24.09.2022 | 1. SŽNL
Mestni derbi v Ljubljani, prenos tudi na Planet TV

V 5. krogu v Ženski nogometni ligi (ŽNL) Triglav Zdravje sta na sporedu tudi dva prenosa. Že dopoldan bo na spletni strani Nzs.si na ogled tekme ŽNK Cerklje – ŽNK Nona Pomurje Beltinci, popoldan ob 16. uri pa na Planet TV2 še mestni derbi ŽNK Ljubljana – ŽNK Olimpija Ljubljana. Takisto ob 16. uri se bo začela v Ljubljani tudi tekma Krim – ŽNK Radomlje Medex. Obračun Primorje Gaia Naturelle – ŽNK Ptuj je preložen.

SŽNL, 5. krog, 25.9.
ŽNK Cerklje – ŽNK Nona Pomurje Beltinci (11.00) (prenos na Nzs.si)
ŽNK Ljubljana – ŽNK Olimpija Ljubljana (16.00) (prenos na Planet TV 2)
Krim – ŽNK Radomlje Medex (16.00)

preloženo:
Primorje Gaia Naturelle – ŽNK Ptuj

Izenačene na derbi

ŽNK Olimpija Ljubljana in ŽNK Ljubljana prihajata na ljubljanski mestni derbi z zmagama, obe ekipi imata po 9 točk. Minuli vikend je Olimpija premagala Ajdovke, Ljubljana Radomljanke. V taboru Olimpije so v tem tednu registrirali dve novi igralki. V Ljubljano sta se preselili iz Beltincev. „Zelo smo se okrepili, prišli sta dve izvrstni igralki. Sara Makovec je reprezentantka Slovenije. Maja Dimitrijević je ena najboljših obrambnih igralk v SŽNL. Zelo sem vesel, ker sta obe prišli v Olimpijo,“ pa trener Olimpije Zlatko Gabor začenja svoje razmišljanje pred mestnim derbijem proti Ljubljani.

„V prvi vrsti sem vesel, ker imamo v ekipi dobro konkurenco. Vsi pa težimo k stabilni izvedbi tega, kar delamo na treningu. Predvsem pa si želim, da se držimo svojega načrta in dogovora. Rezultat pa mora biti posledica dominacije,“ nadaljuje Gabor, ki se potem povsem posveti Ljubljani in jutrišnji tekmi proti ŽNK Ljubljana.

„Ljubljana ima zelo dobro ekipo, ki jo dobro vodi trenerka Urška Žganec. Že s Pomurjem smo imeli težave z njimi. Prepričan sem, da nas čaka pravi derbi. Ljubljana je zmes izkušenj in mladosti, so zelo kompaktna ekipa. Vemo, da bo težko. A v Olimpiji hočemo na 1. mesto, zato gremo jutri na zmago. Pričakujem pa dobro in odprto tekmo,“ napove Gabor.

V taboru ŽNK Ljubljana se ogibajo visokoletečih napovedi, trenerka Urška Žganec je bila jasna že po zmagi proti Radomljam. „Časa za veselje ni, z mislimi smo že pri naslednji tekmi,“ je poudarila, tako pa je minil tudi ta teden.

Karić bi dodal enoto treninga

ŽNK Cerklje bodo pred kamerami Nogometne zveze Slovenije gostilo Pomurje. „Vsi vemo, da je Pomurje prava evropska ekipa. Pričakujemo jih z določenim spoštovanjem, bomo pa tudi skušali nekaj pokazati in odigrati in da čim dlje ohranimo mrežo nedotaknjeno,“ napoveduje Primož Štrajhar, trener ŽNK Cerklje.

Tekme na Gorenjskem se veseli tudi trener Pomurk Amir Karić. „Menim, da gre naše delo v pravo smer. V tem hipu me ne zanima rezultat, ampak način naše igre – da igramo napadalno, hitro, s čim manj dotiki. V določenih situacijah to na tekmah že precej dobro izgleda. Sedaj imamo na papirju nekaj lažje tekme in nekaj več časa, da naredimo korak naprej. Potem sledijo težje tekme,“ razmišlja Amir Karić, ki pohvali igralke za prizadevnost.

Želi pa si, da bi med tednom uvedli dodatno enoto treninga. „Igralke se v petek vračajo iz Ljubljane. Ker so tekme v nedeljo, lahko v soboto še kaj naredimo. Želel pa bi, da bi imeli še en skupen trening v torek,“ poudari Karić.

Radomljanke po zmago

ŽNK Radomlje Medex, ekipa trenerja Aljaža Gornika, bo novo zmago lovila na Kodeljevem, v dvoboju z ŽNK Krim. Mlade Ljubljančanke še čakajo na prve točke, nič kaj starejše Radomljanke pa bodo napadale četrto ligaško zmago v sezoni 2022/23. Ana Gerjolj pred novo preizkušnjo priznava, da bo po prvem porazu prisotne še nekaj dodatne želje:

„Zagotovo je prisotnega še nekaj več motiva in zagnanosti, kar bomo na igrišču tudi prikazale. Igrale bomo po svojih najboljših zmožnostih in izkoristile čim več priložnosti,“ v pogovoru za klubsko spletno stran napove Ana Gerjolj. S soigralkami je minuli vikend klonila proti ŽNK Ljubljana.

