10.03.2022 | 1. SŽNL
Po 3. mesto in pokalni naslov

V nedeljo, 13. marca, se s tekmami 13. kroga nadaljuje državno prvenstvo članic, v katerem nastopa osem ekip. Na vrhu lestvice je ŽNK Nona Pomurje Beltinci, kjer so zbrali 36 točk, v Olimpiji tri manj, na 3. mestu so Radomljanke, ki imajo 21 točk, prav toliko tudi četrta ŽNK Ljubljana. Sledijo si ŽNK Cerklje (15), Primorje Gaia Naturelle (9), ŽNK Doxakey (6) in Krim (0).

Nedeljsko tekmo ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Radomlje boste lahko spremljali v neposrednem spletnem prenosu na Nzs.si.

SŽNL, 13. krog, 13.3.
ŽNK Doxakey – ŽNK Ljubljana (11.00)
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Radomlje (15.00) (prenos na NZS.SI)
Primorje Gaia Naturelle – ŽNK Nona Pomurje Beltinci (15.00)
Krim – ŽNK Cerklje (16.00)

Specifične priprave

»Letošnje priprave so bile specifične. Sprva nam je delo oteževala korona, zato je bilo precej odsotnosti. Poleg tega smo specifična sredina, ki ima kadetske, mladinske in članske reprezentantke, pol ekipe pa v nogometnem razredu Gimnazije Šiška, zato je bilo precej odsotnosti. A smo se temu prilagodili in skušali iz vsega potegniti maksimum,« pove Aljaž Gornik, trener ŽNK Radomlje.

»Same priprave so bile klasične: cilj pa stopnjevanje forme skozi kondicijsko pripravo, znotraj tega pa smo delali na konceptu igre v obrambi in napadu. Zadovoljen sem tudi s prikazanim: odigrali smo nekaj pripravljalnih tekem, zadeva je bila zelo vzpodbudna. Glede na to da imamo še ogromne rezerve, sem lahko zelo zadovoljen,« nadaljuje strateg Radomljank.

Ekipo so zapustile Ana Černelič, Ines Krajnc, Eva Vodušek in Daša Dolinšek. Ana se je posvetila študiju, Ines se je selila na Ptuj, Eva in Daša sta novi članici Olimpije.

»Iz Ljubljane je k nam prišla odlična vezna igralka Laura Šenk, po poškodbi se vrača Sara Gradišek, ki bo velika dodana vrednost za nas. Nadaljujemo pa z vključevanjem mladih igralk, ki lahko pri 16 letih zaigrajo pri članicah. Tako računamo na Ano Gerjol, Neo Podbevšek in Tinkaro Testen se okrepitvam posveti trener Gornik, ki poudari, da je ekipa boljša kot jeseni. »To se čudi, ker smo na tekmah suverenejši. V obrambi kažemo večjo stabilnost, v napadu smo nevarnejši,« dodaja Gornik, ki pa se zaveda, da so eno prijateljske oz. pripravljalne tekme, drugo pa tekme za točke, za rezultat.

Radomljanke so v času priprav odigrale štiri tekme – s 5:1 so premagale ŽNK Gorico, z 1:3 izgubile proti ŽNK Split s 3:1 pa so bile boljše od madžarske ekipe Haladas, igrale so tudi proti fantovski selekciji NK Bravo U15.

Mentalni preskok

»Za tekme v SŽNL in pokalu je za to potreben drug mentalni nastavek. Tudi na tem psihološkem področju smo delali. Vse skupaj me navdaja z optimizmom,« še izvemo v Radomljah, ki si želijo, da se na igrišču vidi še več agresivnosti v obrambi in večja konkretnost v napadu. Trener Gornik pa je določene igralke preizkusil na različnih pozicijah, da bi našel še kako rešitev, rezervo za drugi del prvenstva.

Ciljev ne menjavo

»Cilje smo postavili pred začetkom sezone in jih ne menjamo, tudi če se kdaj zgodi kaka negativna serija. V Ligi SŽNL bi radi osvojili 3. mesto, v pokalu pa šli do konca do naslova,« je odločen Gornik, ki pogleduje v Ljubljano, kjer v nedeljo, 13.3., Radomljanke gostujejo pri Olimpiji.

