16.11.2023 | U21
Pozitivno serijo podaljšati tudi v obračunu s Turčijo

Mlada reprezentanca Slovenije bo novembrski termin izkoristila za pripravljalni obračun s Turčijo. V slovenskem taboru verjamejo, da bodo nadaljevali s pozitivno serijo rezultatov.

"Pričakovanja so visoka, na vsaki tekmi gremo po zmago. Tudi na pripravljalnem srečanju proti Turčiji ne bo nič drugače, saj je vsaka reprezentančna tekma priložnost za novo dokazovanje. Vsak od nas si želi narediti dober vtis in zmagati to tekmo," je dvoboj s turškimi vrstniki napovedal Žan Jevšenak. Dvajsetletni vezist lizbonske Benfice je standardni član slovenske enajsterice, v prvi polovici kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025 pa je zaigral na vseh štirih tekmah.

Slovenci se lahko po štirih odigranih tekmah pohvalijo z devetimi točkami, izgubili so zgolj s Francozi. Selektor Milenko Aćimović novembrski reprezentančni termin izkorišča, da izbrana vrsta po nekaj treningih v tem tednu še nadgradi svojo igro v pripravljalnem spopadu s Turčijo. V kvalifikacijski skupini A slabše kaže Turkom, saj so na štirih tekmah slavili eno zmago.

Jevšenak opozarja, da se Turkov kljub nekoliko skromnejšim rezultatom v zadnjem obdobju ne sme podcenjevati: "Zavedamo se, da so Turki dobra reprezentanca. Ni vse tako, kot kaže lestvica, saj gre za dobro ekipo. Veliko igralcev igra v prvi turški ligi, gre za nadarjene igralce, ki dobro obvladajo žogo, vseeno pa imamo tudi mi svojo kakovost in dobre igralce. Verjamem, da je pred nami dobra tekma."

Nogometaši so se v ponedeljek zbrali v Ljubljani, reprezentanca pa je do sredinega odhoda v Carigrad vadila v Športnem parku Šiška. V primerjavi s prvotnim seznamom povabljenih igralcev je prišlo do nekaj sprememb, saj sta priprave zaradi poškodbe izpustila Nino Milić in Martin Pečar, zaradi bolezni pa David Flakus Bosilj. Naknadno je bil v reprezentanco vpoklican Nick Perc. Selektor Aćimović je že ob razkritju seznama napovedal, da želi priložnost ponuditi vsem nogometašem.

Tio Cipot spada med imena z vidnejšo vlogo, nenazadnje je v jesenskih kvalifikacij dosegel polovico od skupno šestih slovenskih zadetkov. "Po uspešnem nizu tekem nas čaka pripravljalni dvoboj. Pomembna je prav vsaka tekma, je zgodba zase, tudi jutri pa želimo zmagati in nadaljevati pozitivno serijo rezultatov. Turkov ne smemo podcenjevati, vselej so imeli kakovostne nogometaše in še vedno je tako, saj je Turčija svetovno znana reprezentanca. Tudi sam menim, da je pred nami dobra preizkušnja," poudarja Prekmurec.

Petkovo srečanje v Carigradu se bo pričelo ob 17:45 po slovenskem času.

SEZNAM REPREZENTANCE SLOVENIJE U21:

Lovro Štubljar (Empoli/ITA), Žan Luk Leban (Farsley), Luka Baš (Radomlje), Svit Sešlar (Eyüpspor/TUR), Adrian Zeljković (Spartak Trnava/SVK), Enrik Ostrc (Helmond/NIZ), Mitja Ilenič (New York City/ZDA), Sandro Jovanović (Aluminij), Nejc Ajhmajer (Celje), Nick Perc (Domžale), Jošt Pišek (Domžale), Mark Strajnar (Maribor), Marcel Lorber (Maribor), Rene Rantuša Lampreht (Rogaška), Nejc Gradišar (Rogaška), Tjaš Begić (Parma/ITA), Žan Jevšenak (Benfica/POR), Tio Cipot (Spezia/ITA), Marcel Ratnik (Olimpija Ljubljana), Marko Brest (Olimpija Ljubljana), Srđan Kuzmić (Viborg/DAN) in Anel Zulić (Viborg/DAN).

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 22.03.2024 | U21
    Slovenija v Prekmurju visoko ugnala Bosno in Hercegovino
    Slovenska mlada reprezentanca je proti vrstnikom iz Bosne in Hercegovine prišla do druge domače zmage v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Za Slovenijo so zadeli Cipot, Zeljković in Pišek.
  • 21.03.2024 | U21
    Aćimović in Cipot verjameta v novo zmago mlade reprezentance
    Nogometna reprezentanca do 21 let bo s petkovo tekmo proti Bosni in Hercegovini v Murski Soboti odprla drugo polovico kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025. 
  • 13.03.2024 | U21
    Aćimović predstavil seznam nogometašev za tekmo z BiH
    Reprezentanca Slovenije do 21 let drugo polovico kvalifikacij za evropsko prvenstvo odpira z domačo tekmo proti Bosni in Hercegovini. Selektor Milenko Aćimović je razkril seznam nogometašev za tekmo, ki bo v soboški Fazaneriji odigrana 22. marca.
  • 17.11.2023 | U21
    Mladi Slovenci v Carigradu remizirali s Turki
    Pripravljalni obračun mladih reprezentanc Turčije in Slovenije se je v Carigradu končal z izidom 1:1. Slovenci so po kotu v 66. minuti povedli z golom Adriana Zeljkovića, devet minut pred koncem rednega dela tekme pa je izenačil Metehan Altunbaş.
  • 14.11.2023 | U21
    Tudi v pripravljalnem dvoboju s Turki po zmago
    V ponedeljek je priprave pričela tudi mlada reprezentanca Slovenije, ki bo novembrski termin izkoristila za pripravljalno tekmo s Turčijo. Petkov dvoboj v Carigradu bo odigran ob 17:45 po slovenskem času.
  • 07.11.2023 | U21
    Po uspešnem oktobru s Turčijo
    Nogometna reprezentanca do 21 let bo novembrski termin izkoristila za pripravljalno preizkušnjo. Mladi Slovenci se bodo pod taktirko selektorja Milenka Aćimovića v Carigradu pomerili s turško izbrano vrsto do 21 let.
  • 17.10.2023 | U21
    Sešlarjev zadetek dovolj za nove tri točke
    Slovenska mlada reprezentanca je proti avstrijskim vrstnikom prišla do prve domače zmage v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Pod edini zadetek na tekmi se je podpisal Sešlar.
  • 16.10.2023 | U21
    V Fazaneriji s severnimi sosedi
    Soboška Fazanerija bo v torkovem večeru gostila sosedski obračun mladih Slovencev in Avstrijcev, ki se bodo na prekmurski ravnici pomerili za točke v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025. 
  • 13.10.2023 | U21
    Na Cipru do visoke zmage
    Mlada reprezentanca Slovenije se z gostovanja na Cipru vrača s tremi točkami in visoko zmago. Že v prvem polčasu tretje tekme kvalifikacij je dvakrat zadel Tio Cipot, zmago pa je četrt ure pred koncem obračuna potrdil David Flakus Bosilj.

DELI NA