„Naprej gledamo z dvignjeno glavo. Zavedamo se svojih napak in stvari, ki jih lahko izboljšamo. Vemo, da lahko z maksimalnim pristopom in zbranostjo v nadaljevanju jesenskega dela lige iztržimo veliko,“ je jasna Ana Gerjolj.

Krimovke odločno nadaljujejo s sezono, kjer na prvo točko (in prvi dosežen gol) še čakajo.
„Pred nami sta izredno težki tekmi, na katerih želim, da smo najboljša verzija sebe. Zavedamo se, da igramo proti ekipi z zgornjega dela lestvice, zato gremo v tekmo brez kakršnega koli pritiska. Vzdušje v garderobi je odlično, stremimo proti temu, da izpolnimo zadane individualne in ekipne cilje in pa seveda  stremimo k borbeni predstavi vsake posameznice,“ še doda Žiga Grgasovič, trener Krima.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 16.09.2023 | 1. SŽNL
    Tri točke ostale v Murski Soboti
    Prva tekma 6. kroga, kar derbi Ženske nogometne lige Triglav Zdravje, je prinesel zmago ŽNK Muri Nona, ki je bila doma z golom Noelle Vilčnik z minimalnih 1:0 boljša od ŽNK Olimpije Ljubljane. To je bil prvi od vsaj štirih letošnjih derbijev med ekipama iz Murske Sobote in Ljubljane.
  • 15.09.2023 | 1. SŽNL
    Pripravljene na derbi, prenos na Sportklubu
    S tekmo v Murski Soboti, z derbijem tudi pred kamerami Sportklubu, se v soboto začenja 6. krog Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Vodilni ekipi lige ŽNK Mura Nona in ŽNK Olimpija Ljubljana se bosta pomerili na prvem letošnjem derbiju.
  • 13.08.2023 | 1. SŽNL
    ŽNK Olimpija in ŽNK Gažon do zmag
    S tekmami v Velesovem in v Ljubljani se je sklenil 1. krog 32. sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. ŽNK Cerklje in ŽNK Radomlje Medex pred kamerami NZS brez golov, Olimpija boljša od novink s Ptuja, ŽNK Gažon na premieri v ligi do zmage v Ljubljani.
  • 10.08.2023 | 1. SŽNL
    Pred začetkom 32. sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje
    V novi sezoni bo v ženskem članskem tekmovanju igralo devet ekip, novinca v tekmovanju sta ŽNK Gažon in ŽNK Drava Ptuj. Naslov prvakinj brani ŽNK Mura Nona, ki je v minuli sezoni osvojila dvojno krono – državnemu naslovu so dodale še naslov prvakinj ženskega pokala NZS.
  • 03.07.2023 | 1. SŽNL
    Po žrebu parov 1. kroga SŽNL, ženskega pokala NZS in Lige DU17
    Slab mesec in pol pred začetkom ligaških tekmovanj v ženski in dekliški konkurenci so danes v Nacionalnem nogometnem centru na Brdu pri Kranju opravili žreb tekmovalnih parov 1. SŽNL, 1. kroga Ženskega pokala NZS in Lige deklet DU17 za sezono 2023/2024.
  • 30.06.2023 | 1. SŽNL
    ŽNK Mura doma v lov na ligo prvakinj
    Slovenske državne prvakinje ŽNK Mura Nona so bile izžrebane v skupino 3 uvodnega dela. Za napredovanje v finale turnirja in boj za napredovanje v 2. krog kvalifikacij se bodo pomerile z gruzijsko ekipo FC Samegrelo. Ob uspehu jih čaka boljši iz para Apollon Ladies FC (CIP) – ŽFK Ljuboten (S. MKD). 
  • 14.05.2023 | 1. SŽNL
    Muri naslov, Krim v 94. minuti
    Nogometašice ŽNK Mura Nona so nove, stare državne prvakinje Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Na tekmi v Ljubljani so si priigrale zmago (3:0) in pet točk prednosti pred Olimpijo, s katero se bodo pomerile v zadnjem krogu.
  • 03.05.2023 | 1. SŽNL
    Licenciranje SŽNL: Štiri prvoligaške in dve evropski licenci
    Komisija Nogometne zveze Slovenije za licenciranje nogometnih klubov je danes objavila rezultate licenčnega postopka za klube 1. slovenske ženske nogometne lige za sezono 2023/24. Za prvoligaško licenco so bili na prvi stopnji uspešni štirje klubi, dva med njimi sta uspešno pridobila tudi evropsko.
  • 22.04.2023 | 1. SŽNL
    Skoraj pet let Olimpija čakala to zmago
    Prva tekma 17. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje je prinesla novo zmago Olimpije in prvi poraz vodilne ekipe lige ŽNK Mura Nona. Olimpija je s temi tremi točkami znižala zaostanek na pet točk (45:40), do konca so še trije krogi.
  • 08.03.2023 | 1. SŽNL
    V soboto nogometašice začenjajo spomladanski del
    Igralke ŽNK Radomelj Medex in Mure None bodo v soboto ob 18.30 s tekmo 13. kroga odprle spomladanski del sezone v ženski nogometni ligi. V tekmovanju, ki nosi ime Triglav Zdravje, po prvem delu sezone vodijo prav nogometašice Mure None, ki so po 12 krogih stoodstotne.

DELI NA