Med torkom in četrtkom za četrtfinale vstopnice

Kdo si bo zagotovil mesto med osmerico? Med torkom in četrtkom bodo odigrane tekme osmine finala Pokala Pivovarna Union, prav vse dvoboje pa si boste lahko ogledali v prenosu Sportkluba ali na spletni strani NZS.

Torek, ob 14.45: PODVINCI - TRIGLAV KRANJ
Sodnik: Amel Begić
Prepoved igranja: Leon Kondić (Triglav)
Neposredni prenos: NZS.si

Spored osmine finala Pokala Pivovarna Union se bo z dvema tekmama pričel na ptujskem koncu, pri dveh članih 3. SNL vzhod, v Podvincih in Vidmu. Podvinčani so jeseni že pripravili presenečenje, saj so na domačem igrišču izločili sežanski Tabor, iz drugoligaške konkurence pa je tudi tokratna ovira do napredovanja. Zasedba Aleša Čeha bo nogometno pomlad odprla s tekmo proti Triglavu. Gorenjci so za razliko od Štajercev že odigrali prvo ligaško preizkušnjo po zimskem premoru, a se gostovanje v Novem mestu ni razpletlo po željah Kranjčanov. Novi trener Toni Golem se je na klopi orlov predstavil s porazom, tudi v Podvincih pa ne bo smel računati na Leona Kondića. Sin nekdanjega trenerja Triglava je pordečel prav v pokalnem tekmovanju, na tekmi v Zavrču.

 

Torek, ob 14.45: ZASE VIDEM - ILIRIJA 1911
Sodnik: Bojan Mertik
Prepoved igranja: /
Neposredni prenos: NZS.si

V torkovem popoldnevu se bodo pomerili tudi nogometaši Vidma in Ilirije. Videmčani so že lani dokazali, da lahko presenetijo tudi drugoligaša, zmaga proti Dobljanom pa jim je prinesla gostovanje v Celju. V aktualni sezoni so se med šestnajsterico ekip pokalnega tekmovanja prebili po tem, ko so premagali ekipo iz bližnje Hajdine. Lahko ekipa trenerja Gorazda Černile, ki bo spomladi v 3. SNL vzhod lovila vodilno Dravo, preseneti Ilirijo? Moštvo iz Šiške je v nadaljevanje 2. SNL zakorakalo s točko na gostovanju v Dekanih, za preboj v osmino finala pokalnega tekmovanja pa je novembra izločilo štajerski ROHO. V Rogozi sta po dvakrat zadela Dejan Đermanović in Ismir Nadarević, ki pa sta pozimi slekla dres Ilirije. Kdo bo prvi adut Ljubljančanov v Vidmu pri Ptuju?  

 

Sreda, ob 14.45: BELTINCI KLIMA TRATNJEK - AVTO RAJH LJUTOMER
Sodnik: Janko Golob
Prepoved igranja: /
Neposredni prenos: NZS.si

V šestnajstino finala letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union se je prebilo pet pomurskih zasedb, zagotovo pa bosta v četrtfinalu zaigrali vsaj dve. V sredo in četrtek bosta namreč odigrana kar dva lokalna obračuna, Beltinčani bodo na domačem igrišču gostili Ljutomerčane. Prleki so tudi v pokalnem tekmovanju stari znanci trenutno vodilnega drugoligaša, saj se je ekipa stratega Damjana Gajserja z Ljutomerom opekla v uvodu lanskoletne sezone. Tudi sicer Beltinčani nimajo najlepših spominov na gostovanja v prleški prestolnici, saj so Ljutomer pogosto zapuščali brez zmage. Kluba sta se v tekmovanjih pod okriljem NZS srečala že 13-krat, s petimi zmagami pa so uspešnejši Ljutomerčani, ki so tudi v letošnji sezoni edini pomurski predstavnik v 3. SNL vzhod. Beltinčani so se na medsebojnih tekmah veselili štirikrat, pred lovom na četrtfinalno vozovnico pa so si pripravili pozitivno popotnico, saj so se z zmago vrnili z uvodnega pomladanskega gostovanja v Tolminu.

