07.04.2017 | Družbeni nogomet
Sobota in nedelja v znamenju dneva čistega športa

Nogometna zveza Slovenije in Slovenska antidoping organizacija (SLOADO) sta letos ponovno združili moči v svetovni kampanji "Play True Day" (Dan čistega športa). Play True Day je dan, namenjen promociji boja proti dopingu in širitvi ideje o čistem športu, svetovni dan čistega športa pa je 10. april.

V sklopu Nogometne zveze Slovenije bomo dan obeleževali 8. in 9. aprila na tekmah Prve lige Telekom Slovenije, 1. slovenske mladinske in kadetske lige, ter na finalni tekmi tekmovanja Nike Premier Cup, ki bo 9. aprila v Nacionalnem nogometnem centru na Brdu.

Play True Day je v Sloveniji namenjen različnim ciljnim skupinam, saj želimo idejo o čistem športu, v času ko v različnih športih prihajajo na dan novice o zlorabi prepovedanih sredstev, predstaviti nogometašem, trenerjem, dijakom, študentom in vsem ljubiteljem športa.  

Dnevu čistega športa se bodo pridružili vsi nogometaši, ki bodo imeli oblečene prav posebne majice "Igram pošteno", s podpisom spletne zaobljube na spletni strani Nogometne zveze Slovenije pa se lahko projektu pridružite prav vsi.

Skupaj recimo ne dopingu in uživajmo v čistem športu.

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 02.02.2024 | Družbeni nogomet
    V Brežicah prvi mednarodni turnir v hodometu
    Nogometna žoga povezuje in združuje, to se je potrdilo vnovič minulo soboto v Brežicah. Tam je potekal sploh prvi mednarodni turnir v hodometu. Športu, ki navdušuje generacije igralcev in igralk v tretjem življenjskem obdobju.
  • 19.10.2017 | Družbeni nogomet
    Finale lige SOS v NNC Brdo
    V Nacionalnem nogometnem centru Brdo je pretekli teden potekal finale nogometne lige Specialne olimpiade Slovenije. Organizacijo dogodka, ki se je odvijal pod geslom Ljubezen do nogometa ne pozna meja, je vodil zasavski VDC.

DELI NA