V prodaji vstopnice za finalni pokalni dan

V petek, 24. maja, bo na vrsti sklepno dejanje pokalnega tekmovanja. V finalu ženskega pokala Pivovarna Union se bosta pomerili ekipi ŽNK Ljubljane in ŽNK Mura None, v moškem finalu pa ekipi Rogaške in Gorice. Vstopnice so že v prodaji.

Nogometna zveza Slovenije navijače vabi v Stožice že ob 15.00, ko vrata odpira Navijaška cona. Slednja bo obratovala do 19.30, glavnina aktivnosti pa se bo odvijala od 18.30 ure dalje. V sklopu finalnega pokalnega dne bomo tudi letos zasledovali trajnostne vidike, na katere lahko vpliva nogomet.

Prvi tekmovalni vrhunec bo na vrsti ob 16.30, ko se bosta na največjem slovenskem stadionu za pokalni naslov v ženski konkurenci potegovali ekipi ŽNK Ljubljana in ŽNK Mura Nona. Za Ljubljančanke bo to drugi finale pokalnega tekmovanja, prvega so tesno izgubile na mestnem obračunu z Olimpijo leta 2022. ŽNK Mura je na drugi strani precej bolj izkušena, saj bo letos skušala osvojiti že svoj enajsti pokalni naslov ter dopolniti odlično sezono z dvojno krono. Ženski finale pokala Pivovarna Union si bo mogoče ogledati brez plačila vstopnine, saj NZS stremi k čim večji popularizaciji ženskega nogometa.

Moški finale bo tokrat nekoliko presenetljiv, saj sta do zadnje stopnice prišli ekipi Rogaške in Gorice. Slatinčani so na poti do finala ugnali Brežice, Šmarje pri Jelšah, Interblock, Nafto in Muro, Primorci pa so bili boljši od Brd, Vipave, Domžal, Jesenic, Radomelj in Beltincev. Vloga papirnatega favorita pripada Rogaški, ki bo kot prvoligaš prvič nastopila v velikem finalu pokalnega tekmovanja. Goričani se na drugi strani zanašajo na bogato tradicijo, saj imajo v svojih vitrinah že tri pokalne lovorike. Zadnji naslov so osvojili v sezoni 2013/14, ko so v Kopru premagali Maribor. Vstopnice za moški finale, ki se bo pričel ob 20.30, so v prodaji po ceni 10€ za odrasle, medtem ko bodo imeli otroci do 14. leta starosti možnost ogleda brez plačila vstopnine.

NAKUP VSTOPNIC

ŽENSKI FINALE POKALA PIVOVARNA UNION:

PETEK, 24.5. OB 16.30: ŽNK LJUBLJANA – ŽNK MURA NONA

Vstop prost! Potreben prevzem brezplačnih vstopnic na blagajni v navijaški coni na dan tekme.

MOŠKI FINALE POKALA PIVOVARNA UNION:

PETEK, 24.5. OB 20.30: ROGAŠKA – GORICA

Cenovne kategorije vstopnic:

Odrasli: 10€
Otroci do 14. leta: Vstop prost! Potreben prevzem brezplačnih vstopnic na blagajni v navijaški coni na dan tekme.
Spremljevalec gibalno ovirane osebe: Vstop prost! Potreben prevzem brezplačnih vstopnic na blagajni v navijaški coni na dan tekme.

SHEMA STADIONA:

Prodajna mesta:

Eventim
Bencinski servisi Petrol
Uradni prodajalni 11TS v Ljubljani
Stadion Stožice na blagajni na dan tekme

Opozorila:

Navijaški rekviziti: Vstop na sektorje, ki so namenjeni podpornikom ekip ne bo mogoč z navijaškimi rekviziti nasprotne ekipe.

