05.04.2024 | 2. SNL
Vodilna Nafta v Tolminu

Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.

Sobota, ob 16.00: BRINJE GROSUPLJE - RUDAR VELENJE
Sodnik: Anže Jerič
Prepoved igranja: Jakob Cukjati (Brinje) ter Žiga Dajčman in Sandro Zukić (Rudar)

Polovica tekmovalnega sporeda bo odigrana v sobotnem popoldnevu, Grosupeljčani bodo na domači zelenici gostili Velenjčane. Na Dolenjskem počasi znova diši po lanskoletni pomladi, saj zasedba trenerja Gorana Markovića v nadaljevanju prvenstva še ne pozna poraza, na petih tekmah pa je osvojila 13 od možnih 15 točk. Grosupeljčani so brez zmage ostali zgolj v Beltincih, pred dnevi pa so kar petkrat zatresli mrežo Biljencev. Knapi so bili na domačem igrišču s 3:1 boljši od Tolmina, pod dva zadetka pa se je podpisal Dejan Đermanović. Je zdaj le napočil čas, da Velenjčani povežejo dve zaporedni zmagi? To pomlad so namreč dobili vse tri domače tekme, poraženi pa so se vrnili z gostovanja v Ajdovščini in Beltincih.

 

Sobota, ob 16.00: TKK TOLMIN - NAFTA 1903
Sodnik: Mihael Antič
Prepoved igranja: Žan Bešir, Toni Lun Bončina in Mihael Rebernik (Nafta)
Neposredni prenos: NZS.si

Lendavčani so se z zmago na prekmurskem derbiju z Beltinčani utrdili na vrhu lestvice, na prvem mestu imajo zdaj sedem točk prednosti pred zasledovalci. Dvoboj pred več kot dva tisoč gledalci je bil odločen po nesrečnem avtogolu gostov, Nafta pa je zmago plačala tudi z določenim davkom. Lendavski strateg Jozsef Bozsik se bo moral na časovno najdaljšem gostovanju letošnje sezone znajti brez treh vidnih članov začetne enajsterici. Kvoto rumenih kartonov so namreč izpolnili Žan Bešir, Mihael Rebernik in prvi strelec lige Toni Lun Bončina. Lahko izostanek trojice izkoristi Tolmin? Primorci še niso našli recepta za prve spomladanske točke, serija porazov pa jih je približala nevarni coni, saj predzadnja Ilirija zaostaja štiri točke, še dodatne tri pa sežanski Tabor.

 

Sobota, ob 16.00: TABOR SEŽANA - DRAVINJA
Sodnik: Božo Kondić
Prepoved igranja: /

Se lahko Sežanci v zaključku letošnje sezone še dokopljejo do mest, ki prinašajo obstanek v 2. SNL? Kraševci so po Biljah premagali še enega primorskega nasprotnika, z zmago v Dekanih pa so se 14. mestu približali na sedem točk razlike. Nogometaše Tabora v 24. krogu čaka zahteven nasprotnik, saj Konjičani spomladi še bolj pridno nabirajo točke, izgubili pa so zgolj s prebujenimi Goričani. Nazadnje so na domačem igrišču zaustavili Ajdovce, saj se je dvoboj končal brez zadetkov, lahko v soboto še drugič v tej sezoni premagajo Kraševce? Jesenski obračun v Slovenskih Konjicah je ponudil kar sedem zadetkov, petkrat pa so se veselili Štajerci.

 

Sobota, ob 16.00: FUŽINAR SIJ RAVNE SYSTEMS - KETY EMMI & IMPOL BISTRICA
Sodnik: Amel Begić
Prepoved igranja: Domen Zajšek (Bistrica)

Še ena sobotna preizkušnja bo odigrana na Ravnah na Koroškem, Fužinar se bo na domači zelenici srečal z Bistričani. Štajerci se na Koroško odpravljajo po visokem porazu z Goričani, ki so pod Pohorjem slavili s petimi doseženimi zadetki. Ponovni domači "debi" trenerja Gorana Stankovića se tako ni razpletel s pozitivnim rezultatom, a rdeči ostajajo čvrsto v zgornji polovici lestvice. Na sedmem mestu imajo osem točk naskoka pred sosednjo Dravinjo, Rudarjem in Dekani. Ravenčani ostajajo v nevarni coni, pred zaključkom prvenstva predzadnji Iliriji bežijo za pet točk, 23. točko sezone pa so pred dnevi osvojili na gostovanju v Novem mestu. Je čas tudi za prve domače točke v nadaljevanju sezone?

 

Nedelja, ob 16.00: PRIMORJE EMUNDIA - KRKA
Sodnik: Anže Šepec
Prepoved igranja: Gašper Petek (Primorje)

Ajdovcem se je zataknilo še na drugem zaporednem gostovanju, po porazu v Lendavi so se brez zmage vrnili tudi iz Slovenskih Konjic. Spopad z Dravinjo se je končal brez zadetkov, kar so izkoristili Goričani in primorskega rivala izrinili s tretjega mesta ligaške razpredelnice. Sinovi burje po porazu Beltinčanov ostajajo povsem blizu drugega mesta, ki po 30. krogu prinaša nastop v dodatnih kvalifikacijah za popolnitev Prve lige Telemach. Jasno je, da si rdeče-črni za uresničitev tega scenarija ne bodo smeli privoščiti oddajanja točk, kar pa velja tudi za nedeljske nasprotnike. Novomeščani namreč ne spijo mirno, saj s 23 točkami na svojem računu ostajajo med ekipami, ki še niso na varnem. Niz brez zmage ni uspel prekiniti niti novi trener Adnan Zildžović, bo drugače v prestolnici burje?

