Prenos iz Ljubljane, generalka prvakinj

V nedeljo je na sporedu 4. krog 32. sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. V spletnem prenosu obračun ŽNK Ljubljane in ŽNK Radomelj Medex, ob tem še tri tekme ŽNK Mura Nona – ŽNK Krim, Primorje Gaia Naturelle – ŽNK Olimpija Ljubljana in ŽNK Gažon – ŽNK Cerklje.

SŽNL, 4. krog, 3.9.
ŽNK Mura Nona – ŽNK Krim (16.30)
ŽNK Ljubljana – ŽNK Radomlje Medex (17.00) (prenos na nzs.si)
Primorje Gaia Naturelle – ŽNK Olimpija Ljubljana (17.00)
ŽNK Gažon – ŽNK Cerklje (17.30)

Lestvica strelk:
Ana Milović (ŽNK Olimpija Ljubljana) 12
Špela Kolbl (ŽNK Mura Nona) 6
Josilene De Jesus Matos (ŽNK Mura Nona) 4
Sara Makovec (ŽNK Olimpija) 4
Yana Malakhova (ŽNK Mura Nona) 4

Popraviti vtis z gostovanja pri prvakinjah

ŽNK Olimpija Ljubljana odhaja na gostovanje v Ajdovščino, kjer želijo varovanke trenerja Zlatka Gaborja upravičiti vlogo favoritinj in priti do četrte zmage – dosedaj imajo tri ob gol razliki 25:0. „Kot vsak teden: delamo to, kar smo se domenili na treningu. Poslušamo trenerja, da dobimo nove tri točke,“ gostovanje v Vipavski dolini napove Zala Lucija Balažic.

„Na tekmi proti Olimpiji želimo popraviti vtis z gostovanja v Bratoncih. Skozi tekmo bomo morale ostati zbrane, predvsem v fazi obrambe in minimalizirati napake. Svoji ekipi zaupam, da se bomo borile do zadnjega piska, ter iz tekme iztržile čim več pozitivnih stvari za nas,“ pred nedeljsko tekmo napove domača kapetanka Marija Capuder. S soigralkami je v tej sezoni odigrala dve tekmi, eno so dobile, eno izgubile.

"Tekmo z Olimpijo pričakujemo pripravljeni na borbo za vsako žogo. Vemo, da bodo gostje želele tekmo nadzorovati od prve do zadnje minute, na nas pa je, da pritisku ne podležemo in z disciplinirano ter potrpežljivo igro v obrambi čakamo na svoje priložnosti, ter jih tudi izkoristimo," pa k napovedi domačink pristavi trener Jan Polanc.

Po prvi gol, Ljubljana cilja na nove tri točke

Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex bo septembrski spored preizkušenj odprla z gostovanjem pri ŽNK Ljubljani. Nedeljski obračun v Šiški si bo moč ogledati tudi v prenosu na spletni strani Nzs.si. To bo tekma ekip, ki sta se lani borili za 3. mesto. Letos je ŽNK Ljubljana pri treh točkah, Radomljanke imajo dve. Radomljanke so ob Krimu edina ekipa, ki v tej sezoni še ni dosegla gola.

„V zadnjih dveh mesecih smo imeli v ekipi kar nekaj sprememb, kar se zagotovo pozna na uigranosti in kakovosti. Prvi zadetek, ki ga bomo dosegli, nam bo zagotovo pomagal. Dekleta bodo pridobila dodatno samozavest in zaupanje, se bodo sprostila. Pričakujem, da nam bo potem bolj steklo. Smo na pravi poti in potrebno je samo vztrajati,“ pravi trener Radomljank Aljaž Gornik, ki v napovedi za spletno stran več pozornosti nameni še nedeljski tekmi: „To bo drugačna tekma kot prvi dve, saj nasprotnice igrajo na drugačen način, čaka nas nov izziv. Morda bomo glede na slog igre nasprotnic celo lažje prihajali do priložnosti, zagotovo pa moramo ohraniti zbranost in disciplino v igri ter psihološko pripravljenost, da vztrajamo v konceptu igre, ne glede na to proti komu igramo.“

