16.08.2020 | 1. SŽNL
Pomurje, Olimpija in Krim do prvih treh točk

S tekmami 1. kroga se je začela 29. sezona SŽNL, uvodne zmage so vknjižile ekipe ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ŽNK Olimpija Ljubljana in ŽNK Krim RollJet. Radomljanke so bile proste. Tekmovanje se nadaljuje že v četrtek, 20. avgusta, ko bo na sporedu tudi tekma ŽNK Nona Pomurje Beltinci – ŽNK Olimpija Ljubljana, ki jo boste lahko spremljali v neposrednem spletnem prenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije.

SŽNL, 1. krog, 16.8.
Ajdovščina – ŽNK Nona Pomurje Beltinci 1:11 (0:3)
ŽNK Krim Rolljet – ŽNK Maribor Tabor 3:1 (0:0)
ŽNK Cerklje – ŽNK Olimpija Ljubljana 1:3 (0:2)

SŽNL, 2. krog, 20.8.
ŽNK Nona Pomurje Beltinci – ŽNK Olimpija Ljubljana (17.00) (spletni prenos na Nzs.si)
ŽNK Maribor Tabor – ŽNK Cerklje (17.00)
ŽNK Radomlje – ŽNK Krim RollJet (19.00)

Lestvica strelk:
Nina Kajzba (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 4
Neli Hofman (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 3
Barbara Kralj (ŽNK Olimpija Ljubljana) 2
Mirjam Kastelec (ŽNK Krim RollJet) 2

Razigrane Pomurke

Pomurke so visoko porazile Ajdovke, 1:11 je bilo v Vipavski dolini, kjer so gostje dobile polčas z rezultatom 0:3. Neli Hofman je v 16. minuti dosegla prvi gol Pomurk v novi sezoni, na 0:2 je povišala Vita Žolek, na 0:3 pa Špela Rozmarič. Nova kapetanka Špela Kolbl je v prvi minuti 2. polčasa zadela za 0:4. Marija Capuder je v 58. minuti znižala na 1:4. V nadaljevanju je debitantka v SŽNL Nina Kajzba dosegla štiri zadetke, dva je dodala Neli Hofman, enega pa Tjaša Nemec. Svoj debi v dresu gostij je doživela vratarka Iva Kocijan.

Odločitev ob koncu

Krimovke so sezono začele po načrtih – z zmago proti Mariborčankam, a je bilo vse do 72. minute tistih nepopularnih 0:0. Potem pa je za domače veselje poskrbela nekdanja reprezentantka Urška Žganec, ki je dosegla svoj 94. zadetek v SŽNL. Na 2:0 je v 75. minuti povišala Mirjam Kastelec. Nekaj upanja za gostje je prišli v 78. minuti, ko je Ines Krajnc znižala na 2:1. Zmago in tri točke krimovk je potrdila Mirjam Kastelec.

Kraljeva dvakrat

Ljubljančanke so gostovale na Gorenjskem in proti čvrsti domači ekipi prišle do zmage 1:3. V 20. minuti se je prvič zatresla mreža. Uspešna je bila Barbara Kralj, ki je tako postala prva igralka z doseženim golom v novi sezoni. Za hladen tuš za gostje je poskrbela Neža Bizjak, ki je v 45. minuti poravnala na 1:1. Med 68. in 75. minuto so varovanke trenerja Mikija Kondiča potrdile vlogo favoritinj in slavile. Na 1:2 je povišala Barbara Kralj, za končnih 1:3 pa je bila uspešna novinka Tina Paliska.

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Nona Pomurje Beltinci

SORODNE NOVICE

 • 14.07.2021 | 1. SŽNL
  Znani pari 1. kroga SŽNL in ženskega pokala NZS
  Na sedežu Nogometne zveze Slovenije je bil danes opravljen žreb parov tekmovanj v 30. sezoni SŽNL, znani so tudi pari četrtfinala Ženskega pokala NZS, prav tako pa so znani tudi pari 1. kroga državnega prvenstva kadetinj.
 • 22.05.2021 | 1. SŽNL
  Pomurkam naslov, Olimpiji zmaga
  Za igralke ŽNK Nona Pomurje in ŽNK Olimpija Ljubljana je že konec ligaške sezone. V Gornji Radgoni sta ekipi opravili s tekmo 21. kroga, zmaga pa v Ljubljano, 0:2 je bilo. Gola sta dosegli Izabela Križaj in Barbara Kralj.
 • 21.05.2021 | 1. SŽNL
  Najprej sobota, potem bo čas za misel na torkov finale pokala
  Pred ekipami SŽNL je še zadnji krog, piko na i bodo v spletnem prenosu na Nzs.si postavile državne prvakinje ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ki v soboto, ob 11. uri, v Gornji Radgoni gostijo ŽNK Olimpijo Ljubljana. Tekma je prestižnega pomena.
 • 20.05.2021 | 1. SŽNL
  Pred TV kamere po samozavest za pokalni finale
  Ta vikend se bo sklenilo državno prvenstvo v SŽNL, v torek, 25. maja, pa sledi še finale ženskega pokala. To bodo tudi dnevi, ko bomo na delu na dveh medsebojnih tekmah videli ekipi ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana. V soboto, 22. maja, se bosta ob 11. uri pomerili v zadnjem krogu SŽNL, prenos pa na spletni strani Nzs.si.
 • 08.11.2020 | 1. SŽNL
  Pomurke in Gorenjke učinkovito
  Favorita, tako ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Cerklje, sta upravičila vlogo favorita in prišla do treh točk v 11. krogu SNŽL. Preložena je bila tekma ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Radomlje. Ekipa ŽNL Krim RollJet je bila prosta.
 • 30.08.2020 | 1. SŽNL
  Pomurke z osmico na vrh
  ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana sta upravičili vlogo favoritinj in prišli do visokih zmag. Prve tri točke so osvojile tudi igralke ŽNK Cerklje, proste so bile nogometašice ŽNK Krim RollJet.
 • 23.08.2020 | 1. SŽNL
  Krimovke z osmico na vrh lige
  Končan je 3. krog SŽNL. Na vrh se je zavihtel ŽNK Krim RollJet, ki je bil doma boljši od Ajdovk. Do druge prvenstvene zmage je prišla Olimpija, do prve pa Radomlje. Proste so bile Pomurke, tekmovanje se s 4. krogom nadaljuje 30. avgusta.
 • 20.08.2020 | 1. SŽNL
  Pomurkam derbi, prva za Maribor Tabor
  ŽNK Nona Pomurje Beltinci ostaja na vrhu prvenstvene lestvice tudi po derbiju 2. kroga. Do prve zmage tudi Mariborčanke. Tekma v Radomljah se je končala z delitvijo točk.
 • 15.08.2020 | 1. SŽNL
  Začenja se 29. sezona SŽNL
  S tekmami v Ajdovščini, Ljubljani in Velesovu se jutri, v nedeljo, 16. avgusta, začenja 29. sezona SŽNL, v ligi bo sodelovalo sedem ekip. V minuli sezoni prvakinj zavoljo pandemije ni bilo, bo pa v ligi prvakinj Slovenijo zastopala ekipa ŽNK Nona Pomurje Beltinci.

DELI NA