09.09.2022 | 1. SŽNL
Lanska konkurenta z novim trenerjem, prenos na Planet TV

Po reprezentančnem premoru se v središče pozornosti vrača  Ženska nogometna liga (ŽNL) Triglav Zdravje. Sobota prinaša dve tekmi, dve tudi nedelja. Med reprezentančno pavzo sta v lanski sezoni vodilni ekipi lige segli po novih trenerjih. Zlatko Gabor se je iz Beltincev preselil na klop Olimpije, Amir Karić pa je postal novi trener ekipe ŽNK Nona Pomurje Beltinci.

SŽNL, 3. krog, 10.9.
ŽNK Ljubljana – ŽNK Krim (11.00)
ŽNK Cerklje – ŽNK Olimpija Ljubljana (12.00) (prenos na Planet TV)

11.9.
Primorje Gaia Naturelle – ŽNK Radomlje Medex (16.00)
ŽNK Ptuj – ŽNK Nona Pomurje Beltinci (17.00)

Srčna in dobra igra

Trener Zlatko Gabor bo premiero na klopi Olimpije doživel na gostovanju pri ŽNK Cerklje. „Zasukali smo rokave, dosti dela nas čaka. A imamo veliko volje in veliko željo. Gremo od tekme do tekme, vemo pa, kaj hočemo. Z zmagami bo rasla samozavest,“ meni Gabor, ki v soboto na tekmi 3. kroga ne bo mogel računati na tri poškodovane igralke. „Bistvena je psihološka priprava na tekmo. Nikogar ne podcenjujemo, proti Cerkljam pričakujem dober odziv igralk in srčno igro,“ pove Gabor.

Tako kot Olimpija imajo tudi Cerklje tri točke po dveh krogih. Trener Primož Štrajhar ima za sobotno tekmo pred kamerami Planet TV-ja na voljo vse igralke, tudi novinko Nino Mele.
„Čaka nas težka tekma. Olimpija ima novega trenerja, začenjajo novo zgodbo. Vsi, ki smo spremljali Olimpijo od začetka sezone, smo videli, da to ni bila prava Olimpija. Mi pa se bomo na jutrišnji tekmi držali svojega načrta in upali na optimalen rezultat,“ pove Štrajhar.

Oslabljene Ajdovke

ŽNK Radomlje Medex v nedeljo gostujejo v Ajdovščini. „Mislim, da ni nekega recepta. Vemo, da moramo biti na igrišču boljše v vsakem elementu, kot nasprotnice. Če bomo z glavo pri tekmi in bo vsaka igralka dala svoj maksimum, vem, da bomo tudi tretjič ekipa, ki bo domov odšla z zmago. Vsa dekleta v ekipi in tudi vsi, ki delajo za ta klub, se zavedamo, za kaj treniramo in kako moramo igrati, da pridemo do novih zmag,“ tekmo napove Maša Osojnik.

Medtem ko so Radomljanke pri dveh zmagah, so Ajdovke pri treh točkah, pred reprezentančnim premorom so ugnale Krim. V nedeljo bi rade nudile dober odpor gostjam.
„Z Radomljami smo se pred kratkim igrali v pokalu, zato nekako vemo, kaj pričakovati. Želeli bi nadgraditi prikazano na pokalni tekmi, vendar bomo v nedeljo zaigrali precej oslabljeni, tako da je to težko pričakovati. To seveda ne pomeni, da se predajamo vnaprej, verjamem, da bodo dekleta, na katere lahko računam, dala vse od sebe!“ se kljub zdesetkani zasedbi trener Jan Polanc nadeja, da bodo nudili dostojen odpor gostjam.

Prva za Amirja Karića

„Spet tekma, v kateri bomo probali prejeti čimanj zadetkov. Upamo, da nam bo uspelo sestaviti ekipo, saj imamo še zmeraj odsotnih in poškodovanih več igralk. Gremo pogumno in borbeno v tekmo,“ se boljših časov nadeva trener Ptuja Uroš Šmigoc. V 3. krogu državnega prvenstva gostijo Pomurke, pri katerih bo na klopi debitiral novi trener Amir Karić.

„Na Ptuju želimo potrditi vlogo favorita. Pa ne samo na Ptuju, ampak na vseh tekmah, ki sledijo,“ ambicij ne skriva Amir Karić, ki je minuli četrtek opravil prvi trening z ekipo in jo za pristop in delavnost tudi takoj pohvali.
„Vzdušje je super, na voljo imam vse igralke, tudi tiste, ki so bile na reprezentančnih akcijah. Nekaj tekem sem si tudi ogledal, predvsem mladinke so odigrale tri kvalitetne tekme,“ še pristavi Karić.