Ekipi sta se dosedaj pomerili sedemkrat: trikrat je zmagala Ljubljana, dvakrat Radomlje, dve tekmi sta se končali z remijem. „Tekme z Radomljami se zelo veselimo. Pričakujemo zanimivo in težko tekmo, kjer želimo pokazati svojo igro in znanje. Kljub slabšim rezultatom na začetku sezone smo ostale zbrane in željne dokazovanja. V nedeljo si želimo dobre tekme, v kateri bomo poskusile prigrati nove tri točke,“ tekmo z Radomljankami v imenu ŽNK Ljubljana napove Gala Dasović Ravnik, tudi sama nekdanja Radomljanka.

Z novinko proti Krimu

Državne prvakinje ŽNK Mura Nona doma gostijo Krimovke, to pa bo zadnji test Mure pred skorajšnjim začetkom kvalifikacij za ligo prvakinj. To bo tekma ekipe, ki je zbrala maksimalno število točk (ob gol razliki 24:0), medtem ko mlade Ljubljančanke na prvo točko v novi sezoni še čakajo. „Pričakujem tekmo, kjer bomo prevladovale v igri. Nekaj težav imamo s poškodbami. Verjamem pa, da bodo soigralke pripravljene na kvalifikacije za ligo prvakinj. Kot vsakič bomo tudi v nedeljo odigrale 100-odstotno. Tudi zato, da nam uspe generalka,“ napoveduje domača golmanka Iva Kocijan.

Pomurke so bogatejše za novo igralko – okrepila jih je 17-letna osrednja branilka Tinkara Testen, ki je v lanski sezoni v dresu ŽNK Radomlje Medex zbrala 18 nastopov in ob tem dosegla devet zadetkov, skupno pa je v prvoligaški zbrala 26 nastopov in dosegla 10 zadetkov. Pred Radomljami je bila članica ŽNK Krim. „Vesela sem, da sem prišla v ŽNK Mura Nona, kjer verjamem, da bom lahko napredovala in se razvijala. Sama rada zmagujem in prišla sem v klub, ki rad zmaguje in to je najbolj pomembno. Dala bom vse od sebe, da z ekipo dosežemo zastavljene cilje,“ je povedala Tinkara, trener Bojan Jančar pa jo bo koristil na branilskem položaju.

„Pričakujemo izredno težko tekmo, v kateri bomo verjetno večino časa preživeli na svoji polovici. Želimo si disciplinirane tekme z naše strani, pokazati si želimo tudi pravi odnos do nogometa in da delo s treninga prenesemo na tekmo. Tekma bo prav tako priložnost za igralke z klopi, da nabirajo svoje minute,“ obračun v Bratoncih napove trener krimovk Žiga Grgasovič.

Primorke in Gorenjke

Novinke ŽNK Gažon se bodo še drugič predstavile doma. K ekipi trenerja Roberta Zirnsteina prihajajo Gorenjke. Ekipi se dosedaj še nista pomerili.

„Igramo doma, gostimo pa izredno izkušeno ekipo ekipo Cerkelj, ki cilja letos proti vrhu. Mi ostajamo zvesti svoji filozofiji: nabiramo izkušnje, le teh bi radi čim več zbrali in napredovali. Našo ekipo še vedno sestavlja zdravniška služba,“ pove Zirnstein, ki izpostavi še tole: „Čutim, vesel sem, da naša ekipa raste iz tekme v tekmo, napredek je viden in očiten. Vse to je posledica trdega dela ter vloženega truda. Da smo šli korak naprej, je pokazal že 2. polčas proti Olimpiji, ko smo prejeli le en gol.“

