Pokal Slovenije: Maribor bo branil naslov na Bonifiki

Nogometaši ljubljanske Olimpije so na povratni tekmi pokala Slovenije igrali neodločeno 1:1 (1:0) proti Mariboru. V finale, ki bo 21. maja v Kopru, so se uvrstili Štajerci, ki so prvo tekmo dobili z 1:0. Tam bodo igrali proti Gorici, ki je s skupnim izidom 3:1 izločila velenjski Rudar.

Pokal Slovenije, polfinale, povratna tekma:

Olimpija – Maribor 1:1 (1:0)

*Prva tekma: Maribor-Olimpija 1:0, naprej Maribor z 2:1

Gledalcev: 3.000
Sodnik: Matej Jug
Strelci: Šuler 45./ag; Fajić 54.
Rumeni kartoni: Trifković, Rodić, Kapun; Mejač, Fajić.
Rdeči kartoni: /

Olimpija: Šeliga, Kostić, Zarifović (od 83. Valenčič), Trifković (od 77. Djermanović), Vukčević, Fink, Omladič, Kapun, Bajrić (od 58. Škarabot), Rodić, Mitrović.
Maribor: Handanović, Milec, Rajčević, Šuler, Mejač, Bohar, Filipović, Dervišević, Cvijanović (od 80. Mezga), Tavares (od 89. Mertelj), Fajić (od 90. Mendy).

Branilci naslova se bodo z Novogoričani potegovali že za deveto pokalno lovoriko. V Ljubljani so na povratni polfinalni tekmi po prvem polčasu zaostajali, a nato v drugem delu prek Nusmirja Fajića hitro prišli do zadetka, ki jih je popeljal v finale.

Obe ekipi sta nastopili nekoliko oslabljeni. Pri Olimpiji so med drugimi manjkali Boban Jović, Antonio Delamea Mlinar in Andraž Šporar, zato pa se je v ekipo vrnil ključni mož zeleno-bele postave Nik Omladič. Maribor je igral brez bolnega Dareta Vršiča, pogrešal pa je tudi kaznovanega Petra Stojanovića.

Po desetih minutah "ogrevanja" je prvi resnejši strel v 11. minuti sprožil Amir Dervišević, a žogo poslal čez gol s kakih 20 metrov. Jasmin Handanović je prvi posredoval v 15. minuti po nevarni podaji Matica Finka z desne strani.

V 21. minuti so imeli Štajerci dotlej najlepšo priložnost, ko je Marcos Tavares lepo podal v kazenski prostor do vtekajočega Damjana Boharja, čigar strel malce z leve strani je Aleksander Šeliga ubranil. Pet minut pozneje se je na drugi strani izkazal Handanović po poskusu Damjana Trifkovića z desetih metrov malce z desne strani.

Po nekaj polpriložnostih je imel v 42. minuti lepo priložnost Goran Cvijanović, ki je streljal z dobrih desetih metrov, a je eden Kenan Bajrić žogo odbil pred golovo črto. Tik pred koncem polčasa je Olimpija povedla. Po prostem strelu Omladiča se je žoga v kazenskem prostoru ob skoku Derviševića in Handanovića odbila v prečko, odbito žogo pa je nespretno v lastno mrežo poslal Marko Šuler.

Po nekaj polpriložnostih na obeh straneh so gosti izenačili izid v 54. minuti, potem ko je Šuler poslal dolgo žogo s prostega strela z leve strani pred kazenski prostor Olimpije, Tavares je z glavo podaljšal do Nusmirja Fajića, ki je dobil dvoboj ena na ena s Šeligo.

V 65. minuti so domači znova zagrozili, po kotu Trifkovića je z glavo iz bližine zgrešil Aris Zarifović. V nadaljevanju sta ekipi igrali med obema kazenskima prostoroma, večjih priložnosti pa ni bilo. Olimpija je poskušala rešiti, kar se je rešiti dalo, a poti do mreže gostov ni več našla.

