 32. sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. ŽNK Cerklje in ŽNK Radomlje Medex pred kamerami NZS brez golov, Olimpija boljša od novink s Ptuja, ŽNK Gažon na premieri v ligi do zmage v Ljubljani.
  • 10.08.2023 | 1. SŽNL
    Pred začetkom 32. sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje
    V novi sezoni bo v ženskem članskem tekmovanju igralo devet ekip, novinca v tekmovanju sta ŽNK Gažon in ŽNK Drava Ptuj. Naslov prvakinj brani ŽNK Mura Nona, ki je v minuli sezoni osvojila dvojno krono – državnemu naslovu so dodale še naslov prvakinj ženskega pokala NZS.
  • 03.07.2023 | 1. SŽNL
    Po žrebu parov 1. kroga SŽNL, ženskega pokala NZS in Lige DU17
    Slab mesec in pol pred začetkom ligaških tekmovanj v ženski in dekliški konkurenci so danes v Nacionalnem nogometnem centru na Brdu pri Kranju opravili žreb tekmovalnih parov 1. SŽNL, 1. kroga Ženskega pokala NZS in Lige deklet DU17 za sezono 2023/2024.
  • 30.06.2023 | 1. SŽNL
    ŽNK Mura doma v lov na ligo prvakinj
    Slovenske državne prvakinje ŽNK Mura Nona so bile izžrebane v skupino 3 uvodnega dela. Za napredovanje v finale turnirja in boj za napredovanje v 2. krog kvalifikacij se bodo pomerile z gruzijsko ekipo FC Samegrelo. Ob uspehu jih čaka boljši iz para Apollon Ladies FC (CIP) – ŽFK Ljuboten (S. MKD). 
  • 14.05.2023 | 1. SŽNL
    Muri naslov, Krim v 94. minuti
    Nogometašice ŽNK Mura Nona so nove, stare državne prvakinje Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Na tekmi v Ljubljani so si priigrale zmago (3:0) in pet točk prednosti pred Olimpijo, s katero se bodo pomerile v zadnjem krogu.
  • 03.05.2023 | 1. SŽNL
    Licenciranje SŽNL: Štiri prvoligaške in dve evropski licenci
    Komisija Nogometne zveze Slovenije za licenciranje nogometnih klubov je danes objavila rezultate licenčnega postopka za klube 1. slovenske ženske nogometne lige za sezono 2023/24. Za prvoligaško licenco so bili na prvi stopnji uspešni štirje klubi, dva med njimi sta uspešno pridobila tudi evropsko.
  • 22.04.2023 | 1. SŽNL
    Skoraj pet let Olimpija čakala to zmago
    Prva tekma 17. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje je prinesla novo zmago Olimpije in prvi poraz vodilne ekipe lige ŽNK Mura Nona. Olimpija je s temi tremi točkami znižala zaostanek na pet točk (45:40), do konca so še trije krogi.
  • 08.03.2023 | 1. SŽNL
    V soboto nogometašice začenjajo spomladanski del
    Igralke ŽNK Radomelj Medex in Mure None bodo v soboto ob 18.30 s tekmo 13. kroga odprle spomladanski del sezone v ženski nogometni ligi. V tekmovanju, ki nosi ime Triglav Zdravje, po prvem delu sezone vodijo prav nogometašice Mure None, ki so po 12 krogih stoodstotne.

DELI NA