15.09.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Radomlje - Domžale

Prva liga Telemach, 8. krog

KALCER RADOMLJE - DOMŽALE

17. september 2023, ob 15.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov

 

RADOMLJE

Prepoved nastopa: Dominik Prpić

Zanimivo bo tudi ob Kamniški Bistrici, kjer se bosta v občinskem obračunu udarili ekipi Radomelj in Domžal. Mlinarji so spomladi dobili oba medsebojna dvoboja, še posebej vroče pa je bilo ob koncu zadnjega. Zmaga je pripadla Radomljanom, v domžalskem taboru pa so se kljub porazu veselili preboja v evropska tekmovanja. Sosedsko rivalstvo je v zadnjih letih precej večje kot pred leti, ko so Radomljani v prvoligaški konkurenci igrali prvo in drugo sezono, tedaj pa so občinski obračuni praviloma pripadli Domžalčanom. Radomljani so po zadnjem napredovanju med prvoligaše postali konkretnejši, saj so ob dveh remijih v sezoni 2021/22 dobili že omenjeni tekmi v drugem delu lanske sezone. Kdo bo uspešnejši v nedeljskem popoldnevu?

Kdo je vroč?

Oliver Bogatinov je moral zaradi dogajanja ob koncu minule sezone izpustiti prve štiri tekme letošnje sezone, ob zelenico pa se je vrnil na srečanju z Bravom. Že krog poprej si je dres Radomelj znova oblekel Madžid Šošić, ki ga je Radomljam znova odstopil Hajduk. Mladi reprezentant Bosne in Hercegovine je pred dnevi odigral tekmo s Slovenijo in bil med najaktivnejšimi nogometaši, v zadnjem krogu pred dvotedenskim premorom pa je v Krškem zatresel mrežo Rogaške. Radomljani so si v dvoboju s Slatinčani priigrali četrto točko sezone.

Ali ste vedeli?

Radomljani so reprezentančni premor izkoristili za skok v Zagreb, na Kajzerici so se v okrnjeni zasedbi pomerili z Lokomotivo. Dvoboj so z golom v osmi minuti, ko je v polno meril Viktor Kanižaj, dobili Zagrebčani, v rumeno-črnem dresu pa je zaigralo tudi nekaj posameznikov, ki so doslej igrali manj. Med njimi je bil tudi Caio Cruz, ki se je ob koncu poletnega prestopnega obdobja v Radomlje preselil iz hrvaške Gorice. Enaindvajsetletni Brazilec se najbolje znajde v konici napada.

 

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

Tudi Domžalčani so se med reprezentančnim premorom pomerili s hrvaškim prvoligašem, ob Kamniški Bistrici je gostovala Rijeka in v mrežo gostiteljev pospravila štiri žoge. Dušan Kosić je sicer močno premešal začetno enajsterico, priložnost za igro pa je ponudil tudi Dariu Kolobariću, ki se je pred dnevi vrnil v rumeno družino. Idrijčan je tako znova združil moči z Gašperjem Tratnikom, prijateljem iz otroških let, v domžalski ekipi pa so tako dobili dodatno moč v napadu. Kosić za zdaj še pogreša razigranega strelca, saj je ob paleti šestih strelcev zgolj Jan Đapo v polno meril več kot enkrat. Ob tem je potrebno dodati, da sta imela v minulih tednih težave s poškodbo prva napadalca, Mario Krstovski in Gašper Černe, ki pa se je že pred tem vpisal med strelce.

Benjamin Markuš, vezist NK Domžale: "Vemo, kakšne so tekme z Radomljami. Nervozne. Vedno gremo vsi na polno in takšno tekmo pričakujem tudi tokrat. Napadali bomo tri točke in upam, da končno tudi zmagali. Za nami so zares zahtevna srečanja, ko sicer nismo delovali slabo, a za točke bo potrebno pokazati več."

Kdo je vroč?

Že omenjeni Jan Đapo je eno od odkritij letošnjega nogometnega poletja. Brežičan se prvič dokazuje v Prvi ligi Telemach, pa čeprav je bil zadnje leto in pol že član Mure. V Fazaneriji ni dočakal priložnosti, saj je v tem času ostal na novomeškem Portovalu, poleti pa se je pridružil Domžalčanom. Selitev med rumene je bila zadetek v polno, saj je levi bočni branilec dosegel že dva gola - zatresel je mrežo Brava in Kopra -, v Ljudskem vrtu pa je podal za evrogol Danijela Šturma. Dobre predstave niso ostale spregledane, saj je bil pred dnevi vpoklican v mlado izbrano vrsto in že vknjižil krstne minute.

Ali ste vedeli?

Radomljani in Domžalčani so se pred dnevi pomerili tudi v EON NEXT GEN ligi, občinski spopad mladinskih selekcij pa so dobile Domžale. Dvoboj na osrednjem igrišču Športnega parka Domžale je ponudil kar 11 zadetkov, zmage z izidom 4:7 pa so se veselili Domžalčani, čeprav so z golom Hanana Durakovića najprej povedle Radomlje. Prestižno zmago je v končnici tekme potrdil Gal Javorič, sicer starejši brat mladinske reprezentantke Jone Javorič, ki pa nastopa za Ženski nogometni klub Radomlje.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 17.09.2023 | Prva liga Telemach
    Radomljani premagali Domžalčane
    Nogometaši Kalcerja iz Radomelj so v 8. krogu Prve lige Telemach v Domžalah premagali Domžale s 3:1 (3:1).

DELI NA