08.03.2024 | Ženska tekmovanja
V Radomljah in Kamniku več kot 700 nogometašic

Enajsta izvedba mednarodnega dekliškega nogometnega turnirja MEDEX CUP 2024 je zopet navdušila. V dveh dneh je v Radomljah in Kamniku svoje nogometno znanje prikazalo več kot 700 deklet iz Avstrije, Hrvaške, Madžarske, Slovaške in Slovenije.

Dvodnevni dogodek je bil po nekaj tednih in mesecih intenzivnih priprav vrhunec celotnega dogajanja, ki ga ne bi bilo moč izpeljati brez podpore generalnega pokrovitelja, podjetja MEDEX, ostalih partnerjev in številnih prostovoljcev. V dveh dneh je pri izvedbi turnirja na različne načine pomagalo okrog 70 rumenosrčnih prostovoljcev. »Hvala prav vsem!« se zahvaljujejo pri ŽNK Radomlje Medex.

V Športnem parku Radomlje in Športnem parku Virtus v Kamniku je 23 klubov nastopilo s skupno 55 ekipami, kar je največ doslej. V dveh dneh so lahko gledalci spremljali številne talentirane nogometašice, ki bodo širšo javnost že čez nekaj let navduševale tudi na velikem članskem odru.

Organizatorji se zahvaljujejo se tudi vsem gostom turnirja. Ob sobotni otvoritvi turnirja so nogometašice nagovorili Martin Kandus, direktor strategije v podjetju Medex, Meta Gvardjančič, vodja marketinga v podjetju Medex, Borut Ernestl, podžupan Občine Domžale, in Sonja Jerman, predsednica Krajevne skupnosti Radomlje. Priznanja najboljšim ekipa turnirja DU13 je podelil Jernej Hribar, direktor Zavoda za šport in rekreacijo Domžale, Tina Kelenberger, selektorica slovenske reprezentanca DU19, pa je pokal in medalje predala po koncu turnirja DU15.

Nedeljski del turnirja si je ogledala tudi nekdanja igralka ŽNK Radomlje Medex Sara Gradišek, zdaj članica italijanske Bologne in članske izbrane vrste Slovenije, v soboto pa je svoj čas mladim nogometašicam namenila Nuša Vidrih, ki čaka na dokončno potrditev prestopa v tujino.

»Dvodnevni turnir na dveh lokacijah je velik zalogaj za katerikoli klub in ga brez prostovoljcev ne bi uspeli izpeljati. Z delom smo pričeli že pol leta nazaj, zato smo veseli, da se je trud poplačal in smo oba dneva izpeljali z dokaj stanovitnim vremenom. Fantastično je videti toliko deklet in ekip iz več držav na istem igrišču,« je po enajsti izvedbi zdaj že nekaj let mednarodno priznanega turnirja dejala Andreja Leskovšek McQuarrie, predsednica ŽNK Radomlje.

Tudi udeleženci turnirja MEDEX CUP 2024 z besedami hvale potrjujejo naziv največjega dekliškega nogometnega turnirja pri nas in v regiji, kar organizatorjem daje dodaten zagon za turnir v letu 2025.

MEDEX CUP 2024 so ob podjetju MEDEX, ki je generalni pokrovitelj turnirja, podprli tudi Občina Domžale in Občina Kamnik ter NLB, REAM, Triglav Zdravje, Zavod za šport in rekreacijo Domžale, Domzalec.si, Taxi Alma, T.S. Avto, Gostilna in picerija Jaka, Kemis Plus, Helios, Tosama, Korbar catering, TT Prevozi, Proffshop, Milos Milosevic Films, Krajevna skupnost Radomlje, Nogometna zveza Slovenije in številni drugi.

MEDEX CUP 2024 DU9
Sodelujoči klubi: ŽNK RADOMLJE 1, ŽNK MURA NONA, WFC KOPER OBALA, SC BRUNN, NK ŠN MAKSIMIR ZAGREB, ND PRIMORJE, ŽNK RIJEKA, ŽNK RADOMLJE 2, SOCCER GIRL ACADEMY KÄRNTEN.