Milorad Kosanović, trener Olimpije: »Čestitke Mariboru za uvrstitev v finale. Končali smo četrto medsebojno tekmo v enemu mesecu. Vsaka tekma je bila boljša. Mi smo igrali dobro, predvsem v prvem polčasu. Nismo zadržali koncentracije do konca. Naredili smo eno usodno napako. Svojih priložnosti pa nismo izkoristili, kar nas tepe že od začetka prvenstva. Maribor je tako zasluženo v finalu. Mi smo finale izgubili v Mariboru, ne danes. Tam smo dobili gol, ki nas je oddaljil od finala. Čestitke mojim igralcem in Mariboru

Ante Šimundža, trener Maribora: »Vemo, da je pokalno tekmovanje drugačno od prvenstva. Odločajo malenkosti in mislim, da smo bili danes dovolj zreli in izkušeni, da smo pršili do pozitivnega rezultata in v finale. Na drugi strani bi čestital Olimpiji za dobro tekmo z ogromno energije, ki so jo vložili. Imam občutek, da smo si mi bolj želeli finale in tako prišli do tega, kar smo si želeli. S tem smo izpolnili polovico cilja.«

Tekst: STA, MKo
Foto: Ekipa

SORODNE NOVICE

  • 25.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Tudi v Fazaneriji odločali streli z bele točke, v finale Rogaška
    Nogometaši Rogaške so drugi finalisti pokala Pivovarne Union. Slatinčani so v polfinalu v Murski Soboti po enajstmetrovkah premagali Muro. V finalu, ki bo 24. maja v Stožicah, se bodo merili z Gorico, ki je v sredo prav tako po enajstmetrovkah izločila Beltince.
  • 24.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Drugoligaški obračun odločen po enajstmetrovkah, Goričani prvi finalisti
    Nogometaši Gorice bodo 24. maja v Stožicah lovili četrto pokalno lovoriko. Primorci so bili v drugoligaškem polfinalu po enajstmetrovkah boljši od Beltinčanov.
  • 23.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    V Novi Gorici in Murski Soboti za pokalni finale
    Kdo se bo 24. maja v Stožicah meril za pokalno lovoriko? Finalista letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union bomo dobili v sredo in četrtek, ko bosta odigrani polfinalni tekmi. Goričani bodo v drugoligaškem obračunu gostili Beltinčane, Sobočani pa se bodo dan kasneje udarili s Slatinčani.
  • 08.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Pokal Pivovarna Union: Mura z Rogaško, Gorica proti Beltincem
    Po žrebu sta znana polfinalna para Pokala Pivovarna Union. Mura bo v Fazaneriji gostila Rogaško, Gorica se bo na svojem igrišču merila z Beltinci.
  • 04.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Beltinčani po podaljšku do mesta v polfinalu
    Beltinci so se kot zadnji uvrstili v polfinale Pokala Pivovarna Union, v podaljšku sta mrežo Ilirije zatresla Alan Kaučič in Jan Bruno Kralj.
  • 03.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Na Bonifiki odločali kazenski udarci, veselili so se Prekmurci
    Črno-beli iz Murske Sobote so se na Bonifiki razveselili preboja v polfinale Pokala Pivovarna Union. Dvoboj Kopra in Mure je bil odločen po strelih z bele točke, Prekmurce pa je z nekaj odličnimi posredovanji v igri držal Klemen Mihelak.
  • 03.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    V polfinalu dva drugoligaša, Goričani po preobratu izločili Radomljane
    V polfinalu letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union bosta zaigrala vsa dva drugoligaša, saj je Gorica izločila prvoligaškega tekmeca. Radomlje so sicer povedle z golom Nina Kukovca , a so Primorci po zaslugi Harisa Kadrića, Luke Baruce in Luke Marjanca prišli do preobrata in visoke zmage.
  • 02.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Slatinčani s tesno zmago v Kranju do mesta v polfinalu
    Nogometaši Rogaške so prvi polfinalisti Pokala Pivovarne Union. Slatinčani so v Kranju z izidom 3:2 premagali ekipo Triglava, ki je po zaostanku dvakrat izničila prednost gostov. Za zmago je v 72. minuti zadel Thalisson.
  • 01.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Še osmerica v igri za pokalno lovoriko
    Aprilsko nogometno dogajanje na sončni strani Alp bodo kot prvi odprli četrtfinalisti Pokala Pivovarna Union. Med torkom in četrtkom bomo dobili štiri polfinaliste.
  • 11.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Izžrebali pare četrtfinala Pokala Pivovarna Union, na Bonifiki obračun dveh nekdanjih prvakov
    Po žrebu v prostorih Nogometne zveze Slovenije so znani četrtfinalni pari Pokala Pivovarna Union.

DELI NA