25.04.2018 | 2. SNL
Slatinčani osvajajo lendavsko trdnjavo

Prvoligaše maja čaka peklenski ritem, v 2. SNL pa bo z dvojnim programom postregel zaključni teden meseca aprila. Drugoligaška moštva bodo danes odigrala srečanja 25. kroga, ki bo sklenjen s tekmo v Lendavi. Na domači zelenici izjemno čvrsta Nafta bo gostila Slatinčane, ki se krčevito borijo za obstanek v drugoligaški konkurenci.

Pod lendavskimi griči bodo prvič to pomlad prižgali tudi umetno razsvetljavo. Obračun, ki ga boste lahko spremljali tudi v neposrednem prenosu na spletni strani NZS, se bo v Športnem parku Lendava pričel ob 19. uri. Gostitelji bodo napadli nov komplet točk, s katerimi bi ostali na drugem mestu lestvice, najmanj točko pred tretjo Dravo. Ptujčani bodo svoje obveznosti dokončali že pred začetkom dvoboja Nafte in Rogaške, kurente pa čaka neugodno gostovanje v Novem mestu, kjer so se veselili zgolj Slatinčani. Lahko četa prekaljenega stratega Ibrahima Neskića osvoji tudi lendavsko trdnjavo?

Naloga ne bo enostavna, saj bodo gostje na severovzhodu države pogrešali kar trojico kaznovanih nogometašev. Črno-belim ob Denisu Mrazu, ki je s 14 rumenimi in rdečim kartonom najpogosteje opominjani igralec 2. SNL, in Tilnu Ahcu ne bo smel pomagati niti prvi strelec moštva. Enajstkratni strelec Alen Neskić je v obračunu z Dravo prejel četrti rumeni karton sezone, Neskić starejši pa bo moral najti novo rešitev v konici napada. Rogaška se bo v Lendavi pobirala po domačem porazu z Ilirijo, ki je bila v Rogaški Slatini boljša s 3:0, zmage na slatinski zelenici pa so se jeseni razveselili tudi Prekmurci.

Lendavčani so se v znanem zdraviliškem središču veselili minimalne zmage, ki jo je zagotovil Vedran Vinko. Nizkorasli, a hitri napadalec je pred dnevi zadel tudi v Ljubljani, Nafta pa je odpor Ilirije dokončno strla v nadaljevanju dvoboja. Slatinčani bodo skušali pod lendavskimi griči zaustaviti lendavski napad, predvsem pa Marka Roginića. Hrvaški napadalec je v minulem tednu, ko so modri napolnili mrežo Zarice in Ilirije, dosegel kar sedem zadetkov in se v mahu prebil na vrh ligaške lestvice strelcev, pred Luko Bobičanca. Dvaindvajsetletnik iz Bjelovarja je s štirimi goli nase opozoril v tekmi z Zarico, trikrat pa je bil natančen tudi v Ljubljani.

Večerni spopad pred kamero NZS bo pomemben tako za domačo kot gostujočo ekipo. Lani druga ekipa 3. SNL sever v lovu na obstanek potrebuje nove točke, Lendavčani pa želijo ostati na drugem mestu lestvice. Bodo Slatinčani recept za novo presenčenje našli na letos najzahtevnejšem gostovanju?

Slika

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

  • 11.10.2018 | 2. SNL
    Nafta proti Rogaški za izhod iz serije remijev
    Drugoligaši vstopajo v drugo tretjino letošnjega prvenstva. Vrh lestvice zaseda Bravo, ki pa tudi tokrat ne bo aktiven, zato se lahko na prvo mesto zavihti Nafta. Lendavčani se bodo udarili z Rogaško, obračun izpod lendavskih gričev pa boste lahko spremljali na spletni strani NZS.

DELI NA