»Jasno nam je, da nas čaka zelo zahtevna tekma. Motiva nam ne manjka, komaj čakamo, da se začne. Da izkoristimo priložnosti v napadu in da odigramo agresivno v obrambi,« sklenemo pogovor z ligaško tekmo proti Ljubljančankam.

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Radomlje

SORODNE NOVICE

 • 21.05.2022 | 1. SŽNL
  Pomurke z remijem do devetega naslova
  Ekipa trenerja Zlatka Gaborja je na zadnji prvenstveni tekmi doma v Beltincih remizirala z ljubljansko Olimpijo (0:0) in si priigrala točko, ki jo ob boljši medsebojni razliki proti Olimpiji pelje na vrh.
 • 03.05.2022 | 1. SŽNL
  Licenciranje SŽNL: Šest prvoligaških in štiri evropske licence
  Komisija Nogometne zveze Slovenije za licenciranje nogometnih klubov je danes objavila rezultate licenčnega postopka za klube 1. slovenske ženske nogometne lige za sezono 2022/23. Šest klubov s prvoligaškimi licencami na prvi stopnji, štirje uspešni tudi z evropsko.
 • 10.03.2022 | 1. SŽNL
  Našli novo golmanko, o derbiju še ne razmišljajo
  V dresu Pomurk pomladni del sezone začenjata dve hrvaški igralki: na boku Janja Čanjevec, ki je prišla namesto Helene Božić, na desnem krilu je novinka njena rojakinja Ivana Kirilenko.
 • 09.03.2022 | 1. SŽNL
  Dokazovanja in učenja željne v 2. del sezone
  »V ligi smo novinci, ki se moramo še marsikaj naučiti. Želim si, da bi v nadaljevanju prvenstva zabijali več golov. Obrambo smo sedaj nekako postavili, zdaj bo treba dosegati gole,« nadaljuje trener Ptujčank, ki so vmes odigrale tudi pripravljalno tekmo. Del priprav so naredile v Dalmaciji, kjer so se pomerili s Hajdukom.
 • 08.03.2022 | 1. SŽNL
  ŽNK Olimpija okrepljena nadaljuje prelomno sezono
  V nedeljo, 13. marca, se s tekmami 13. kroga nadaljuje državno prvenstvo članic, v katerem nastopa osem ekip. Na vrhu lestvice je ŽNK Nona Pomurje Beltinci, kjer so zbrali 36 točk, v Olimpiji tri manj, na 3. mestu so Radomljanke, ki imajo 21 točk, pravi toliko tudi četrta ŽNK Ljubljana. Sledijo si: ŽNK Cerklje (15), Primorje Gaia Naturelle (9), ŽNK Doxakey (6) in Krim (0).
 • 14.07.2021 | 1. SŽNL
  Znani pari 1. kroga SŽNL in ženskega pokala NZS
  Na sedežu Nogometne zveze Slovenije je bil danes opravljen žreb parov tekmovanj v 30. sezoni SŽNL, znani so tudi pari četrtfinala Ženskega pokala NZS, prav tako pa so znani tudi pari 1. kroga državnega prvenstva kadetinj.
 • 22.05.2021 | 1. SŽNL
  Pomurkam naslov, Olimpiji zmaga
  Za igralke ŽNK Nona Pomurje in ŽNK Olimpija Ljubljana je že konec ligaške sezone. V Gornji Radgoni sta ekipi opravili s tekmo 21. kroga, zmaga pa v Ljubljano, 0:2 je bilo. Gola sta dosegli Izabela Križaj in Barbara Kralj.
 • 21.05.2021 | 1. SŽNL
  Najprej sobota, potem bo čas za misel na torkov finale pokala
  Pred ekipami SŽNL je še zadnji krog, piko na i bodo v spletnem prenosu na Nzs.si postavile državne prvakinje ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ki v soboto, ob 11. uri, v Gornji Radgoni gostijo ŽNK Olimpijo Ljubljana. Tekma je prestižnega pomena.
 • 20.05.2021 | 1. SŽNL
  Pred TV kamere po samozavest za pokalni finale
  Ta vikend se bo sklenilo državno prvenstvo v SŽNL, v torek, 25. maja, pa sledi še finale ženskega pokala. To bodo tudi dnevi, ko bomo na delu na dveh medsebojnih tekmah videli ekipi ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana. V soboto, 22. maja, se bosta ob 11. uri pomerili v zadnjem krogu SŽNL, prenos pa na spletni strani Nzs.si.

DELI NA