10.03.2022 | 1. SŽNL
Po 3. mesto in pokalni naslov

V nedeljo, 13. marca, se s tekmami 13. kroga nadaljuje državno prvenstvo članic, v katerem nastopa osem ekip. Na vrhu lestvice je ŽNK Nona Pomurje Beltinci, kjer so zbrali 36 točk, v Olimpiji tri manj, na 3. mestu so Radomljanke, ki imajo 21 točk, prav toliko tudi četrta ŽNK Ljubljana. Sledijo si ŽNK Cerklje (15), Primorje Gaia Naturelle (9), ŽNK Doxakey (6) in Krim (0).

Nedeljsko tekmo ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Radomlje boste lahko spremljali v neposrednem spletnem prenosu na Nzs.si.

SŽNL, 13. krog, 13.3.
ŽNK Doxakey – ŽNK Ljubljana (11.00)
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Radomlje (15.00) (prenos na NZS.SI)
Primorje Gaia Naturelle – ŽNK Nona Pomurje Beltinci (15.00)
Krim – ŽNK Cerklje (16.00)

Specifične priprave

»Letošnje priprave so bile specifične. Sprva nam je delo oteževala korona, zato je bilo precej odsotnosti. Poleg tega smo specifična sredina, ki ima kadetske, mladinske in članske reprezentantke, pol ekipe pa v nogometnem razredu Gimnazije Šiška, zato je bilo precej odsotnosti. A smo se temu prilagodili in skušali iz vsega potegniti maksimum,« pove Aljaž Gornik, trener ŽNK Radomlje.

»Same priprave so bile klasične: cilj pa stopnjevanje forme skozi kondicijsko pripravo, znotraj tega pa smo delali na konceptu igre v obrambi in napadu. Zadovoljen sem tudi s prikazanim: odigrali smo nekaj pripravljalnih tekem, zadeva je bila zelo vzpodbudna. Glede na to da imamo še ogromne rezerve, sem lahko zelo zadovoljen,« nadaljuje strateg Radomljank.

Ekipo so zapustile Ana Černelič, Ines Krajnc, Eva Vodušek in Daša Dolinšek. Ana se je posvetila študiju, Ines se je selila na Ptuj, Eva in Daša sta novi članici Olimpije.

»Iz Ljubljane je k nam prišla odlična vezna igralka Laura Šenk, po poškodbi se vrača Sara Gradišek, ki bo velika dodana vrednost za nas. Nadaljujemo pa z vključevanjem mladih igralk, ki lahko pri 16 letih zaigrajo pri članicah. Tako računamo na Ano Gerjol, Neo Podbevšek in Tinkaro Testen se okrepitvam posveti trener Gornik, ki poudari, da je ekipa boljša kot jeseni. »To se čudi, ker smo na tekmah suverenejši. V obrambi kažemo večjo stabilnost, v napadu smo nevarnejši,« dodaja Gornik, ki pa se zaveda, da so eno prijateljske oz. pripravljalne tekme, drugo pa tekme za točke, za rezultat.

Radomljanke so v času priprav odigrale štiri tekme – s 5:1 so premagale ŽNK Gorico, z 1:3 izgubile proti ŽNK Split s 3:1 pa so bile boljše od madžarske ekipe Haladas, igrale so tudi proti fantovski selekciji NK Bravo U15.

Mentalni preskok

»Za tekme v SŽNL in pokalu je za to potreben drug mentalni nastavek. Tudi na tem psihološkem področju smo delali. Vse skupaj me navdaja z optimizmom,« še izvemo v Radomljah, ki si želijo, da se na igrišču vidi še več agresivnosti v obrambi in večja konkretnost v napadu. Trener Gornik pa je določene igralke preizkusil na različnih pozicijah, da bi našel še kako rešitev, rezervo za drugi del prvenstva.

Ciljev ne menjavo

»Cilje smo postavili pred začetkom sezone in jih ne menjamo, tudi če se kdaj zgodi kaka negativna serija. V Ligi SŽNL bi radi osvojili 3. mesto, v pokalu pa šli do konca do naslova,« je odločen Gornik, ki pogleduje v Ljubljano, kjer v nedeljo, 13.3., Radomljanke gostujejo pri Olimpiji.

»Jasno nam je, da nas čaka zelo zahtevna tekma. Motiva nam ne manjka, komaj čakamo, da se začne. Da izkoristimo priložnosti v napadu in da odigramo agresivno v obrambi,« sklenemo pogovor z ligaško tekmo proti Ljubljančankam.