ŽNK Ljubljana bo na mestnem obračunu lovila svojo 2. zmago v sezoni, nazadnje so Ljubljančanke navdušile proti Pomurkam, tesno so izgubile z 0:1.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 16.09.2023 | 1. SŽNL
    Tri točke ostale v Murski Soboti
    Prva tekma 6. kroga, kar derbi Ženske nogometne lige Triglav Zdravje, je prinesel zmago ŽNK Muri Nona, ki je bila doma z golom Noelle Vilčnik z minimalnih 1:0 boljša od ŽNK Olimpije Ljubljane. To je bil prvi od vsaj štirih letošnjih derbijev med ekipama iz Murske Sobote in Ljubljane.
  • 15.09.2023 | 1. SŽNL
    Pripravljene na derbi, prenos na Sportklubu
    S tekmo v Murski Soboti, z derbijem tudi pred kamerami Sportklubu, se v soboto začenja 6. krog Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Vodilni ekipi lige ŽNK Mura Nona in ŽNK Olimpija Ljubljana se bosta pomerili na prvem letošnjem derbiju.
  • 13.08.2023 | 1. SŽNL
    ŽNK Olimpija in ŽNK Gažon do zmag
    S tekmami v Velesovem in v Ljubljani se je sklenil 1. krog 32. sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. ŽNK Cerklje in ŽNK Radomlje Medex pred kamerami NZS brez golov, Olimpija boljša od novink s Ptuja, ŽNK Gažon na premieri v ligi do zmage v Ljubljani.
  • 10.08.2023 | 1. SŽNL
    Pred začetkom 32. sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje
    V novi sezoni bo v ženskem članskem tekmovanju igralo devet ekip, novinca v tekmovanju sta ŽNK Gažon in ŽNK Drava Ptuj. Naslov prvakinj brani ŽNK Mura Nona, ki je v minuli sezoni osvojila dvojno krono – državnemu naslovu so dodale še naslov prvakinj ženskega pokala NZS.
  • 03.07.2023 | 1. SŽNL
    Po žrebu parov 1. kroga SŽNL, ženskega pokala NZS in Lige DU17
    Slab mesec in pol pred začetkom ligaških tekmovanj v ženski in dekliški konkurenci so danes v Nacionalnem nogometnem centru na Brdu pri Kranju opravili žreb tekmovalnih parov 1. SŽNL, 1. kroga Ženskega pokala NZS in Lige deklet DU17 za sezono 2023/2024.
  • 30.06.2023 | 1. SŽNL
    ŽNK Mura doma v lov na ligo prvakinj
    Slovenske državne prvakinje ŽNK Mura Nona so bile izžrebane v skupino 3 uvodnega dela. Za napredovanje v finale turnirja in boj za napredovanje v 2. krog kvalifikacij se bodo pomerile z gruzijsko ekipo FC Samegrelo. Ob uspehu jih čaka boljši iz para Apollon Ladies FC (CIP) – ŽFK Ljuboten (S. MKD). 
  • 14.05.2023 | 1. SŽNL
    Muri naslov, Krim v 94. minuti
    Nogometašice ŽNK Mura Nona so nove, stare državne prvakinje Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Na tekmi v Ljubljani so si priigrale zmago (3:0) in pet točk prednosti pred Olimpijo, s katero se bodo pomerile v zadnjem krogu.
  • 03.05.2023 | 1. SŽNL
    Licenciranje SŽNL: Štiri prvoligaške in dve evropski licenci
    Komisija Nogometne zveze Slovenije za licenciranje nogometnih klubov je danes objavila rezultate licenčnega postopka za klube 1. slovenske ženske nogometne lige za sezono 2023/24. Za prvoligaško licenco so bili na prvi stopnji uspešni štirje klubi, dva med njimi sta uspešno pridobila tudi evropsko.
  • 22.04.2023 | 1. SŽNL
    Skoraj pet let Olimpija čakala to zmago
    Prva tekma 17. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje je prinesla novo zmago Olimpije in prvi poraz vodilne ekipe lige ŽNK Mura Nona. Olimpija je s temi tremi točkami znižala zaostanek na pet točk (45:40), do konca so še trije krogi.
  • 08.03.2023 | 1. SŽNL
    V soboto nogometašice začenjajo spomladanski del
    Igralke ŽNK Radomelj Medex in Mure None bodo v soboto ob 18.30 s tekmo 13. kroga odprle spomladanski del sezone v ženski nogometni ligi. V tekmovanju, ki nosi ime Triglav Zdravje, po prvem delu sezone vodijo prav nogometašice Mure None, ki so po 12 krogih stoodstotne.

DELI NA