 

Nedelja, ob 16.00: BELTINCI KLIMA TRATNJEK - JADRAN DEKANI
Sodnik: Jure Žagar
Prepoved igranja: Alan Kaučič in Maksimiljan Zorman (Beltinci) ter Tadej Zonta (Dekani)

Za Beltinčani so dnevi mešanih vtisov. Poraz na prekmurskem derbiju je odnesel ugodno izhodišče v boju za prvo mesto, rane po bolečem razpletu dvoboja v Lendavi pa so "žuti" zacelili z napredovanjem v polfinale Pokala Pivovarna Union. Spopad z Ilirijo je trajal 120 minut, po dveh doseženih zadetkih v podaljšku pa je pripadel Beltinčanom. Kot prvi je v polno meril Alan Kaučič, ki v nedeljo - tako kot Maksimiljan Zorman - nima pravice nastopa, zmago pa je pet minut pred koncem tekme potrdil Jan Bruno Kralj. Se bodo Prekmurci veselili tudi po ligaški tekmi z Dekani? Primorci se na drugo najdaljše gostovanje sezone odpravljajo po domačem porazu s Taborom, sicer že tretjem v nizu. Bodo Dekančani negativno serijo končali na prekmurski ravnici? Doslej so dobili kar šest od desetih medsebojnih tekem.

 

Nedelja, ob 16.00: TRIGLAV KRANJ - VITANEST BILJE
Sodnik: Alen Borošak
Prepoved igranja: Daniels Goodnews in Mak Varešanović (Triglav)

Beltinčani in Goričani so se veselili pokalne zmage, Kranjčani pa so morali že v torkovem večeru čestitati Slatinčanom. Rogaška je na Gorenjskem prišla do tesne zmage, orli pa so se dvakrat vrnili v igro ter izenačili z goloma Mateja Momčilovskega in Edija Horvata. To na koncu vseeno ni bilo dovolj za presenečenje, Kranjčani pa bodo rane skušali zaceliti v nedeljo, ko bodo gostili Biljence. Ekipa s Primorske je v Tolminu dočakala prvo spomladansko zmago, četi Janija Šturma pa je šlo slabše v zadnjem krogu, saj so Grosupeljčani v Dolinci zabili kar pet zadetkov. Septembra ni bilo zmagovalca, kdo bo dobil aprilski spopad za nove točke?

 

Nedelja, ob 20.00: GORICA - ILIRIJA 1911
Sodnik: Darjan Kovačič
Prepoved igranja: Darko Hrka (Gorica)

Spored 24. kroga Prve lige Telemach bodo zaključili nogometaši Gorice in Ilirije. Tako Goričani kot Ljubljančani so bili med tednom dejavni tudi v četrtfinalu Pokala Pivovarna Union, uspeh pa je bil polovičen. Goričani so serijo dobrih rezultatov podaljšali v dvoboju z Radomljami, ki so jih po preobratu premagali z rezultatom 4:1. Visoka zmaga zgolj potrjuje goriške napovedi pred nadaljevanjem sezone, ki jih modro-beli zdaj dokazujejo tudi na igrišču. Še gol več je četa Mirana Srebrniča dosegla na ligaški tekmi v Slovenski Bistrici, ob ugodnem razpletu preostalih tekem pa so se Primorci s četrtega povzpeli na drugo mesto. Ilirija ostaja na predzadnjem mestu, a bo obstanek v 2. SNL lovila z novim strategom. Zeleno-bele iz prestolnice bo skušal rešiti Miki Kondić, ki je moštvo že vodil na četrtkovi tekmi z Beltinčani. Spopad za zadnjo polfinalno vstopnico je bil odločen po 120 minutah igre, po dveh zadetkih v podaljšku pa so se veselili Prekmurci, a so tudi pri Iliriji pokazali igro, ki jih lahko navdihuje z optimizmom.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 28.04.2024 | 2. SNL
    Ilirija z zmago ujela Kraševce, Ajdovci dobili severnoprimorski derbi
    Sežanci so po štirih zaporednih zmagah doživeli boleč poraz, Ilirija pa je z zmago izenačila izkupiček Kraševcev. Vodilna Nafta je na domačem igrišču remizirala z Rudarjem, Beltinci so izgubili v Slovenski Bistrici, severnoprimorski derbi v Novi Gorici pa je pripadel Ajdovcem.
  • 26.04.2024 | 2. SNL
    Goričani po preboju v pokalni finale gostijo severnoprimorski derbi z Ajdovci
    Tudi drugoligaše le še štirje krogi ločijo do zaključka sezone. Vrhunec tokratnega kroga bo zaključno dejanje, v severnoprimorskem derbiju se bodo udarili Goričani in Ajdovci. Vodilna Nafta se bo pred kamero NZS pomerila z velenjskim Rudarjem, tretji Beltinci gostujejo v Slovenski Bistrici.
  • 21.04.2024 | 2. SNL
    Beltinci po petkovem porazu zdrsnili na tretje mesto, Goričani prvi zasledovalci Nafte
    Beltinčani so izgubili s Krko in zapravili priložnost, da se vsaj za en dan povzpnejo na vrh lestvice, poraz "žutih" pa so izkoristili Goričani, ki so se z zmago na Koroškem povzpeli na drugo mesto. Na vrhu lestvice ostaja Nafta, ki je bila po dveh porazih uspešna v Biljah. Tabor je z novo zmago zapustil cono izpada.
  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.

DELI NA