Pred tekmo: Luka Koper - Kalcer Radomlje

Prva liga Telekom Slovenije, 6. krog

20. avgust 2016, ob 18.15: LUKA KOPER - KALCER RADOMLJE

Stadion: ŠRC Bonifika, kapaciteta 4.010 sedežev (povprečen obisk: 600 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 10 evrov
- otroci do 14. leta: brezplačno

 

LUKA KOPER:

Prepoved nastopa: /

Koprčani so se tudi s tretjega ligaškega gostovanja sezone vrnili praznih rok, saj so bili po Mariboru in Velenju poraženi še v Domžalah.  Zato pa so bili Primorci uspešnejši med tednom, ko so se v Šmarju pri Jelšah veselili visoke in zanesljive zmage proti tamkajšnjemu tretjeligašu. Kozlički so si z izidom 5:1 zagotovili napredovanje v drugi krog Pokala Slovenije. Koprska zasedba bo skušala učinkovito predstavo ponoviti tudi v šestem krogu Prve lige Telekom Slovenije, ko v goste prihajajo Radomljani, ki so na Bonifiki že okusili slast zmage, a Koprčani v dveh domačih tekmah nove sezone še niso oddali točke. Lahko Senijad Ibričić in soigralci niz treh domačih zmag podaljšajo še na štiri?

Milan Obradović, Koper: »V soboto nas čaka domača tekma proti Radomljam. Vsaka ekipa, ki pride k nam v goste, je na idealnem terenu za igro še dodatno motivirana. Nasprotniki želijo igrati, po drugi strani pa želi svojo mrežo ohraniti nedotaknjeno in skuša zadeti preko protinapadov. Potrebno je ostati miren, odigrati pametno in racionalno ter izvleči vso rezervno moč in energijo po sredini pokalni tekmi, da bi ustvarili dober rezultat.«

Kdo je vroč?

Jaka Štromajer je bil eden od junakov pokalnega gostovanja v Šmarju pri Jelšah. Izkušeni napadalec se je na Kozjanskem veselil dveh zadetkov, s katerima je hitro strl odpor domačega tretjeligaša ter moštvu olajšal pot do zanesljive zmage in napredovanja v drugi krog. Visokorasli nogometaš je bil v letošnji sezoni že uspešen tudi v Prvi ligi Telekom Slovenije, z zadetkom v mreži Aluminija je Kopru priigral prve točke v letošnji sezoni, s tem pa se je na klubski lestvici strelcev izenačil s soigralcem Matejem Pučkom, oba sta v dresu Kopra dosegla 23 ligaških golov.

Ali ste vedeli?

Koprčani so v minuli sezoni na domači zelenici le s težavo osvajali točke, letos pa je slika povsem obratna. V dveh tekmah so Primorci vknjižili šest točk, po Aluminiju je na Bonifiki klonilo tudi Celje. Kot že zapisano, koprsko moštvo s treh gostovanj še ni prineslo točk, še več, v tekmah proti Mariboru, Rudarju in Domžalah koprski nogometaši še niso uspeli doseči zadetka, prejeli pa so jih pet. Koper sicer ni edina ekipa brez gostujoče točke, tudi Gorica pa na dveh gostovanjih še ni zatresla mreže nasprotnika.

 

KALCER RADOMLJE:

Prepoved nastopa: /

Radomljani so po petih krogih Prve lige Telekom Slovenije še edino moštvo, ki v letošnji sezoni še ni okusilo slasti zmage. Čeprav so pri povratniku v prvoligaško konkurenco v minulem krogu še drugič zapored ostali neporaženi, Radomlje so po Aluminiju remizirale še s Celjem, se je po več kot treh letih od radomeljskega moštva poslovil Dejan Djuranovič. Trenerja, ki je rumene dvakrat povedel do prvoligaških nogometnih zelenic, je na klopi zamenjal Janez Žilnik, ki je v preteklosti že vodil člansko ekipo Celja, zadnja leta pa je bil aktivno vpet v delovanje celjskega Šampiona, pri katerem je vodil tudi mladinsko selekcijo, ki sicer tekmuje v najmočnejšem rangu slovenskega nogometa.

Kdo je vroč?

Tako kot Koprčani, so tudi Radomljani med tednom preskočili prvo oviro v pokalnem tekmovanju. V močni nevihti in nalivu so Radomljani napolnili mrežo Postojne, dva od osmih zadetkov pa je v mrežo tretjeligaškega novinca pospravil tudi Luka Gajić. Posojeni napadalec Olimpije je v 37. minuti načel domačo mrežo, v izdihljajih prvega polčasa pa je gostujočo prednost povišal na 3:0. V prvenstvu mladi Gajić na priložnost čaka v drugem polčasu, ko praviloma poživi igro, v četrtem krogu pa so Radomljani tudi po zaslugi njegovega zadetka vknjižili prvo točko sezone.

Ali ste vedeli?

Janez Žilnik se po krajšem premoru, ko se je znova podal v mladinski nogomet, vrača v članske vode. Danes 52-letni strokovnjak je v članski konkurenci vodil ekipo Šampiona, s katero je nekaj sezone uspešno krmaril tudi v drugoligaških vodah, pred leti pa je nekdanji branilec deloval tudi na klopi celjskega prvoligaša. Žilnik, ki je z islandskim Vikingurjem osvojil tudi naslov državnega prvaka, se lahko pohvali tudi s prvoligaškimi izkušnjami iz igralske kariere, saj je v elitni konkurenci branil barve Celja, velenjskega Rudarja, Korotana in Vevč.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 20.08.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koper doma tokrat zanesljiv
    Nogometaši Luke Koper so v 6. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Kalcer Radomlje s 3:0 (2:0).

DELI NA