Potrditev rasti turnirja potrjuje že letošnja udeležba na turnirju najmlajših selekcij. Domačima ekipama ŽNK Radomlje so se na turnirju za dekleta do 9 let pridružile še vrstnice iz ŽNK Mura Nona, WFC Koper Obala, ND Primorje ter avstrijska SC Brunn in SGA Kärnten ter hrvaška ŠN Maksimir Zagreb in ŽNK Rijeka. Rezultat pri najmlajših ni bil v ospredju, a zaradi tega motiva ni bilo nič manj. Ob selekcijah DU9 so se občinstvu predstavila še dekleta, ki na okoliških šolah obiskujejo krožke Ženskega nogometnega kluba Radomlje.

MEDEX CUP 2024 DU11
1. mesto: NK ŠN MAKSIMIR ZAGREB PLAVI
2. mesto: ŽNK ALUMINIJ
3. mesto: ŠK SLOVAN BRATISLAVA
4. mesto: ŽNK RADOMLJE

Lani sta na turnirju DU11 nastopili dve tuji ekipi, letos kar pet. SC Brunn je z dvema selekcijama predstavljal avstrijski, ŠK Slovan Bratislava slovaškega in ŠN Maksimir Zagreb hrvaški nogomet. Prav Zagrebčanke so bile brez prejetega gola na turnirju tudi zmagovalke velikega finala, ŠN Maksimir se je v ponovitvi sobotnega finala selekcij DU13 pomeril z ekipo ŽNK Aluminij iz Kidričevega, ki je branila lanskoletno zmago. Bronasti pokal je osvojil ŠK Slovan, ki je v tekmi za tretje mesto premagal ŽNK Radomlje.

MEDEX CUP 2024 DU13
1. mesto: NK ŠN MAKSIMIR ZAGREB BIJELI
2. mesto: ŽNK ALUMINIJ
3. mesto: ŠK SLOVAN BRATISLAVA
4. mesto: FCM TRAISKIRCHEN

Kot že zapisano, sta se ekipi iz Zagreba in Kidričevega pomerili tudi v sobotnem finalu turnirja za dekleta do 13 let. ŠN Maksimir je slavil z izidom 4:2, »vučice« iz hrvaške prestolnice pa so s tem nadgradile lanskoletno drugo mesto v isti kategoriji. V tekmi za tretje mesto sta se srečala ŠK Slovan iz slovaške Bratislave in avstrijski FCM Traiskirchen. Bronastih kolajn so se razveselile Slovakinje, ki so prvič nastopile na turnirju MEDEX CUP.

MEDEX CUP 2024 DU15
1. mesto: FC SPARTAK TRNAVA
2. mesto: ŠK SLOVAN BRATISLAVA
3. mesto: ŽNK AGRAM
4. mesto: ŽNK RIJEKA

Turnir za dekleta DU15 je bil zaradi odlične igre prava paša za oči že v skupinskem delu tekmovanja, vse skupaj pa se je nadaljevalo v izločilnih bojih. V dvoboju za tretje mesto smo videli hrvaški spopad nogometašic ŽNK Rijeka in ŽNK Agram, Zagrebčanke pa so bile boljše z 2:0. Z istim rezultatom se je končal tudi finalni dvoboj, ki je bil obarvan v barve Slovaške. ŠK Slovan Bratislava je morala priznati premoč dekletom FC Spartaka iz Trnave.

Za najboljšo vratarko turnirja je bila proglašena članica zagrebškega Agrama Marta Ivić, s priznanjem za najboljšo igralko turnirja DU15 pa je Radomlje zapuščala Ema Hankociova, vezistka Spartaka iz Trnave. Nagrado za najboljši posameznici sta prispevala Medex in Proffshop.eu z blagovno znamko Jojo 72.

MEDEX CUP 2024- SODELUJOČI KLUBI:
Avstrija: Avstrija: GAK, SC Brunn, FCM Traiskirchen, USC Schaffern in Soccer Girl Academy Kärnten.
Hrvaška: NK Istra 1961, ŽNK Rijeka, ŽNK Agram, NK NŠ Maksimir, ŽNK Slavonija, NK Pazinka Pazin in NSŽ Istra.
Madžarska: Illes Akademia Szombathely.
Slovaška: ŠK Slovan Bratislava in FC Spartak Trnava.
Slovenija: ŽNK Mura, ŽNK Aluminij, ŽNK Koper Obala, ŽNK Ljubljana, ND Primorje, NK Škofja Loka in ŽNK Radomlje.

