03.07.2023 | 1. SŽNL
Po žrebu parov 1. kroga SŽNL, ženskega pokala NZS in Lige DU17

Slab mesec in pol pred začetkom ligaških tekmovanj v ženski in dekliški konkurenci so danes v Nacionalnem nogometnem centru na Brdu pri Kranju opravili žreb tekmovalnih parov 1. SŽNL, 1. kroga Ženskega pokala NZS in Lige deklet DU17 za sezono 2023/2024.

Pred začetkom žreba, vodila in opravila ga je Renata Podviz Čeferin, je bila na sporedu še podelitev nagrad za dosežke v pretekli tekmovalni sezoni 2022/23. Tako je Ana Milović (ŽNK Olimpija Ljubljana) dobila priznanje najboljše strelke za 51 doseženih golov v Ženski nogometni ligi Triglav Zdravje. Njena klubska kolegica Zala Omerza je bila prva strelka (28 golov) v tekmovanju DU17. V fair play konkurenci članic so slavile Ajdovke, za njimi so se zvrstile ŽNK Mura Nona in ŽNK Cerklje.

Pri članicah devet ekip

V 32. sezoni SŽNL bo v ligi sodelovalo devet ekip. Naslov prvakinj brani ŽNK Mura Nona. Tekmovanje se začne 13. avgusta.

V prvem krogu štirje

Po začetku ligaškega tekmovanja se začela tudi 25. sezona pokalnega tekmovanja, v katerega se je letos prijavilo 10 ekip, tekmovanje pa bo potekalo v štirih krogih. V prvem bo sodelovala četverica, ki se bo borila za dve vozovnici za četrtfinale. Naslov prvakinj brani ŽNK Mura Nona.

14 ekip v DU17

V nedeljo, 27. avgusta, bo na sporedu 1. krog v kategoriji U17, kjer bo igralo 14 ekip, naslov prvakinj brani ekipa ŽNK Radomlje Medex.

SŽNL, 1. krog, 13.8.
ŽNK Krim – ŽNK Gažon
ŽNK Mura Nona – ŽNK Ljubljana
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Drava Ptuj
ŽNK Cerklje – ŽNK Radomlje Medex

Primorje Gaia Naturelle prost v 1. krogu

DU17, 1. krog, 27.8.
DNK Trbovlje – ŽNK Cerklje Ambrož team
ŽNK Goričko Stanjevci – ŽNK Gažon
ŽNK Krim – NŠ ŽNK Radlje
NK MB Tabor – ŽNK Radomlje Medex
ŽNK Žalec – ŽNK Mura Nona
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Mons Claudius Rogatec
ŽNK Aluminij – Primorje Gaia Naturelle

Ženski pokal NZS 23/24, 1. krog, 24.8.
ŽNK Radlje – ŽNK Gažon
ŽNK Krim – ŽNK Drava Ptuj

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 16.09.2023 | 1. SŽNL
  Tri točke ostale v Murski Soboti
  Prva tekma 6. kroga, kar derbi Ženske nogometne lige Triglav Zdravje, je prinesel zmago ŽNK Muri Nona, ki je bila doma z golom Noelle Vilčnik z minimalnih 1:0 boljša od ŽNK Olimpije Ljubljane. To je bil prvi od vsaj štirih letošnjih derbijev med ekipama iz Murske Sobote in Ljubljane.
 • 15.09.2023 | 1. SŽNL
  Pripravljene na derbi, prenos na Sportklubu
  S tekmo v Murski Soboti, z derbijem tudi pred kamerami Sportklubu, se v soboto začenja 6. krog Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Vodilni ekipi lige ŽNK Mura Nona in ŽNK Olimpija Ljubljana se bosta pomerili na prvem letošnjem derbiju.
 • 13.08.2023 | 1. SŽNL
  ŽNK Olimpija in ŽNK Gažon do zmag
  S tekmami v Velesovem in v Ljubljani se je sklenil 1. krog 32. sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. ŽNK Cerklje in ŽNK Radomlje Medex pred kamerami NZS brez golov, Olimpija boljša od novink s Ptuja, ŽNK Gažon na premieri v ligi do zmage v Ljubljani.
 • 10.08.2023 | 1. SŽNL
  Pred začetkom 32. sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje
  V novi sezoni bo v ženskem članskem tekmovanju igralo devet ekip, novinca v tekmovanju sta ŽNK Gažon in ŽNK Drava Ptuj. Naslov prvakinj brani ŽNK Mura Nona, ki je v minuli sezoni osvojila dvojno krono – državnemu naslovu so dodale še naslov prvakinj ženskega pokala NZS.
 • 30.06.2023 | 1. SŽNL
  ŽNK Mura doma v lov na ligo prvakinj
  Slovenske državne prvakinje ŽNK Mura Nona so bile izžrebane v skupino 3 uvodnega dela. Za napredovanje v finale turnirja in boj za napredovanje v 2. krog kvalifikacij se bodo pomerile z gruzijsko ekipo FC Samegrelo. Ob uspehu jih čaka boljši iz para Apollon Ladies FC (CIP) – ŽFK Ljuboten (S. MKD). 
 • 14.05.2023 | 1. SŽNL
  Muri naslov, Krim v 94. minuti
  Nogometašice ŽNK Mura Nona so nove, stare državne prvakinje Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Na tekmi v Ljubljani so si priigrale zmago (3:0) in pet točk prednosti pred Olimpijo, s katero se bodo pomerile v zadnjem krogu.
 • 03.05.2023 | 1. SŽNL
  Licenciranje SŽNL: Štiri prvoligaške in dve evropski licenci
  Komisija Nogometne zveze Slovenije za licenciranje nogometnih klubov je danes objavila rezultate licenčnega postopka za klube 1. slovenske ženske nogometne lige za sezono 2023/24. Za prvoligaško licenco so bili na prvi stopnji uspešni štirje klubi, dva med njimi sta uspešno pridobila tudi evropsko.
 • 22.04.2023 | 1. SŽNL
  Skoraj pet let Olimpija čakala to zmago
  Prva tekma 17. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje je prinesla novo zmago Olimpije in prvi poraz vodilne ekipe lige ŽNK Mura Nona. Olimpija je s temi tremi točkami znižala zaostanek na pet točk (45:40), do konca so še trije krogi.
 • 08.03.2023 | 1. SŽNL
  V soboto nogometašice začenjajo spomladanski del
  Igralke ŽNK Radomelj Medex in Mure None bodo v soboto ob 18.30 s tekmo 13. kroga odprle spomladanski del sezone v ženski nogometni ligi. V tekmovanju, ki nosi ime Triglav Zdravje, po prvem delu sezone vodijo prav nogometašice Mure None, ki so po 12 krogih stoodstotne.

DELI NA