17.09.2023 | Prva liga Telemach
Radomljani premagali Domžalčane

Kalcer Radomlje - Domžale 3:1 (3:1)

* Športni park, sodniki: Matković, Kovačič, Kasapović.
* Strelci: 1:0 Krolo (19.), 1:1 Topalović (23.), 2:1 Da Cruz (32.), 3:1 Vokić (39.).
* Radomlje: Baš, Ševelj, Korun, Da Cruz (od 69. Gorenc Stanković), Krolo (od 90+2. Pogačar), Nuhanović, Hrvoj, Marković (od 89. Žaler), Vokić (od 69. Merdović), Kukovec, Šošić (od 88. Posavac).
* Domžale: Tratnik, Mutavčić, Nwankwo (od 72. Hodžić), Makadji (od 61. Fazlić), Đapo, Markuš, Repas, Biggs (od 46. Marasović), Šturm (od 72. Krstovski), Topalović (od 84. Tolić), Kolobarić.
* Rumeni kartoni: Marković, Vokić, Šošić; Nwankwo, Topalović, Markuš.
* Rdeči karton: /.

Lokalni obračun Radomelj in Domžal se je končal z zmagoslavjem Radomljanov, izbranci Oliverja Bogatinova so že prvem polčasu naredili velik korak k zmagi, v drugem pa znali zadržati relativno visoko prednost. Radomljani so tako pri sedmih točkah in so z dna lestvice prišli v sredino, obenem pa imajo dve točki več od današnjih tekmecev.

Občinski derbi se je začel z nekaj obetavnimi akcijami na obeh straneh, vendar pravega zaključka ni bilo, tudi v šesti minuti je Luka Baš dobro posredoval po strelu Danijela Šturma, pri domačih pa je nase hitro opozoril Dejan Vokić.

So pa Radomljani povedli v 19. minuti, ko je s svojim prvoligaškim prvencem zadel Ivan Krolo, ko je malce z leve strani in preusmerjeni žogi premagal Gašperja Tratnika.

Toda Domžale so hitro odgovorile, ko je s približno 20 metrov udaril komaj 17-letni Luka Topalović in žogo od prečke z roba kazenskega prostora poslal v mrežo Radomljanov.

So pa ti odgovorili v 32. minuti, ko je po podaji z leve strani pred golom spretno do strela prišel od hrvaške Gorice posojeni 21-letni napadalec Caio Da Cruz in zadel za 2:1.

Brazilčevemu golu je sledil še tisti Dejana Vokića, svoj prvenec v slovenski ligi je dosegel s strelom s slabih 20 metrov pod prečko. Da Cruz bi lahko v sodniškem dodatku prvega dela še povečal prednost ob slabi obrambi Domžal, a je zadel vratnico.

Uvod drugega polčasa ni ponudil posebnega razburjenja, tudi Domžalčani v želji po lovljenju visokega zaostanka niso odigrali kakšne nevarne akcije.

Radomljani so hitro spremenili sistem v bolj obrambnega ob zanesljivi prednosti, medtem ko je Dušan Kosić s klopi Domžal poskusil z menjavami rešiti, kar se je rešiti dalo.

Vendar posebnega učinka v ekipi gostov ni bilo, tako da so tokrat domači bolj ali manj brez preglavic zadrževali tri točke. Malce pred koncem bi lahko Dario Kolobarić zmanjšal zaostanek gostov, a je bil Luka Baš spet na mestu.

Radomlje bodo v 9. krogu v soboto gostovale v Celju, Domžale pa bodo dan prej gostile Aluminij.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 15.09.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Radomlje - Domžale
    Zanimivo bo tudi ob Kamniški Bistrici, kjer se bosta v občinskem obračunu udarili ekipi Radomelj in Domžal. Mlinarji so spomladi dobili oba dvoboja, še posebej vroče pa je bilo ob koncu zadnjega. Kdo bo uspešnejši v nedeljo?

DELI NA