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Radomlje

SORODNE NOVICE

  • 16.09.2023 | 1. SŽNL
    Tri točke ostale v Murski Soboti
    Prva tekma 6. kroga, kar derbi Ženske nogometne lige Triglav Zdravje, je prinesel zmago ŽNK Muri Nona, ki je bila doma z golom Noelle Vilčnik z minimalnih 1:0 boljša od ŽNK Olimpije Ljubljane. To je bil prvi od vsaj štirih letošnjih derbijev med ekipama iz Murske Sobote in Ljubljane.
  • 15.09.2023 | 1. SŽNL
    Pripravljene na derbi, prenos na Sportklubu
    S tekmo v Murski Soboti, z derbijem tudi pred kamerami Sportklubu, se v soboto začenja 6. krog Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Vodilni ekipi lige ŽNK Mura Nona in ŽNK Olimpija Ljubljana se bosta pomerili na prvem letošnjem derbiju.
  • 13.08.2023 | 1. SŽNL
    ŽNK Olimpija in ŽNK Gažon do zmag
    S tekmami v Velesovem in v Ljubljani se je sklenil 1. krog 32. sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. ŽNK Cerklje in ŽNK Radomlje Medex pred kamerami NZS brez golov, Olimpija boljša od novink s Ptuja, ŽNK Gažon na premieri v ligi do zmage v Ljubljani.
  • 10.08.2023 | 1. SŽNL
    Pred začetkom 32. sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje
    V novi sezoni bo v ženskem članskem tekmovanju igralo devet ekip, novinca v tekmovanju sta ŽNK Gažon in ŽNK Drava Ptuj. Naslov prvakinj brani ŽNK Mura Nona, ki je v minuli sezoni osvojila dvojno krono – državnemu naslovu so dodale še naslov prvakinj ženskega pokala NZS.
  • 03.07.2023 | 1. SŽNL
    Po žrebu parov 1. kroga SŽNL, ženskega pokala NZS in Lige DU17
    Slab mesec in pol pred začetkom ligaških tekmovanj v ženski in dekliški konkurenci so danes v Nacionalnem nogometnem centru na Brdu pri Kranju opravili žreb tekmovalnih parov 1. SŽNL, 1. kroga Ženskega pokala NZS in Lige deklet DU17 za sezono 2023/2024.
  • 30.06.2023 | 1. SŽNL
    ŽNK Mura doma v lov na ligo prvakinj
    Slovenske državne prvakinje ŽNK Mura Nona so bile izžrebane v skupino 3 uvodnega dela. Za napredovanje v finale turnirja in boj za napredovanje v 2. krog kvalifikacij se bodo pomerile z gruzijsko ekipo FC Samegrelo. Ob uspehu jih čaka boljši iz para Apollon Ladies FC (CIP) – ŽFK Ljuboten (S. MKD). 
  • 14.05.2023 | 1. SŽNL
    Muri naslov, Krim v 94. minuti
    Nogometašice ŽNK Mura Nona so nove, stare državne prvakinje Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Na tekmi v Ljubljani so si priigrale zmago (3:0) in pet točk prednosti pred Olimpijo, s katero se bodo pomerile v zadnjem krogu.
  • 03.05.2023 | 1. SŽNL
    Licenciranje SŽNL: Štiri prvoligaške in dve evropski licenci
    Komisija Nogometne zveze Slovenije za licenciranje nogometnih klubov je danes objavila rezultate licenčnega postopka za klube 1. slovenske ženske nogometne lige za sezono 2023/24. Za prvoligaško licenco so bili na prvi stopnji uspešni štirje klubi, dva med njimi sta uspešno pridobila tudi evropsko.
  • 22.04.2023 | 1. SŽNL
    Skoraj pet let Olimpija čakala to zmago
    Prva tekma 17. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje je prinesla novo zmago Olimpije in prvi poraz vodilne ekipe lige ŽNK Mura Nona. Olimpija je s temi tremi točkami znižala zaostanek na pet točk (45:40), do konca so še trije krogi.
  • 08.03.2023 | 1. SŽNL
    V soboto nogometašice začenjajo spomladanski del
    Igralke ŽNK Radomelj Medex in Mure None bodo v soboto ob 18.30 s tekmo 13. kroga odprle spomladanski del sezone v ženski nogometni ligi. V tekmovanju, ki nosi ime Triglav Zdravje, po prvem delu sezone vodijo prav nogometašice Mure None, ki so po 12 krogih stoodstotne.

DELI NA