11.10.2018 | 2. SNL
Nafta proti Rogaški za izhod iz serije remijev

Drugoligaši vstopajo v drugo tretjino letošnjega prvenstva. Vrh lestvice zaseda Bravo, ki pa tudi tokrat ne bo aktiven, zato se lahko na prvo mesto zavihti Nafta. Lendavčani se bodo udarili z Rogaško, obračun izpod lendavskih gričev pa boste lahko spremljali v prenosu na spletni strani NZS.

Prekmurci bodo na domačem igrišču iskali izhod iz krize, saj se skromnejše predstave varovancev Franca Fridla odražajo tudi na rezultatih. Nafta je resda neporažena na zadnjih štirih preizkušnjah, a je sredi serije treh zaporednih remijev. Modri sicer ostajajo v stiku z vodilnim Bravom, ki pa je ob točki prednosti odigral tekmo manj, zato se lahko Lendavčani hitro znajdejo v nekoliko večjem zaostanku in pod dodatnim pritiskom. Naslednji tekmec Nafte bo zasedba Rogaške, ki tudi letos velja za sila neugodnega tekmeca.

Slatinčani so uvodno tretjino prvenstva sklenili na 11. mestu, v desetem krogu pa so pred domačimi gledalci remizirali z Dobom. Gostje so večji del srečanja lovili zaostanek, saj je Rogaška po golu Alena Neskića povedla že v 14. minuti, Filip Lojen pa je bil premagan sedem minut pred koncem tekme, ko je bil pred golom najvišji Luka Guček. Zgolj točko so v žep pospravili tudi Lendavčani, ki so v Biljah zapravili priložnost za skok pred Bravo.

Modri so v dvoboju preobrat po golu Alena Ploja povedli v sedmi minuti, a so gostitelji po vmesnem izenačenju izkoristli številčno premoč in izid preobrnili v svojo korist. Še pred odmorom so z deseterico nadaljevali tudi Biljenci, Nafta pa je po zapravljeni enajstmetrovki izenačila šele v 87. minuti, ko je petič to sezono v polno meril Vedran Vinko. 

Lendavčani se lahko ob pomoči Dobljanov, ki bodo v soboto gostili drugouvrščeni Tabor, zavihtijo na vodilno pozicijo, a bodo morali za takšen scenarij dvigniti nivo svojih predstav. Nafti sta v pretekli sezoni pripadla oba obračuna, Rogaška je v Lendavi prejela kar štiri gole, kdo pa bo boljši v soboto?

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

  • 25.04.2018 | 2. SNL
    Slatinčani osvajajo lendavsko trdnjavo
    Drugoligaška moštva bodo danes odigrala srečanja 25. kroga, ki bo sklenjen s tekmo v Lendavi. Na domači zelenici izjemno čvrsta Nafta bo gostila Slatinčane, ki se krčevito borijo za obstanek v drugoligaški konkurenci.

DELI NA