07.04.2010 | A
Legionarji: Dva zadetka Korena, Krhin ponovno aktiven


Praznični vikend je bil precej uspešen za kapetana slovenske izbrane vrste Roberta Korena, ki se je v dresu West Bromwich Albiona kar dvakrat vpisal med strelce. Krhin ponovno zaigral.

Kreator in kapetan Slovenije je vodilne poteze v petek vlekel tudi v dresu West Bromwich Albiona. WBA, ki se poteguje za povratek med angleško nogometno elito, je visoko premagal Leicester City, Korošec pa je pri tem prispeval kar dva od treh zadetkov modro-belih.  Prvič je mrežo nasprotnika zatresel v 44. minuti, drugič pa pet minut pred koncem. Z zmago si je WBA praktično že zagotovil napredovanje v višji rang tekmovanja.  WBA je včeraj gostoval še pri Watfordu, Koren pa je igro zapustil v 80. minuti. Tekmeca sta sicer remizirala.

Stevanovič brez nastopa, Šeliga s polno mrežo

Na Nizozemskem je Vitesse, za katerega tokrat Dalibor Stevanovič ni zaigral, gostil Groningen. Domačini so zmagali zanesljivo, končni izid je bil 3:0. Stevanovič ni igral niti med tednom, ko je Vitesse v zaostali tekmi z 2:1 izgubil proti Feyenoordu.  

S podobno razliko kot je Stevanovičev klub slavil, sta Aleksander Šeliga in rotterdamska Sparta izgubila. Slovenski vratar je moral proti Heerenveenu kar štirikrat po žogo v svojo mrežo, medtem ko so njegovi soigralci zadeli le enkrat.

Cesar kaznovan, Birsa igral do 75. minute

Grenoble, v katerem se poti tudi branilec Boštjan Cesar je v 31. krogu francoskega prvenstva gostil Lorient. Gostitelji so, brez pomoči kaznovanega Cesarja, izgubili z 1:2. Brez zmage je ostal tudi Auxerre, ki je gostil PSG. Tekma se je končala z 1:1, Valter Birsa pa je za domačine igral do 75. minute.

Köln izgubil, Novakovič zadel vratnico

Köln vse bolj popušča in minuli vikend je izgubil proti zadnjeuvrščeni Herthi, ki se mu je na ta način še bolj približala.  Berlinčani so slavili z visokih 3:0.  Slovenska reprezentanta sta za rdeče igrala vso tekmo – Brečko oziroma prvi polčas – Novakovič, skupaj pa sodelovala pri vratnici  gostiteljev. Brečko je podal s kota, Novakovič pa je iz neposredne bližine zatresel okvir vrat in izenačenje je splavalo po vodi.

Kirmu zaključnih 20 minut

Krakovska Wisla je gostovala pri zadnjeuvrščeni Polonii iz Varšave. Moštvo Andraža Kirma je do zmage prišlo v zaključku, ko je eden od branilcev Polonie premagal lastnega vratarja. Kirm je v igro vstopil v 70. minuti.

Krhin po dolgem času, Handanovič ugnal Juve

Rene Krhin je po dolgotrajni poškodbi ponovno občutil slast igranja v Serie A. Trenerja Interja Jose Mourinho ga je v igro poslal v 87. minuti, potem ko je bilo že več ali manj jasno,da bo vodilni Inter vknjižil nove točke. Na koncu je bil od Bologne boljši s 3:0.

Chievo, za katerega Branko Jokič ponovno ni kandidiral za nastop, je gostil Sampdorio. Gostje so slavili, končni izid je bil 2:1.

Več razlogov za veselje ima Samir Handanovič. Njegov Udinese je gostil favorizirani Juventus in ga domov poslal s tremi zadetki v mrežo. Sarma je branil vso tekmo.

Samirjev bratranec, Jasmin Handanovič je že v petek v drugoligaški konkurenci z Mantovo gostoval pri Brescii. Mantova je izgubila z 0:1, slovenski vratar pa je branil vso tekmo.

Watford 1:1 WBA
Robert Koren je za WBA igral do 80. minute.

WBA 3:0 Leicester City
Robert Koren je za WBA odigral vso tekmo, v 44. in 85. minuti je tudi zadel.

Vitesse 3:0 Groningen
Dalibor Stevanovič za Vittese tokrat ni zaigral.

Heerenveen 4:1 Sparta Rotrerdam
Aleksander Šeliga je za Sparto branil vso tekmo.

Köln 0:3 Hertha
Milivoje Novakovič je za Köln igral do 46. minute, Mišo Brečko pa vso tekmo.

Grenoble 1:2 Lorient
Boštjan Cesar zaradi kartonov za Grenoble ni zaigral.

Auxerre 1:1 PSG
Valter Birsa je za Auxerre igral do 75. minute.

Wisla Krakov 1:0 Polonia Varšava
Andraž Kirm je v igro kot igralec Wisle prišel v 70. Minuti.

Inter 3:0 Bologna
Rene Krhin je v igro kot igralec Interja vstopil v 87. minuti.

Chievo 1:2 Sampdoria
Branko Jokič ni kandidiral za nastop v moštvu Chieva.

Udinese 3:0 Juventus
Samir Handanovič je za Udinese branil vso tekmo. 

Brescia 1:0 Mantova
Jasmin Handanovič je za Mantovo branil vso tekmo.

Tekst: Nejc Marcen
Foto: TAKA

SORODNE NOVICE

  • 13.05.2024 | A
    Šeškovemu strelskemu pohodu ni videti konca
    En mesec pred prvim srečanjem Slovenije na evropskem prvenstvu Benjamin Šeško stopnjuje svojo strelsko formo v Bundesligi, kjer je dosegel že svoj šesti zaporedni zadetek. Med strelce se je znova vpisal tudi Žan Vipotnik. Stojanović do nove asistence.
  • 07.05.2024 | A
    Šeško nadaljuje z odlično strelsko formo
    Minuli konec tedna so bili slovenski reprezentanti znova na delu v klubskih tekmovanjih. Benjamin Šeško je v Bundesligi dosegel svoj peti zaporedni in skupno dvanajsti zadetek, v francoski Ligue 2 pa se je z novo asistenco izkazal Žan Vipotnik.
  • 30.04.2024 | A
    Pred Eurom v dobri strelski formi
    V preteklem tednu so se v svojih klubih znova dokazovali slovenski reprezentanti. Poleg Šeška in Žuglja, ki sta bila v aprilu v odlični strelski formi, so se med strelce vpisali še Balkovec, Celar in Vipotnik.
  • 23.04.2024 | A
    Šeško in Žugelj znova med strelci
    Pretekli vikend so bili v svojih klubih znova na delu slovenski reprezentanti. Najbolje sta se izkazala Benjamin Šeško v Bundesligi in Nino Žugelj v Eliteserien, ki sta v polno merila že na tretji oziroma drugi zaporedni tekmi, z novo asistenco pa se je v Ekstraklasi izkazal tudi Erik Janža.
  • 18.04.2024 | A
    Dres 2024: Evolucija, ne revolucija
    Z velikim ponosom predstavljamo novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
    Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
    Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
  • 09.04.2024 | A
    Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
    Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
  • 26.03.2024 | A
    Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
    Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
  • 26.03.2024 | A
    Slovenija danes s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.

DELI NA