 

Sreda, ob 14.45: SIJ ACRONI JESENICE - GORICA
Sodnik: Božo Kondić
Prepoved igranja: /
Neposredni prenos: NZS.si

Goričani so na uvodni tekmi nadaljevanja 2. SNL slavili v Lendavi in se tako znova vključili v boj za sam vrh lestvice, po ligaškem uspehu pa jih v sredo čakajo še pokalne obveznosti. Pozimi močno spremenjena ekipa trenerja Mirana Srebrniča bo status favorita potrjevala na Gorenjskem, na tekmi proti SIJ Acroni Jesenicam. Kaj je lahko adut "železarjev"? Gorenjci se bodo na domačem igrišču opirali na bogate izkušnje Mirala Samardžića, ki je bil z dvema goloma osrednji junak novembrske pokalne zmage v Trbovljah. Jeseničani so pred dvema desetletjema že presenetili javnost, saj so se v sezoni 2003/04 kot tretjeligaš preko velenjskega Rudarja prebili vse do polfinala, v katerem jih je zaustavil kasnejši prvak Maribor. Tokrat bodo nasproti stali trikratni pokalni prvaki, Goričani so lovoriko nazadnje dvignili v sezoni 2013/14, ko so na Bonifiki premagali Koper.    

 

Sreda, ob 17.30: MARIBOR - KALCER RADOMLJE
Sodnik: Dejan Balažič
Prepoved igranja: /
Neposredni prenos: Sportklub 1

Letošnja pokalna sezona je pošteno zdesetkala prvoligaško zasedbo, saj se je v osmino finala prebilo šest članov elitne nogometne druščine, v četrtfinalu pa bo prostora zgolj za četverico. Eden od dveh prvoligaških obračunov v osmini finala bo v sredo odigran tudi v Ljudskem vrtu, Mariborčani se bodo pomerili z Radomljami. "Mlinarjem" spomladi še ni steklo, na zadnjih štirih ligaških preizkušnjah pa so na svoj račun dodali zgolj točko. Kaj lahko ekipa Oliverja Bogatinova stori v štajerski prestolnici? Maribor na treh domačih tekmah v nadaljevanju sezone še ni izgubil točke, vijoličasti so po Aluminiju in Bravu premagali tudi Domžale. Na strani Štajercev je tudi zgodovina medsebojnih tekem v pokalnem tekmovanju. Sredina nasprotnika sta se v Pokalu Pivovarna Union srečala trikrat, vselej pa so slavili Mariborčani, nazadnje v sezoni 2016/17, ko sta za napredovanje zadela Dare Vršič in Marwan Kabha.

 

Četrtek, ob 15.00: ČARDA MARTJANCI - MURA
Sodnik: Nejc Gergič
Prepoved igranja: Žan Trontelj (Mura)
Neposredni prenos: NZS.si

Pravi praznik nogometa se v četrtkovem popoldnevu obeta v Martjancih. Čarda si je kot četrtoligaš priigrala prestižni dvoboj s sosedi iz Murske Sobote. V Martjancih se nadejajo polne tribune, pri vodilnem klubu Pomurske nogometne lige pa se v sosedski obračun podajajo brez bele zastave. Domačinom v obračunu z ranjeno Muro ne bo manjkalo motiva, medtem ko bo zmaga za črno-bele nujna tudi za to, da okrepijo načeto samozavest. Zasedba stratega Tončija Žlogarja se v Martjance odpravlja po porazu v Kidričevem, konec tedna pa Sobočane čaka še ligaški dvoboj z ljubljansko Olimpijo. Čarda in Mura sta se nazadnje srečala v sezoni 2016/17, ko sta oba kluba nastopala še v 3. SNL vzhod, ob dveh remijih pa so štirje od skupno šestih dvobojev pripadli klubu iz Fazanerije.

 

Četrtek, ob 15.00: OLIMPIJA LJUBLJANA - KOPER
Sodnik: David Šmajc
Prepoved igranja: /
Neposredni prenos: Sportklub 1

V lanski sezoni sta se v pokalnem finalu udarila Maribor in Olimpija, zmaje pa v osmini finala, podobno kot rivale iz Maribora, čaka prvoligaški nasprotnik. V prestolnico prihajajo Koprčani, za katere pa velja nekaj podobnega kot za Radomljane, tudi kanarčki spomladi še niso našli recepta za serijo pozitivnih rezultatov, na štirih tekmah so osvojili ravno toliko točk. Vseeno pa velja pred srečanjem, ki bo odigrana v Šiški in ne v Stožicah, kjer poteka obnova zelenica, omeniti znan rek, da so pokalne tekme zgodba zase in velikokrat postrežejo s presenečenji. Nenazadnje imajo Koprčani v pokalnih spopadih z Olimpijo boljši izkupiček, pripadli so jim trije od petih dvobojev, Ljubljančani pa so se veselili zgolj v sezoni 2018/19, ko so na Bonifiki dosegli kar pet zadetkov. Četrtkova nasprotnika sta se v pokalnem tekmovanju nazadnje srečala v sezoni 2021/22, ko so po golu Kaheema Parris napredovali Primorci.

