21.01.2014 | A
Kampl odličen proti nemškim prvakom, Birsa prvič po poškodbi

Dober glas seže v deveto vas. Kevin Kampl je z novo gala predstavo,tokrat celo proti slovitemu Bayernu iz Munchna, osupnil najbolj zahtevne nogometne poznavalce in napovedal pohod na elitno nogometno sceno. Na prestižni oder se je po poškodbi vrnil tudi Valter Birsa, medtem ko Jan Oblak postaja garancija za zaklenjena vrata.

Pristaši slovenske reprezentance lahko z optimizmom zremo v prihodnost. Člani najmočnejše izbrane vrste namreč v veliki večini pridno zbirajo igralne minute v klubskih okoljih, kjer so si nekateri posamezniki uspeli izboriti skorajda kultne statuse. Tu v prvi vrsti ciljamo na Kevina Kampla, ki si je nazadnje pokoril kar svetovne klubske prvake. Salzburg je proti Bayernu iz Munchna odigral »le« pripravljalno tekmo, ki pa je močno odmevala. Avstrijci so nemškega velikana porazili presenetljivo visoko, a s pričakovanim junakom. Slovenski reprezentant, ki je nekaj časa na svojem ramenu nosil tudi kapetanski trak, je Bavarcem demonstriral 88. minut teka, živahnosti, nepredvidljivosti in še česa, ter praznični večer zaokrožil z asistenco za vodilni zadetek. Vrhunske ocene mu ni pokvarila niti enajstmetrovka, ki je postala plen vratarja Neuerja.

Na Portugalskem prvoligaši mrzlično iščejo ključ od Benficinih vrat. Slednjega pa je odlično skril kar Jan Oblak, vedno bolj prepoznaven obraz na naslovnicah tamkajšnjih časopisov. Slovenski vratar je nepremagan v dresu Benfice že neverjetnih 664 minut, odlični seriji pa očitno ne misli prav hitro narediti konca. Na »škornju« se je Boštjan Cesar posvetil drugačnim rekordom. Na tekmi med Chievom in Parmo je prejel že deseti rumeni karton v sezoni, kar je največ med vsemi nogometaši v letošnji sezoni. Dejan Lazarevič je na omenjeni tekmi vstopil v igro s klopi za rezervne nogometaše, a ostal brez najbolj opaznih statističnih podatkov. 20. krog Serie A sicer ni bil najbolj po godu klubov s slovenskim pridihom, saj se je zmage veselil le Valter Birsa, ki je povratek na zelenice po poškodbi doživel pod nadzorom Clarenca Seedorfa, novega trenerja rdeče-črnih. Jasmin Kurtić je bil tokrat brez moči proti Torinu, Samir Handanović je doživel minimalen poraz v Genovi, Rene Krhin pa je videl remi Bologne v Neaplju na klopi za rezervne nogometaše.

Števec slovenskih minut je dobro tekel tudi v državah s poudarjenim temperamentom. Bojan Jokić je po poškodbi odigral celotno tekmo za Villarreal proti Real Sociedadu, Branko Ilić je po bolezni sodeloval pri novi zmagi Hapoel Tel Aviva, Andraž Struna pa ni uspel preprečiti novega poraza Pas Giannine v grškem prvenstvu.

