18.08.2018 | 1. SŽNL
Prvakinje stavijo na hitro in kombinatorno igro

Že danes se na pot proti severovzhodu Slovenije odpravljajo slovenske državne prvakinje igralke ŽNK Olimpije Ljubljana. Jutri, v nedeljo, jih ob 11. uri čaka uvodna tekma 1. kroga 27. sezone SŽNL, tekmec pa ŽNK Telemach GMT Beltinci.

Tekmo boste lahko od 10.55 naprej spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani Nzs.si.

SŽNL, 1. krog, 19.8.
ŽNK Moje-lece.si – Ajdovščina (11.00)
ŽNK Ankaran Obala – ŽNK Cerklje (17.00)
ŽNK Maribor – ŽNK Krim Rolljet (11.00)
ŽNK Pomurje Beltinci – ŽNK Olimpija Ljubljana (11.00) (videoprenos na spletni strani Nzs.si)

Dosedanje državne prvakinje:

ŽNK Krka: 8-krat
ŽNK Pomurje Teleing: 6
Ilirija: 4
ŽNK Olimpija Ljubljana: 2
ŽNK Pikapolonica Jarše: 2
ŽNK Škale Pande: 2
Tesar Ižakovci: 1
Krim: 1

Številne kadrovske spremembe

Za Olimpijo so pestri in naporni dnevi. Tudi letošnje poletje je postreglo s trenersko menjavo. Po koncu koncu sezone se je poslovila Anja Milenkovič, potem zavoljo zdravstevnih težav še Zoran Pejovič. Za trenerja je prišel Peter Kristan, totalen remont pa je doživela tudi igralska zasedba, saj se je poslovilo kar osem igralk minule sezone, ko je bila Olimpija še drugič državni prvaki.

Pozitivno naprej

Za Ljubljančankami so že prvi uradni nastopi. V zadnjih dveh tednih so se merile v kvalifikacijah za ligo prvakinj. Za zgledno organiziranem turnirju v Ljubljani je pomlajena Olimpija trikrat izgubila, v treh tekmah je prejela 13 golov, dosegla pa ga ni. Tudi zavoljo tega je bila kapetanka Manja Benak po turnirju izredno razočarana, a so v klubu zatrdili, da strnjeni in povezani nadaljujejo začeto delo.

„Liga prvakinj je za nami. Pogovorili smo se, ni bilo vse tako slabo, kot kaže rezultat. S pozitivnimi mislimi nadaljujemo začeto delo,“ poudari trener Kristan, ki po ligi prvakinj vse misli usmerja v uvodno tekmo državnega prvenstva.

„Čaka nas zahtevno delo, gostovanje v Beltincih bo težko. Pričakujem pa kvalitetno srečanje, ki bo polno duelov, priložnosti na obeh straneh,“ pristavi Kristan, ki se tekme veseli, gledalcem pa obljublja, da bo tekma gledljiva in vredna ogleda. Na štadionu ali pa pred računalnikom oz. telefonom v prenosu na Nzs.si.

„Rezultata ne bi napovedoval, vse je možno. Jasno mi je, da smo oboji zelo dobro pripravljeni in visoko motivirani za to srečanje. Morda pa se konča celo z remijem, ki ga dosedaj na ligaških medsebojnih tekmah sploh še ni bilo,“ nadaljuje Kristan.

Brez Krstanovske

Zmajčice odhajajo na gostovanje brez poškodovane Makedonke Simone Krstanovske, ki jo je skupila na prvi tekmi kvalifikacij za ligo prvakinj.

„Ostale igralke so na voljo, prespali pa bomo v Radencih, da v nedeljo ne bomo izgubljali časa na poti,“ je še dodal Kristan, ki v obračunu s tekmicami stavi na hitro in kombinatorno igro.