Gibalno ovirane osebe:

Gibalno ovirana oseba, ki si želi kupiti vstopnice, pošlje sporočilo na elektronski naslov: vstopnice@nzs.si in pripiše kontakt, NZS jih bo nato kontaktirala. Gibalno ovirana oseba mora vstopnico plačati, spremljevalec gibalno ovirane osebe pa ima prost vstop, potrebuje le vstopnico.

Tekst: NZS/MKo
 

SORODNE NOVICE

 • 24.05.2024 | Pokal Pivovarna Union
  Rogaška po izvajanju enajstmetrovk do prve pokalne lovorike
  Nogometaši Rogaške so zmagovalci pokala Pivovarne Union v letošnji sezoni. V finalu v ljubljanskih Stožicah so Slatinčani po streljanju enajstmetrovk premagali Gorico s 7:6 (0:0, 0:0, 1:1) in prišli do prve pokalne lovorike.
 • 24.05.2024 | Pokal Pivovarna Union
  Veliki finale pokalnega tekmovanja kot epilog sezone
  V ljubljanskih Stožicah bo danes še zadnje dejanje slovenske nogometne klubske sezone. V finalu pokala Pivovarna Union se bosta ob 20.30 merili Rogaška in Gorica. Še pred tem bo ob 16.30 finale ženskega pokala med Ljubljano in Muro Nono.
 • 22.05.2024 | Pokal Pivovarna Union
  Finalisti v pričakovanju sklepnega dejanja sezone
  V petek bo v ljubljanskih Stožicah še zadnje dejanje slovenske nogometne klubske sezone. V finalu pokala Pivovarna Union se bosta ob 20.30 merila Rogaška in Gorica. Še pred tem bo ob 16.30 finale ženskega pokala med Ljubljano in Muro Nono. Vse ekipe so pred finalom izredno motivirane, a v petek pričakujejo zelo izenačene obračune.
 • 25.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
  Tudi v Fazaneriji odločali streli z bele točke, v finale Rogaška
  Nogometaši Rogaške so drugi finalisti pokala Pivovarne Union. Slatinčani so v polfinalu v Murski Soboti po enajstmetrovkah premagali Muro. V finalu, ki bo 24. maja v Stožicah, se bodo merili z Gorico, ki je v sredo prav tako po enajstmetrovkah izločila Beltince.
 • 24.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
  Drugoligaški obračun odločen po enajstmetrovkah, Goričani prvi finalisti
  Nogometaši Gorice bodo 24. maja v Stožicah lovili četrto pokalno lovoriko. Primorci so bili v drugoligaškem polfinalu po enajstmetrovkah boljši od Beltinčanov.
 • 23.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
  V Novi Gorici in Murski Soboti za pokalni finale
  Kdo se bo 24. maja v Stožicah meril za pokalno lovoriko? Finalista letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union bomo dobili v sredo in četrtek, ko bosta odigrani polfinalni tekmi. Goričani bodo v drugoligaškem obračunu gostili Beltinčane, Sobočani pa se bodo dan kasneje udarili s Slatinčani.
 • 08.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
  Pokal Pivovarna Union: Mura z Rogaško, Gorica proti Beltincem
  Po žrebu sta znana polfinalna para Pokala Pivovarna Union. Mura bo v Fazaneriji gostila Rogaško, Gorica se bo na svojem igrišču merila z Beltinci.
 • 04.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
  Beltinčani po podaljšku do mesta v polfinalu
  Beltinci so se kot zadnji uvrstili v polfinale Pokala Pivovarna Union, v podaljšku sta mrežo Ilirije zatresla Alan Kaučič in Jan Bruno Kralj.
 • 03.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
  Na Bonifiki odločali kazenski udarci, veselili so se Prekmurci
  Črno-beli iz Murske Sobote so se na Bonifiki razveselili preboja v polfinale Pokala Pivovarna Union. Dvoboj Kopra in Mure je bil odločen po strelih z bele točke, Prekmurce pa je z nekaj odličnimi posredovanji v igri držal Klemen Mihelak.

DELI NA