Tekst: MKO
Foto: Ekipa

IgralecTekmaUčinek
Samir Handanović Genoa-Inter 1:0 Branil vseh 90 min.
Jasmin Handanović Maribor-Kapfenberg 4:3, Maribor-Veržej 4:3, Maribor-Haladas 5:0 (vse pripravljalne) Na vseh treh tekmah skupaj odigral 105 minut in prejel 2 gola proti Kapfenbergu. 
Jan Oblak  Benfica-Maritimo 2:0 Branil vseh 90 min. V dresu Benfice ni prejel zadetka že 664 min.
Gregor Balažic Zimski premor.  
Miral Samardžič Zimski premor.  
Željko Filipovič Maribor-Kapfenberg 4:3, Maribor-Veržej 4:3, Maribor-Haladas 5:0 (vse pripravljalne) Na vseh treh tekmah skupaj odigral 135 minut in zabil proti Kapfenbergu.
Dalibor Stevanovič Slask Wroclaw-Hoverla 3:1 , Slask Wrocla-St. Pauli 0:0 (obe pripravljalni) Na obeh tekmah skupaj odigral 89 minut, proti Hoverli prejel rdeči karton.
Robert Berič Sturm-Kalsdorf 5:1, Sturm-Haladas 4:2 (obe pripravljalni) Na obeh tekmah skupaj odigral 90 minut in dosegel zadetek.
Zlatko Dedić Zimski premor.  
Mišo Brečko Zimski premor.  
Boštjan Cesar Chievo-Parma 1:2 Igral vseh 90 minut in prejel rumeni karton.
Branko Ilič Hapoel Ra-Anana-Hapoel Tel Aviv 1:4 Igral vseh 90 minut.
Martin Milec Maribor-Kapfenberg 4:3, Maribor-Veržej 4:3, Maribor-Haladas 5:0 (vse pripravljalne) Igral na dveh tekmah skupaj 90 minut in vpisal dve asistenci proti Kapfenbergu.
Bojan Jokić* Villarreal-Real Sociedad 0:1, Villarreal-Almeria 2:0 Odigral celo tekmo proti Sociedadu in prejel rumeni karton, proti Almeriji na klopi za rezervne igralce.
Andraž Struna Pas Giannina-Kalloni 1:2 Igral vseh 90 minut.
Aleš Mertelj Maribor-Kapfenberg 4:3, Maribor-Veržej 4:3, Maribor-Haladas 5:0 (vse pripravljalne) Na vseh treh tekmah skupaj odigral 135 minut.
Nejc Pečnik Crvena zvezda-Sloga 0:1 (pripravljalna) Igral od začetka.
Rene Krhin* Bologna-Napoli 2:2 Na klopi za rezervne nogometaše.
Kevin Kampl Red Bull Salzburg-Bayern Munchen 3:0 (pripravljalna) Igral do 88. minute, podal za gol in zastreljal enajstmetrovko.
Jasmin Kurtić Sassuolo-Torino 0:2 Igral do 53. minute.
Andraž Kirm* Waalwijk-Groningen 1:1 Na klopi za rezervne nogometaše.
Dejan Lazarevič Chievo-Parma 1:2 Igral od 64. minute.
Zlatan Ljubijankić* Zimski premor.  
Milivoje Novaković* Zimski premor.  
Tim Matavž* Ajax-PSV 1:0 Izven kadra zaradi poškodbe.
Roman Bezjak Zimski premor.  
Valter Birsa* Milan-Hellas Verona 1:0 Igral od 63. minute.

SORODNE NOVICE

  • 30.04.2024 | A
    Pred Eurom v dobri strelski formi
    V preteklem tednu so se v svojih klubih znova dokazovali slovenski reprezentanti. Poleg Šeška in Žuglja, ki sta bila v aprilu v odlični strelski formi, so se med strelce vpisali še Balkovec, Celar in Vipotnik.
  • 23.04.2024 | A
    Šeško in Žugelj znova med strelci
    Pretekli vikend so bili v svojih klubih znova na delu slovenski reprezentanti. Najbolje sta se izkazala Benjamin Šeško v Bundesligi in Nino Žugelj v Eliteserien, ki sta v polno merila že na tretji oziroma drugi zaporedni tekmi, z novo asistenco pa se je v Ekstraklasi izkazal tudi Erik Janža.
  • 18.04.2024 | A
    Dres 2024: Evolucija, ne revolucija
    Z velikim ponosom predstavljamo novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
    Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
    Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
  • 09.04.2024 | A
    Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
    Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
  • 26.03.2024 | A
    Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
    Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
  • 26.03.2024 | A
    Slovenija danes s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.
  • 25.03.2024 | A
    Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti.
  • 24.03.2024 | A
    Pomembne informacije pred tekmo s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca se bo v torek, 26. marca 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Portugalsko. Ker je osrednji slovenski stadion za nogometni spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.

DELI NA