30.10.2021 | 1. SŽNL
Pred kamerami upravičiti in potrditi vlogo favoritinj

Po reprezentančnem premoru se jutri, v nedeljo, nadaljuje SŽNL, ki prinaša tekme na Ptuju, v Velesovem in dve v Ljubljani. Na Ptuju, na tekmi med ŽNK Doxakey in ŽNK Radomlje, bodo tudi naše kamere, tekma pa bo na sporedu ob 11. uri z neposrednim prenosom na spletni strani nzs.si.

SŽNL, 9. krog, 31.10.
ŽNK Doxakey – ŽNK Radomlje (11.00)
ŽNK Cerklje – ŽNK Olimpija Ljubljana (11.00)
ŽNK Ljubljana – ŽNK Nona Pomurje Beltinci (16.00)
Krim – Primorje Gaia Naturelle (17.00)

Izkoristile premor

Ptujčanke, novinke v SŽNL, premorejo šest točk, Radomljanke devet. Na prvi letošnji medsebojni tekmi je bilo 7:0 za varovanke trenerja Aljaža Gornika, pred gostjami pa je tudi to pot naloga, da to vlogo upravičijo. »Za nami je premor, ki smo ga izkoristili za izboljšanje posamične taktike. Fokus je bil na napadu in zaključek pred golom, saj nam to manjka. Ker se bliža konec prvega dela sezone, smo nekaj pozornosti namenili tudi fizični pripravi, da ostanemo na nivoju,« se napovedi nedeljske tekme dotakne Neli Hofman (rojena leta 2001), ki razkrije, kako so izkoristile minuli dni.

Motiv več

Tekme na Ptuju se veseli, nenazadnje je bila dve sezoni njihova članica, v selekciji U15 pa z njimi tudi državna prvakinja. »Športno pot sem začela pri fantih v NK Drava, potem je sledila selitev v ŽNK Dornava, od tu k Ptuju in v Pomurje,« opiše svojo športno pot in hkrati doda, da so tekme proti nekdanjim ekipam nekaj posebnega. »To so tekme, ko imaš velik motiv, ko se želiš dokazati,« priznava, potem pa misli usmeri na jutrišnji obračun.

»Čaka nas zanimiva tekma. Mi moramo biti zbrane v napadu in čakati potrpežljivo, da zadanemo. Pozorne pa moramo biti na domače protinapade. Vsaka tekma se začne z rezultatom 0:0, igramo brez popuščanja, brez podcenjevanja,« opozarja Neli, ki ji je jasno, kako upravičiti vlogo favorita.

Več odgovornosti

Danes ima v Radomljah malce drugačno vlogo, kot jo je imela nazadnje v Pomurju.
»Najprej bi rada rekla, da sem zelo hvaležna, da mi je precej lažje, ker so me lepo sprejele soigralke, zato sem se hitro vključila v ekipo. Prej sem igrala v napadu, zdaj pa imam v Radomljah več nalog v obrambi, malce sem menjala pozicijo: po novem sem največkrat kot krilna napadalka,« nadaljuje Neli, ki meni, da so lahko s prvo tretjino sezone zadovoljne.

»Ekipa je na novo sestavljena, tu je kar šest novink. Se pa je proti Pomurju že videlo, da dobro in prav delamo in da bo nadaljevanje prvenstva zagotovo bistveno boljše,« se nadeja Neli Hofman, ki je v letošnji sezoni SŽNL dosegla tri gole.

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Radomlje

SORODNE NOVICE

 • 14.07.2021 | 1. SŽNL
  Znani pari 1. kroga SŽNL in ženskega pokala NZS
  Na sedežu Nogometne zveze Slovenije je bil danes opravljen žreb parov tekmovanj v 30. sezoni SŽNL, znani so tudi pari četrtfinala Ženskega pokala NZS, prav tako pa so znani tudi pari 1. kroga državnega prvenstva kadetinj.
 • 22.05.2021 | 1. SŽNL
  Pomurkam naslov, Olimpiji zmaga
  Za igralke ŽNK Nona Pomurje in ŽNK Olimpija Ljubljana je že konec ligaške sezone. V Gornji Radgoni sta ekipi opravili s tekmo 21. kroga, zmaga pa v Ljubljano, 0:2 je bilo. Gola sta dosegli Izabela Križaj in Barbara Kralj.
 • 21.05.2021 | 1. SŽNL
  Najprej sobota, potem bo čas za misel na torkov finale pokala
  Pred ekipami SŽNL je še zadnji krog, piko na i bodo v spletnem prenosu na Nzs.si postavile državne prvakinje ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ki v soboto, ob 11. uri, v Gornji Radgoni gostijo ŽNK Olimpijo Ljubljana. Tekma je prestižnega pomena.
 • 20.05.2021 | 1. SŽNL
  Pred TV kamere po samozavest za pokalni finale
  Ta vikend se bo sklenilo državno prvenstvo v SŽNL, v torek, 25. maja, pa sledi še finale ženskega pokala. To bodo tudi dnevi, ko bomo na delu na dveh medsebojnih tekmah videli ekipi ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana. V soboto, 22. maja, se bosta ob 11. uri pomerili v zadnjem krogu SŽNL, prenos pa na spletni strani Nzs.si.
 • 08.11.2020 | 1. SŽNL
  Pomurke in Gorenjke učinkovito
  Favorita, tako ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Cerklje, sta upravičila vlogo favorita in prišla do treh točk v 11. krogu SNŽL. Preložena je bila tekma ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Radomlje. Ekipa ŽNL Krim RollJet je bila prosta.
 • 30.08.2020 | 1. SŽNL
  Pomurke z osmico na vrh
  ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana sta upravičili vlogo favoritinj in prišli do visokih zmag. Prve tri točke so osvojile tudi igralke ŽNK Cerklje, proste so bile nogometašice ŽNK Krim RollJet.
 • 23.08.2020 | 1. SŽNL
  Krimovke z osmico na vrh lige
  Končan je 3. krog SŽNL. Na vrh se je zavihtel ŽNK Krim RollJet, ki je bil doma boljši od Ajdovk. Do druge prvenstvene zmage je prišla Olimpija, do prve pa Radomlje. Proste so bile Pomurke, tekmovanje se s 4. krogom nadaljuje 30. avgusta.
 • 20.08.2020 | 1. SŽNL
  Pomurkam derbi, prva za Maribor Tabor
  ŽNK Nona Pomurje Beltinci ostaja na vrhu prvenstvene lestvice tudi po derbiju 2. kroga. Do prve zmage tudi Mariborčanke. Tekma v Radomljah se je končala z delitvijo točk.
 • 16.08.2020 | 1. SŽNL
  Pomurje, Olimpija in Krim do prvih treh točk
  Na lestvici strelk vodi Nina Kajzba. Tekmovanje se nadaljuje že v četrtek, 20. avgusta, ko bo na sporedu tudi tekma ŽNK Nona Pomurje Beltinci – ŽNK Olimpija Ljubljana.
 • 15.08.2020 | 1. SŽNL
  Začenja se 29. sezona SŽNL
  S tekmami v Ajdovščini, Ljubljani in Velesovu se jutri, v nedeljo, 16. avgusta, začenja 29. sezona SŽNL, v ligi bo sodelovalo sedem ekip. V minuli sezoni prvakinj zavoljo pandemije ni bilo, bo pa v ligi prvakinj Slovenijo zastopala ekipa ŽNK Nona Pomurje Beltinci.

DELI NA