26.07.2022 | Sodniki
Premiera za Šmajca v Uefinih evropskih pokalih na Severnem Irskem

Na mednarodnem klubskem odru bo v četrtek poseben dan za Davida Šmajca, saj kranjskega delivca pravice čaka premierna tekma v evropskih pokalih. Potem ko je v nedeljo na stadionu Rajko Štolfa v Sežani sodil spopad med Taborom in Olimpijo, bo v 2. predkrogu Konferenčne lige 33-letnik iz Predoselj pri Kranju sodil na Severnem Irskem v Belfastu, kjer bo uveljavljal pravila igre na tekmi med domačim Crusadersom in lanskoletnim švicarskim podprvakom Baslom 1893.

Zmagovalcu Pokala in četrtouvrščeni ekipi lanskoletnega prvenstva Severne Irske Crusaders so slovenski sodniki že delili pravico pred skoraj natanko tremi leti. Bilo je v sezoni 2019/2020 v okviru 2. kroga kvalifikacij za ligo Europa, ko so 1. avgusta 2019 Nejc Kajtazović, Aleksandar KasapovićDavid Gabrovec (na S. Irsko potuje tudi tokrat) in Dejan Balažič sodili tekmo med ekipama Crusaders FC in angleškim Wolverhampton Wanderers FC, njihovo delo pa je tedaj spremljal 58-letni kontrolor sojenja Luis Medina Cantalejo iz Seville v Andaluziji.

Švicarski velikan Basel 1893 iz tretjega največjega mesta dežele sira in čokolade se je v kvalifikacije za uvrstitev v Konferenčno ligo priključil v 2. krogu, medtem ko je severnoirski Crusaders v 1. krogu tekmovanja s skupnim izidom 4-3 po dveh tekmah izločil gibraltarskega predstavnika Magpies. Pred tednom dni se je prva tekma tokratnih nasprotnikov na največjem nogometnem objektu v Švici, St. Jakob-Park v Baslu končala z zmago švicarskega predstavnika 2-0.

Poleg po stažu najmlajšega FIFA sodnika (od 2022) bodo na Severno Irsko odpotovali še 35-letna David Gabrovec iz Markovcev pri Ptuju in dr. Tomaž Černe iz avstrijskega Celovca kot pomočnika sodnika ter četrti sodnik 34-letni Alen Borošak iz Spodnjega Dupleka (MDNS Maribor).

Moštvo Crusaders iz severnega dela prestolnice Severne Irske- Belfasta, se je na današnji dan pred štirimi leti 26. julija 2018 pomerilo proti ljubljanski Olimpiji, ki je tistega leta po dveh tekmah napredovala v naslednji krog tekmovanja s skupnim izidom 6-2.

Sojenje naših sodnikov bo tokrat nadziral 54-letni kontrolor sojenja Tomasz Mikulski iz jugovzhodnega poljskega mesta Lublin, začetek četrtkove tekme na stadionu Seaview z umetno travo v Belfastu (prvi v severnoirski ligi od leta 2009), ki sprejme 3.383 gledalcev pa je določen ob 20. uri.