Gorenjke, vodi jih trener Primož Štrajhar, so pri štirih točkah – zmaga, remi in poraz je njihov izkupiček.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 21.08.2024 | Ženska nogometna liga Triglav
    Z desetimi klubi in novo grafično podobo
    V nedeljo se bo začela nova sezona nekoliko spremenjene ženske nogometne lige 1. SŽNL Triglav Zdravje. V njej bo deset klubov, naslov pa bo branila enajstkratna prvakinja Mura Nona, ki je tudi tokrat glavni favorit za končno slavje.
  • 03.05.2024 | Ženska nogometna liga Triglav
    Licenciranje 1. SŽNL: Brez zavrnjene vloge
    Komisija Nogometne zveze Slovenije za licenciranje nogometnih klubov je danes objavila rezultate licenčnega postopka za klube 1. slovenske ženske nogometne lige za sezono 2024/25.
  • 28.04.2024 | Ženska nogometna liga Triglav
    ŽNK Mura z zmago v Ljubljani do 11. naslova
    Nogometašice ŽNK Mura Nona so nove in stare državne prvakinje v Ženski nogometni lige Triglav Zdravje. Do uspeha, 11. lovorike najboljših v državi, so prišle na gostovanju v Ljubljani, kjer so z 1:0 pred kamerami Nzs.si premagale domačinke ŽNK Ljubljano.
  • 16.09.2023 | Ženska nogometna liga Triglav
    Tri točke ostale v Murski Soboti
    Prva tekma 6. kroga, kar derbi Ženske nogometne lige Triglav Zdravje, je prinesel zmago ŽNK Muri Nona, ki je bila doma z golom Noelle Vilčnik z minimalnih 1:0 boljša od ŽNK Olimpije Ljubljane. To je bil prvi od vsaj štirih letošnjih derbijev med ekipama iz Murske Sobote in Ljubljane.
  • 15.09.2023 | Ženska nogometna liga Triglav
    Pripravljene na derbi, prenos na Sportklubu
    S tekmo v Murski Soboti, z derbijem tudi pred kamerami Sportklubu, se v soboto začenja 6. krog Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Vodilni ekipi lige ŽNK Mura Nona in ŽNK Olimpija Ljubljana se bosta pomerili na prvem letošnjem derbiju.
  • 13.08.2023 | Ženska nogometna liga Triglav
    ŽNK Olimpija in ŽNK Gažon do zmag
    S tekmami v Velesovem in v Ljubljani se je sklenil 1. krog 32. sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. ŽNK Cerklje in ŽNK Radomlje Medex pred kamerami NZS brez golov, Olimpija boljša od novink s Ptuja, ŽNK Gažon na premieri v ligi do zmage v Ljubljani.
  • 10.08.2023 | Ženska nogometna liga Triglav
    Pred začetkom 32. sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje
    V novi sezoni bo v ženskem članskem tekmovanju igralo devet ekip, novinca v tekmovanju sta ŽNK Gažon in ŽNK Drava Ptuj. Naslov prvakinj brani ŽNK Mura Nona, ki je v minuli sezoni osvojila dvojno krono – državnemu naslovu so dodale še naslov prvakinj ženskega pokala NZS.
  • 03.07.2023 | Ženska nogometna liga Triglav
    Po žrebu parov 1. kroga SŽNL, ženskega pokala NZS in Lige DU17
    Slab mesec in pol pred začetkom ligaških tekmovanj v ženski in dekliški konkurenci so danes v Nacionalnem nogometnem centru na Brdu pri Kranju opravili žreb tekmovalnih parov 1. SŽNL, 1. kroga Ženskega pokala NZS in Lige deklet DU17 za sezono 2023/2024.
  • 30.06.2023 | Ženska nogometna liga Triglav
    ŽNK Mura doma v lov na ligo prvakinj
    Slovenske državne prvakinje ŽNK Mura Nona so bile izžrebane v skupino 3 uvodnega dela. Za napredovanje v finale turnirja in boj za napredovanje v 2. krog kvalifikacij se bodo pomerile z gruzijsko ekipo FC Samegrelo. Ob uspehu jih čaka boljši iz para Apollon Ladies FC (CIP) – ŽFK Ljuboten (S. MKD). 
  • 14.05.2023 | Ženska nogometna liga Triglav
    Muri naslov, Krim v 94. minuti
    Nogometašice ŽNK Mura Nona so nove, stare državne prvakinje Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Na tekmi v Ljubljani so si priigrale zmago (3:0) in pet točk prednosti pred Olimpijo, s katero se bodo pomerile v zadnjem krogu.

DELI NA