Tekst: D.P.
Foto: Carinthians Women Soccer

SORODNE NOVICE

 • 30.08.2020 | 1. SŽNL
  Pomurke z osmico na vrh
  ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana sta upravičili vlogo favoritinj in prišli do visokih zmag. Prve tri točke so osvojile tudi igralke ŽNK Cerklje, proste so bile nogometašice ŽNK Krim RollJet.
 • 23.08.2020 | 1. SŽNL
  Krimovke z osmico na vrh lige
  Končan je 3. krog SŽNL. Na vrh se je zavihtel ŽNK Krim RollJet, ki je bil doma boljši od Ajdovk. Do druge prvenstvene zmage je prišla Olimpija, do prve pa Radomlje. Proste so bile Pomurke, tekmovanje se s 4. krogom nadaljuje 30. avgusta.
 • 20.08.2020 | 1. SŽNL
  Pomurkam derbi, prva za Maribor Tabor
  ŽNK Nona Pomurje Beltinci ostaja na vrhu prvenstvene lestvice tudi po derbiju 2. kroga. Do prve zmage tudi Mariborčanke. Tekma v Radomljah se je končala z delitvijo točk.
 • 16.08.2020 | 1. SŽNL
  Pomurje, Olimpija in Krim do prvih treh točk
  Na lestvici strelk vodi Nina Kajzba. Tekmovanje se nadaljuje že v četrtek, 20. avgusta, ko bo na sporedu tudi tekma ŽNK Nona Pomurje Beltinci – ŽNK Olimpija Ljubljana.
 • 15.08.2020 | 1. SŽNL
  Začenja se 29. sezona SŽNL
  S tekmami v Ajdovščini, Ljubljani in Velesovu se jutri, v nedeljo, 16. avgusta, začenja 29. sezona SŽNL, v ligi bo sodelovalo sedem ekip. V minuli sezoni prvakinj zavoljo pandemije ni bilo, bo pa v ligi prvakinj Slovenijo zastopala ekipa ŽNK Nona Pomurje Beltinci.
 • 07.09.2019 | 1. SŽNL
  Praznik v Kopru: prenos tekme z Bonifike
  V ekipi Obala Koper so pripravljeni na nadaljevanje SŽNL, v nedeljo jih pred kamerami Nogometne zveze Slovenije čaka tekma proti Ajdovkam. Obračun se prične ob 11. uri.
 • 06.09.2019 | 1. SŽNL
  Prenos iz Kopra, Radomljanke hrabro v Ljubljano
  Po reprezentančnem premoru se v nedeljo nadaljuje tekmovanje v SŽNL, na sporedu so štiri tekme. Nogometna zveza Slovenije nadaljuje s prakso: v vsakem krogu prenos ene od tekem SŽNL. Tokrat bodo kamere na Obali, kjer je na sporedu primorski derbi Obala Koper proti Ajdovščini.
 • 29.07.2019 | 1. SŽNL
  Znani pari 1. kroga SŽNL, ženskega pokala in lige DU17
  Uvodoma je zbrane pozdravil Martin Koželj, generalni sekretar Nogometne zveze Slovenije, ki je vsem klubom čestital za minulo sezono in vsem zaželel uspešno v novi tekmovalni sezoni.
 • 08.05.2019 | 1. SŽNL
  Pomurke do 7. naslova državnih prvakinj
  Ekipa ŽNK Telemach GMT Beltinci je novi državni prvak SŽNL. V zadnji tekmi 18. kroga SŽNL so Pomurke vknjižile že 18. zmago v tej sezoni (ob gol razliki 140:11) in si tako tri kroge pred koncem zagotovile sedmi državni naslov. Olimpija na 2. mestu je pri 45 točkah, tretji ŽNK Moje-lece.si Radomlje pa pri 32.
 • 01.11.2018 | 1. SŽNL
  Pomurke opozarjajo, da prvenstva še ni konec
  S tekmo v Ljubljani se je sklenil 8. krog SŽNL, po katerem so se igralke ŽNK Telemach GMT Beltinci le še bolj usidrale na vrhu. Derbi je z golom odločila Luana Zajmi, ki je v svoji 15. tekmi v SŽNL prispevala že deveti zadetek.

DELI NA