Maribor po preobratu na Malti do drugega kroga kvalifikacij

Nogometaši Maribora so se uvrstili v 2. krog kvalifikacij za evropsko konferenčno ligo. Na današnji povratni tekmi so na Malti premagali Birkirkaro z 2:1 (0:1). Na prvi tekmi v Mariboru je bil izid 1:1.

KVALIFIKACIJE UEFA EVROPSKE KONFERENČNE LIGE - DRUGA TEKMA PRVEGA KROGA:

BIRKIRKARA - MARIBOR 1:2 (1:0)

Nacionalni stadion, sodniki: Dohal, Jekkel, Ferenc (vsi Slovaška).
Strelci: 1:0 Yankam (19., 11-m), 1:1 Jakupović (80.), 1:2 Skuka (88.).
Birkrikara: Zapytowski, Pajović, Pepe, Coppola, Ribeiro (od 56. Montano), Pena, Zibo, Yankam, Micallef, Mbong (od 56. Zammit), Ciolacu (od 86. Gomes).
Maribor: Jug, Milec, Watson, Uskoković, Urata, Lorber (od 63. Skuka), Repas (od 90. Vrhovec), Božić (od 46. Laušić), Rafiu (od 46. Jakupović), Brnić, Kolar.
Rumeni kartoni: Pepe, Pajović; Lorber, Uskoković.

Mariborčani so kot druga slovenska ekipa v tem tednu gostovali na Malti na stadionu Centenary v Ta'Qualiju. Domžalčani so pred dvema dnevoma zapravili priložnost za veliki preobrat in proti Balzanu klonili po podaljšku, Mariborčani pa so danes sicer zaostajali do 80. minute, a nato naredili preobrat za skupno zmago.

Birkirkara si je na prvi tekmi priigrala zelo dobro izhodišče pred današnjo povratno tekmo. Strateg Maribora Damir Krznar je namesto poškodovanega Hilala Soudanija v začetno postavo uvrstil Ishaqa Rafiuja, v primerjavi s prvo tekmo pa so bili novinci v začetni enajsterici še Marko Kolar, Marcel Lorber in Marko Božič.

Maltežani so na svojem terenu hitro prevzeli pobudo. Že v uvodnih minutah je bilo dvakrat napeto pred vrati Ažbeta Juga, a takrat še ne posebej nevarno. Ob strelu Mbonga v 14. minuti pa je žogo v kot odbil Watson.

So pa nogometaši Birkrikare do vodstva prišli po dogajanju v 17. minuti; po strelu Andreija Ciolacuja je z drsečim startom žogo skušal ustaviti Watson, a je pri tem igral z roko, sodnik pa je pokazal na belo točko. Izvedel jo je Yannick Yankam, Jug je bil sicer blizu, toda žoga je končala v mreži.

Mariborčani so imeli v prvem delu le dve polpriložnosti. V 27. minuti je Rafiu podal pred gol, Martin Milec je žogo podaljšal do Kolarja, ki pa ni bil dovolj hiter. V sodnikovem dodatku pa je imel priložnost še Jan Repas, a tudi ni bil najbolj natančen.

Drugi polčas je bil za slovensko ekipo vendarle nekoliko boljši. V 64. minuti je terensko premoč gostov izkoristil Itsuki Urata, po njegovem predložku je Kolar streljal z glavo, vendar so domači branilci žogo izbili v kot. Deset minut pozneje pa sta kombinirala Repas in Watson, a spet ni bilo pravega zaključnega strela.

Vijoličasti so si lahko oddahnili v 80. minuti, ko je po dolgi podaji Ivana Brnića z leve strani pred vrati Arnel Jakupović prehitel domačega vratarja Marcela Zapytowskega in žogo iz bližine poslal v mrežo.

Za popoln preobrat je nato poskrbel Juliano Skuka. V 88. minuti je Milec dobro podal, Skuka pa je spretno preigral branilce in vratarja ter zadel za 2:1.

Gostje so zdržali še zadnji nalet Maltežanov v sedemminutnem dodatku in eno nevarno priložnost Birkrikare ter si tako priigrali 2. krog kvalifikacij. Tekmec Mariborčanov bo luksemburški Differdange.

Tekst: STA
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 27.04.2024 | Prva liga Telemach
    Točka Domžal proti Mariboru
    Nogometaši Domžal in Maribora so se v 33. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:1).
  • 25.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Domžale - Maribor
    Domžale so prejšnji konec tedna zaustavile celjski nalet. Lahko presenetijo še Maribor?
  • 21.04.2024 | Prva liga Telemach
    Domžalčani presenetili v Celju
    Nogometaši Domžal so v 32. krogu Prve lige Telemach v gosteh premagale Celje s 3:2 (0:1).
  • 19.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Celje - Domžale
    Celjsko odštevanje se je začelo, grofje so na pragu drugega naslova državnih prvakov. Nedeljski tekmeci Celjanov bodo nogometaši Domžal, ki so med tednom prišli do pomembnih točk.
  • 18.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pomembne točke Domžal proti Kopru
    Nogometaši Domžal so v zaostali tekmi 25. kroga Prve lige Telemach premagali Koper z 1:0 (0:0).
  • 17.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Domžale - Koper
    Marca je dvoboj Domžal in Kopra odneslo močno deževje, ki je razmočilo zelenico ob Kamniški Bistrici. Kdo bo dobil zaostali obračun?
  • 15.04.2024 | Prva liga Telemach
    Zanesljiva zmaga Olimpije v Domžalah
    Nogometaši Domžal so v 31. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Olimpiji z 1:3 (0:0).
  • 12.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Domžale - Olimpija
    Nedeljski nogometni maraton Prve lige Telemach bodo zaključili nogometaši Domžal in Olimpije. Zmaji ob Kamniško Bistrico prihajajo po remiju z Radomljami, ravbarji so izgubili z Rogaško.
  • 10.04.2024 | Prva liga Telemach
    Rogaška do zelo pomembnih točk pri Domžalah
    Nogometaši Rogaške so v 30. krogu Prve lige Telemach v gosteh premagali Domžale z 1:0 (1:0).
  • 09.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Domžale - Rogaška
    Domžale spet kažejo znake življenja, uspeh proti Bravu pa bodo skušale nadgraditi v sredo, ko gostijo razočarano Rogaško.

DELI NA