31.03.2024 | 2. SNL
Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince

Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.

Kranjčani so bili pred pokalnim obračunom z Rogaško boljši od Ilirije, ki ravno tako ostaja v igri za pokalno lovoriko. Gorenjci so z golom Edija Horvata, ki je zadel v 13. minuti, dobili prvi polčas, v 33. minuti pa so po rdečem kartonu izgubili Maka Varešanovića. Ljubljančani so številčno prednost izkoristili v 73. minuti, ko je kazenski udarec izkoristil Franco Bustos Glavas. Ko je že kazalo na delitev točk, so v 92. minuti do strela z bele točke prišli tudi Kranjčani. Uspešen izvajalec enajstmetrovke je bil Edi Horvat.


Predzadnji Iliriji se je z zmago v Dekanih približal Tabor, ki zdaj za rešilnim 14. mestom zaostaja sedem točk. Kraševci so do zmage prišli z zadetkom v 22. minuti, ko je domačo mrežo zatresel Trojan Maloku. 


V večernem petkovem terminu sta bili odigrani še dve tekmi. Novomeščani, ki so se pred dnevi razšli s trenerjem Agronom Šaljo in športni direktorjem Sašom Udovičem, so ob ponovnem debiju Adnana Zildžovića brez zadetkov remizirali s Fužinarjem. Ravenčani so osvojili 23. točko, toliko jih ima tudi Krka.


V Velenju so padli štirje zadetki, prav vsi v drugem polčasu. Povedli so gostje iz Tolmina, v 50. minuti je v polno meril Matic Perše, Velenjčani pa so do zmage prišli s preobratom v zadnji tretjini obračuna. V 68. minuti je izenačil Dejan Đermanović, ki je le dve minuti kasneje knape popeljal tudi v vodstvo. Domačo zmago je šest minut pred koncem tekme potrdil Adriano Bloudek. Tolmin še čaka na prve spomladanske točke.


Grosupeljčani so se z gostovanja na Primorskem vrnili z visoko zmago, v mrežo Bilj so pospravili kar pet žog. Brinje so povedle v osmi minuti srečanja, ko je domačo mrežo načel Aleks Stojanović, pred odmorom pa so gostje zadeli še dvakrat. V 28. minuti je prednost Dolenjcev podvojil Marcel Kene, osem minut kasneje pa je bil uspešen še Lan Piskule. Biljenci so po uri igre z golom Gorana Trivunovića znižali zaostanek, a so nato Grosupeljčani zadeli še dvakrat. V 71. minuti je bil natančen Ajdin Dergić, tri minute pred koncem tekme pa še Rok Štorman.


S petimi doseženimi zadetki so v Slovenski Bistrici slavili tudi Goričani. Gostje s Primorske so povedli v 30. minuti, ko je po podaji Luke Marjanca z bližine zadel Haris Kadrić. Luka Marjanac je v 41. minuti povišal prednost Gorice, Bistričani pa so se v igro vrnili še pred odmorom. Goriški vratar Dennis Zeriali je v kazenskem prostoru podrl Tomija Gobca, zaostanek pa je z bele točke znižal Nenad Adžibaba. Goričani so dvome o zmagovalcu razrešili z zadetkoma v 74. in 77. minuti. Na 1:3 je z natančno izvedenim prostim strelom z leve strani igrišča povišal Luka Baruca, le tri minute kasneje pa je enajstmetrovko izkoristil Dragan Brkić. Končnih 1:5 je v izdihljajih tekme postavil mladi Maj Blažič, ki je natančno udaril s 17 metrov.


Goričani so z zmago na Štajerskem na lestvici preskočili rivale iz Ajdovščine, saj je Primorje v 23. krogu prvenstva osvojilo točko. Rdeče-črni so se v Slovenskih Konjicah z Dravinjo razšli brez zadetkov, v 90. minuti pa so za nameček izgubili še pordečelega Gašperja Petka.


Vrhunec 23. kroga 2. SNL je bil sobotni večerni derbi vodilnih drugoligašev, Nafte in Beltincev. V prvem polčasu so bili nekoliko nevarnejši Lendavčani, ki so že v četrti minuti, po kotu Stjepana Oštreka in udarcu Žana Bešira, zatresli okvir gola. Drugi del derbija je pripadel Beltinčanom, ki so imeli več od igre, tudi njim pa je veselje preprečil okvir gola. V 76. minuti je vratnico zadel rezervist Jakov Katuša. Odločitev o zmagovalcu je padla le dve minuti kasneje, ko je Mihael Rebernik podal pred vrata, Stjepan Igrec je poskušal z glavo, v skoku pa je žogo v lastno mrežo preusmeril Marin Rantaša. Nafta ima zdaj na vrhu lestvice sedem točk naskoka pred Beltinci in Gorico. 

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 28.04.2024 | 2. SNL
    Ilirija z zmago ujela Kraševce, Ajdovci dobili severnoprimorski derbi
    Sežanci so po štirih zaporednih zmagah doživeli boleč poraz, Ilirija pa je z zmago izenačila izkupiček Kraševcev. Vodilna Nafta je na domačem igrišču remizirala z Rudarjem, Beltinci so izgubili v Slovenski Bistrici, severnoprimorski derbi v Novi Gorici pa je pripadel Ajdovcem.
  • 26.04.2024 | 2. SNL
    Goričani po preboju v pokalni finale gostijo severnoprimorski derbi z Ajdovci
    Tudi drugoligaše le še štirje krogi ločijo do zaključka sezone. Vrhunec tokratnega kroga bo zaključno dejanje, v severnoprimorskem derbiju se bodo udarili Goričani in Ajdovci. Vodilna Nafta se bo pred kamero NZS pomerila z velenjskim Rudarjem, tretji Beltinci gostujejo v Slovenski Bistrici.
  • 21.04.2024 | 2. SNL
    Beltinci po petkovem porazu zdrsnili na tretje mesto, Goričani prvi zasledovalci Nafte
    Beltinčani so izgubili s Krko in zapravili priložnost, da se vsaj za en dan povzpnejo na vrh lestvice, poraz "žutih" pa so izkoristili Goričani, ki so se z zmago na Koroškem povzpeli na drugo mesto. Na vrhu lestvice ostaja Nafta, ki je bila po dveh porazih uspešna v Biljah. Tabor je z novo zmago zapustil cono izpada.
  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.

DELI NA