 

Četrtek, ob 17.30: NAFTA 1903 - ROGAŠKA
Sodnik: Denis Šabanagić
Prepoved igranja: Matic Paljk (Nafta)
Neposredni prenos: NZS.si

Spored tekem osmine finala Pokala Pivovarna Union bo sklenjen s tekmo v Lendavi. Nafta bo po ligaškem porazu z Gorico, po katerem je vodstvo v 2. SNL predala Beltinčanom, gostila prvoligaša iz Rogaške Slatine. Bodo gostje potrdili status favorita? V Lendavi ni enostavno zmagati, kar so jeseni dodobra spoznali tudi Celjani, ki so se v dvoboju z modrimi pošteno opekli in so še pred zimskim premorom izpadli iz boja za dvojno krono. Kako se bodo odrezali Slatinčani? Trener Oskar Drobne je kljub precejšnjim kadrovskim spremembam med zimskim premorom našel recept za nabiranje točk, saj so črno-beli izgubili zgolj eno od petih ligaških tekem. Ob porazu v Celju so remizirali tako z Olimpijo kot Mariborom, po domači zmagi proti Domžalam pa so pred dnevi presenetili še v Kopru. 

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 25.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Tudi v Fazaneriji odločali streli z bele točke, v finale Rogaška
    Nogometaši Rogaške so drugi finalisti pokala Pivovarne Union. Slatinčani so v polfinalu v Murski Soboti po enajstmetrovkah premagali Muro. V finalu, ki bo 24. maja v Stožicah, se bodo merili z Gorico, ki je v sredo prav tako po enajstmetrovkah izločila Beltince.
  • 24.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Drugoligaški obračun odločen po enajstmetrovkah, Goričani prvi finalisti
    Nogometaši Gorice bodo 24. maja v Stožicah lovili četrto pokalno lovoriko. Primorci so bili v drugoligaškem polfinalu po enajstmetrovkah boljši od Beltinčanov.
  • 23.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    V Novi Gorici in Murski Soboti za pokalni finale
    Kdo se bo 24. maja v Stožicah meril za pokalno lovoriko? Finalista letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union bomo dobili v sredo in četrtek, ko bosta odigrani polfinalni tekmi. Goričani bodo v drugoligaškem obračunu gostili Beltinčane, Sobočani pa se bodo dan kasneje udarili s Slatinčani.
  • 08.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Pokal Pivovarna Union: Mura z Rogaško, Gorica proti Beltincem
    Po žrebu sta znana polfinalna para Pokala Pivovarna Union. Mura bo v Fazaneriji gostila Rogaško, Gorica se bo na svojem igrišču merila z Beltinci.
  • 04.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Beltinčani po podaljšku do mesta v polfinalu
    Beltinci so se kot zadnji uvrstili v polfinale Pokala Pivovarna Union, v podaljšku sta mrežo Ilirije zatresla Alan Kaučič in Jan Bruno Kralj.
  • 03.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Na Bonifiki odločali kazenski udarci, veselili so se Prekmurci
    Črno-beli iz Murske Sobote so se na Bonifiki razveselili preboja v polfinale Pokala Pivovarna Union. Dvoboj Kopra in Mure je bil odločen po strelih z bele točke, Prekmurce pa je z nekaj odličnimi posredovanji v igri držal Klemen Mihelak.
  • 03.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    V polfinalu dva drugoligaša, Goričani po preobratu izločili Radomljane
    V polfinalu letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union bosta zaigrala vsa dva drugoligaša, saj je Gorica izločila prvoligaškega tekmeca. Radomlje so sicer povedle z golom Nina Kukovca , a so Primorci po zaslugi Harisa Kadrića, Luke Baruce in Luke Marjanca prišli do preobrata in visoke zmage.
  • 02.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Slatinčani s tesno zmago v Kranju do mesta v polfinalu
    Nogometaši Rogaške so prvi polfinalisti Pokala Pivovarne Union. Slatinčani so v Kranju z izidom 3:2 premagali ekipo Triglava, ki je po zaostanku dvakrat izničila prednost gostov. Za zmago je v 72. minuti zadel Thalisson.
  • 01.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Še osmerica v igri za pokalno lovoriko
    Aprilsko nogometno dogajanje na sončni strani Alp bodo kot prvi odprli četrtfinalisti Pokala Pivovarna Union. Med torkom in četrtkom bomo dobili štiri polfinaliste.
  • 11.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Izžrebali pare četrtfinala Pokala Pivovarna Union, na Bonifiki obračun dveh nekdanjih prvakov
    Po žrebu v prostorih Nogometne zveze Slovenije so znani četrtfinalni pari Pokala Pivovarna Union.

DELI NA