Tekst: ŽNK Radomlje Medex
Foto: ŽNK Radomlje Medex

SORODNE NOVICE

  • 02.03.2024 | Ženska tekmovanja
    Že 11. turnir po vrsti
    Na dvodnevnem turnirju, ki bo 2. in 3. marca potekal v Radomljah in Kamniku, bo svoje veščine pokazalo več kot 700 mladih nogometašic iz Avstrije, Hrvaške, Madžarske, Slovaške in Slovenije.
  • 06.02.2024 | Ženska tekmovanja
    Praznik ženskega nogometa v Kidričevem
    V športrtni dvorani v Kidričevem sta za praznik ženskega nogometa poskrbeli Osnovna šola in vrtec Hajdina skupaj z ŽNK Aluminij. Festivala ženskega nogometa se je udeležilo 66 deklic, ki so uživale v nogometni igri. Najmlajše deklice, ki vadijo na naši šoli v okviru programa Uefa playmakers, so se pokazale gledalcem na svoji prvi javni tekmi.
  • 02.02.2024 | Ženska tekmovanja
    Po dekliških turnirjih U13 in U15
    Za nami so turnirji v Dobravljah (U13), Cerkljah (U15) in Radljah (U13). Prihajajoči nedelji prinašata še turnirja selekcij U11 (4.2. v Beltincih in 11.2. v Dobravljah) in U15 (11.2. v Beltincih).
  • 25.08.2023 | Ženska tekmovanja
    V prostorih Nogometne zveze Slovenije na Brdu pri Kranju so se v sredo, 23.8.2023 na strokovnem sestanku zbrali vodje mladinskih programov klubov v ženskih tekmovanjih.
  • 05.06.2023 | Ženska tekmovanja
    ŽNK Posavje do naslova državnih prvakinj
    Z zaključnim turnirjem DU13 se je sklenilo državno prvenstvo. Sklepni turnir je potekal v Nacionalnem nogometnem centru Brdu, naslova državnih prvakinj pa so se veselile nogometašice ŽNK Posavje, srebro je osvojila ekipa ŽNK Gažon Koinstal, bron pa ŽNK Podravje Aluminij.
  • 08.03.2023 | Ženska tekmovanja
    Rekordno število nogometašic
    Deseta izvedba mednarodnega dekliškega nogometnega turnirja Medex Cup 2023, ki ga Ženski nogometni klub Radomlje tradicionalno organizira v začetku marca, je bila polna mejnikov, v lepem vremenu pa je bil v ospredju odličen nogomet okrog 600 deklet.
  • 07.03.2023 | Ženska tekmovanja
    Zmaga za ŽNK Žalec
    Tekmovanje je potekalo v Športni hiši Radlje ob Dravi. V skupini A so tekmovale ekipe ŽNK Žalec, NŠ ŽNK Radlje, DNK Trbovlje in ŽNK Goričko; v skupini B pa ŽNK Obala Koper, ŽNK Mura, ŽNK Maribor in ŽNK Podravje.
  • 02.03.2023 | Ženska tekmovanja
    V Radomljah 600 mladih nogometašic
    Jubilejna deseta izvedba tradicionalnega turnirja je pred meseci dobila novega generalnega pokrovitelja in s tem tudi ime, saj ga je podprlo mednarodno priznano podjetje Medex. Medex Cup nadaljuje tradicijo turnirja, ki je bil doslej znan kot Uki Cup.
  • 28.02.2023 | Ženska tekmovanja
    Peterica igrala v Kidričevem
    Minulo soboto je Ženski nogometni klub Podravje pripravil zimski dvoranski nogometni turnir deklet za selekcijo DU11. Na turnirju je sodelovalo pet ekip: Podravje Aluminij, Radlje, Koper Obala, Mura Nona bele in Mura Nona črne.

DELI NA