24.05.2010 | A
Šuler: Proti nam so vsi favoriti

27-letni Korošec Marko Šuler velja za enega stebrov slovenske obrambe, čeprav v defenzivnih vlogah navadno sodeluje celotno moštvo. O koncu sezone, ki je bilo zanj v belgijskem Gentu več kot uspešno ter o prihajajočem SP, smo se pogovarjali tik preden je Kekova izbrana vrsta zapustila Slovenijo in se podala na zadnje skupne priprave pred največjim nogometnim dogodkom na svetu.

Za reprezentantom je dolga sezona, ki pa mu je ob naslovu pokalnega zmagovalca Belgije  ter drugega mesta v prvenstvu prinesla kar nekaj razlogov za veselje ter pravo mero razpoloženja pred 19. SP, kamor se je Slovenija udeležila drugič v svoji zgodovini. »Naj se igra nadaljuje v tem tempu,« si je zaželel nogometaš, ki je prepričan, da, kljub temu, da Slovenija velja za outsiderja skupine C, lahko pomeni trn v peti marsikateremu selektorju. »Proti nam so vsi favoriti, a dejstvo, da so boljši, bodo morali dokazati na igrišču. Fakti, napisani na papir v takšnem tekmovanju, kot je svetovno prvenstvo, ne štejejo mnogo.«

Nekdanji nogometaš Dravograda in Gorice pa veliko časa za slavje ni imel. Klubska sezona se nadaljuje z reprezentančno, ki bo to poletje še posebej pestra. »V kasnejših letih bodo ti dogodki in spomini okoli SP prišli še bolj do izraza,« je prepričan. Medtem, ko je bil nekaj dni odsoten s travnatih površin pa zavoljo možnosti poškodb ni počel nič posebnega. »Nisem počel nič nenavadnega. Zakaj bi spreminjal nekaj, kar je dobro? Tu smo, da nadaljujemo zgodbo, ki smo jo pisali zadnji dve leti.« Tudi pričakovanje nogometnega praznika 32 najboljših reprezentanc na svetu je tisto, ki fante žene naprej. »Mislim, da lahko ogromno naredimo. Ne strinjam se s tistimi, ki pravijo, da nimamo kaj izgubiti. Ogromno lahko izgubimo, obenem pa tudi ogromno pridobimo.«

Da se okoli nogometa te dni že vrti domala cel svet, je vidno na vsakem koraku. Reklame, plakati, mediji, ki najbolj razširjeni igri na planetu namenjajo izdatne minute, pričajo o tem, da se bo junija res dogajalo nekaj velikega. »Lep občutek je, ko vidiš vso kampanijo okoli nogometa. Je uresničitev sanj vsakega nogometaša, a treba je ostati na tleh, počakati, da se prvenstvo začne.

V Afriki je reprezentant s 16 nastopi in dvema zadetkoma že bil, katero od preteklih SP pa se mu je najbolj vtisnilo v spomin? »Veliko je bilo dobrih SP, eni organizirani bolje, drugi manj. Finale med Francijo in Brazilijo leta 1998  mi ostalo še najbolj  v spominu. Upam, da bo to še boljše, kot ostala, gledana preko malih zaslonov.« In kot enemu od stebrov slovenske obrambe se samo od sebe ponuja vprašanje, katerega napadalca želi videti, ko bo drvel proti Handanovičevim vratom. »Proti vsakemu bo v izziv igrati. Rad imam take stvari. Ne bi izbiral, bom pa dal vse od sebe, ne glede na to, kdo se bo poskusil prebiti do našega gola.«

Nestrpnost med reprezentanti je že čutiti, pozitivno pri vsem tem pa je, da gre pri tem za pravo mero radovednosti in želje po začetku prvenstva in nogometu, zaradi katerega so nogometaši pravzaprav sploh tukaj.