Tekst: NZS/ ŽD

Foto: m.24.si

SORODNE NOVICE

 • 01.09.2022 | Sodniki
  Špurova potuje v Indijo na SP deklet do 17. let
  Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je sporočila, da je 33-letna Staša Špur iz Murske Sobote izbrana med 28 najboljših svetovnih pomočnic sodnic ter bila povabljena v Indijo na 7. Svetovno prvenstvo za ženske do 17. let (FIFA Women's World Cup U-17 2022).
 • 28.07.2022 | Sodniki
  Sodniki, sodnice in kontrolorji aktivirali letovanje 22-ih otrok
  Sodniki, sodnice in kontrolorji so v junijskem družbeno odgovornem projektu omočili nepozabne poletne počitnice za 22 otrok na Debelem rtiču. Otroci prav v teh dneh tam uživajo v brezskrbni igri, učnih aktivnostih in morskih radostih, obiskal pa jih je tudi prvoligaški sodnik.
 • 22.07.2022 | Sodniki
  Naša sodnica v četrtfinalu ženskega Eura
  Po dveh tekmah skupinskega dela tekmovanja na 13. Evropskem prvenstvu za ženske, kjer je Staša Špur (33) iz Murske Sobote opravljala naloge pomočnice sodnice hrvaški sodnici Ivani Martinčić na dvobojih med Nizozemsko in Portugalsko ter med Italijo in Belgijo, bo naša sodnica delovala tudi v izločilnih bojih in sicer na sobotni četrtfinalni tekmi v Rotherhamu med Francijo in Nizozemsko.
 • 18.07.2022 | Sodniki
  Staši Špur druga tekma na ženskem Euru 2022
  Našo linijsko sodnico Stašo Špur iz Murske Sobote čaka drevi druga tekma na ženskem EURU 2022 v Angliji. Po tekmi Nizozemska - Portugalska minulo sredo, bo tokrat v aktivni vlogi ob vzdolžni črti na dvoboju med Italijo in Belgijo na stadionu akademije Manchester Cityja, ki se nahaja neposredno ob osrednjem klubskem stadionu angleškega prvaka.
 • 12.07.2022 | Sodniki
  Uvodna tekma za Stašo Špur na ženskem EURU 2022 v Angliji
  Evropsko nogometno prvenstvo za ženske 2022, ki se je začelo v sredo 6. julija v Angliji in bo potekalo vse do finalne tekme 31. julija- na žalost brez udeležbe varovank Borut Jarca- bo v aktivni vlogi na igrišču doživela naša najboljša FIFA pomočnica sodnice 33-letna profesorica razrednega pouka Staša Špur iz Murske Sobote, ki bo svojo uvodno tekmo imela v sredo, ko se bosta pomerili Nizozemska in Portugalska.
 • 17.06.2022 | Sodniki
  Uspešno izvedeno strokovno PNI predavanje za klube in medije
  V Kongresnem centru Brdo je danes potekalo strokovno predavanje iz interpretacije pravil nogometne igre, ki je bilo namenjeno klubskim predstavnikom, glavnim trenerjem, kapetanom klubov v Prvi ligi Telemach in medijem z namenom seznanitve s trendi in najnovejšimi smernicami pred prihajajočo novo sezono.
 • 14.06.2022 | Sodniki
  Sodniki zbrali 7.106 EUR za letovanje 22 otrok na morju
  Velika humanitarna akcije vseh sodnikov, sodnic in kontrolorjev pod okriljem Zveze nogometnih sodnikov Slovenije v sodelovanju z oddajo Svet na Kanalu A je dosegla izjemen uspeh, saj je bilo za letovanje otrok v stiski zbranih 7.106 EUR.
 • 19.05.2022 | Sodniki
  Vinčič izbran za sojenje na SP 2022
  Po letu 2018, ko je Damir Skomina s pomočnikoma Juretom Praprotnikom in Robertu Vukanom sodil na Svetovnem prvenstvu v Rusiji bo Slovenija tudi na 22. Svetovnem prvenstvu imela svojega predstavnika, saj je bil Slavko Vinčić imenovan kot eden izmed 11 glavnih sodnikov iz starega kontinenta v paru z njem pa na SP potujeta še pomočnika sodnika Tomaž Klančnik in Andraž Kovačič.
 • 13.05.2022 | Sodniki
  Ženska sodniška trojka na tekmi 2. SNL
  Drevi je pomemben dan za žensko sojenje, saj bo na stadionu Portoval v celoti ženska sodniška ekipa prvič doslej vodila tekmo 29. kroga 2. SNL med novomeško Krko in ptujsko Dravo.
 • 12.05.2022 | Sodniki
  Finale lige Europa Slavku Vinčiću
  Iz sedeža Evropske nogometne zveze (UEFA) so sporočili izbrane sodnike za finalno tekmo lige Europa, kar nas je še posebej razveselilo pri Zvezi nogometnih sodnikov Slovenije, saj smo prejeli nov izjemen pečat in ogromno priznanje za slovensko sojenje. Sredino tekmo finala Evropske lige, ko se bosta v vroči Sevilli pomerila nemški Eintracht iz Frankfurta in škotski Glasgow Rangers bo upravljal Slovenec in sicer 42-letni Mariborčan Slavko Vinčić.

DELI NA