Tekst: Andreja Potočnik
Foto: Sportida.com

SORODNE NOVICE

 • 04.12.2023 | A
  Euro 2024: Odmevi po žrebu
  Slovenska delegacija na čelu s selektorjem Matjažem Kekom in predsednikom Nogometne zveze Slovenije Radenkom Mijatovićem je v Hamburgu žreb skupin za evropsko prvenstvo 2024 v Nemčiji ocenila za težak. Kot pa je poudaril selektor, tekmece poznajo in bodo na EP šli tekmovat, ne zgolj sodelovat.
 • 04.12.2023 | A
  V skupini C z Dansko, Srbijo in Anglijo
  Slovenska nogometna reprezentanca se bo na evropskem prvenstvu, ki bo med 14. junijem in 14. julijem prihodnje leto potekalo v Nemčiji, v skupini C pomerila proti Danski, Srbiji in Angliji. Tako je določil današnji žreb v hamburški koncertni dvorani.
 • 04.12.2023 | A
  Euro 2024: Prednostna obravnava za slovenske navijače
  Nogometna zveza Slovenije svojim navijačem zagotavlja prednostno obravnavo pri nakupu vstopnic za tekme slovenske nogometne reprezentance v sklopu Eura 2024. Ključen podatek, ki slovenskim navijačem zagotavlja prednostno obravnavo pri žrebu, je EMŠO številka, ki jo je nujno potrebno vnesti v polje, kjer je predvidena številka ID osebnega dokumenta (Passport/ID number).
 • 02.12.2023 | A
  Slovenski nogometaši bodo danes dobili tekmece za Euro 2024
  Slovenska nogometna reprezentanca bo danes dobila tekmece za evropsko prvenstvo 2024. Evropska nogometna zveza Uefa bo žreb skupin izvedla ob 18. uri v Hamburgu, enem od desetih nemških mest, ki bodo gostila tekme EP med 14. junijem in 14. julijem prihodnje leto.
 • 01.12.2023 | A
  Razpis za odprto delovno mesto Strokovni sodelavec za trenerska usposabljanja
  Iščemo osebo, ki je pozitivno naravnana, samoiniciativna, komunikativna, odgovorna, timsko usmerjena, ima primeren odnos do sodelavcev in ostalih deležnikov, predvsem pa odgovoren odnos do kakovosti dela.
 • 30.11.2023 | A
  EURO 2024: Vse o vstopnicah na enem mestu
  Slovenska nogometna reprezentanca bo 2. decembra dobila nasprotnike, s katerimi se bo pomerila v sklopu skupinskega dela Eura 2024. Vzporedno z žrebom bo stekla tudi prva faza prodaje vstopnic za nogometni spektakel, kjer bo za slovenske navijače na voljo 10.000 vstopnic za posamično tekmo slovenske nogometne reprezentance v skupinskem delu prvenstva.
 • 30.11.2023 | A
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v soboto dobila tekmece za Euro 2024
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v soboto dobila tekmece za evropsko prvenstvo 2024. Evropska nogometna zveza Uefa bo žreb skupin izvedla ob 18. uri v Hamburgu, enem od desetih nemških mest, ki bodo gostila tekme EP med 14. junijem in 14. julijem prihodnje leto.
 • 27.11.2023 | A
  Slovenija leto evropskega prvenstva začenja v ZDA
  Slovenska nogometna reprezentanca bo 20. januarja 2024 odigrala pripravljalno tekmo proti ekipi ZDA na stadionu Toyota Field v San Antoniu. Tekma bo za slovensko reprezentanco odlična priložnost za pripravo na leto, v katerem bo Slovenija ponovno zaigrala na prvenstvu najboljših Stare celine.
 • 23.11.2023 | A
  EURO 2024: Vstopnice za slovenske navijače v prodaji od 1. decembra
  Po uvrstitvi slovenske nogometne reprezentance na Euro 2024 evforija med navijači ne popušča. Številni že pogledujejo proti junijskemu spektaklu v Nemčiji, kjer bo za slovenske navijače na voljo 10.000 vstopnic za posamično tekmo slovenske nogometne reprezentance v skupinskem delu prvenstva.
 • 22.11.2023 | A
  Mijatović: Verjel sem v to generacijo
  Slovenska nogometna reprezentanca je z uvrstitvijo na Euro 2024 dosegla zastavljeni cilj izpred začetka kvalifikacij, kar je razveselilo predsednika Nogometne zveze Slovenije Radenka Mijatovića, ki je verjel v to generacijo nogometašev od samega začetka.

DELI NA