21.11.2018 | 2. SNL
Vodilni gostuje pri četrtem

V 2. SNL bodo pred zimskim premorom odigrali le še srečanja 17. kroga, nato pa nogometaši odhajajo na zaslužen počitek. Novomeški Portoval bo gostil derbi zadnjega jesenskega kroga, četrti Dolenjci bodo skušali proti vodilnim, a ranjenim Radomljanom nadaljevati niz neporaženosti. Obračun boste lahko spremljali tudi gledalci Sportkluba.

Novomeščani poraza ne poznajo že deset krogov, v spopadu z vodilno ekipo 2. SNL pa bodo skušali storiti vse, da neporaženi odidejo tudi na zimski premor. Krka se je s šestimi zmagami in štirimi remiji povzpela do četrtega mesta, četa Borivoja Lučića pa za prvim mestom zaostaja vsega tri točke, zato novomeškim nogometašem v soboto ne bo manjkalo motivacije. »Farmacevti« bi z novo zmago ujeli trenutno vodilno ekipo prvenstva in Radomljam zadali še en boleč udarec.

»Mlinarji« so v prvem krogu druge polovice prvenstva doživeli boleč udarec s strani lendavskega Nafte, ki je četo Nermina Bašića premagala še drugič to sezono in z goloma Marka Roginića prekinila radomeljski niz. Rumeno-črni poraza niso poznali vse od četrtega kroga, ko so klonili v Sežani, na 11 tekmah pa so iztržili kar deset zmag. Radomljani kljub porazu niso izgubili vodstva, saj so v spopadu s Taborom klonili tudi nogometaši Brava, ki se lahko pohvalijo z identičnim točkovnim izkupičkom.

Ob pomoči Lendavčanov in Sežancev so Dolenjci, tako kot tudi Kraševci, prepolovili zaostanek za vodilnim dvojcem, ki zasledovalcema zdaj beži za tri točke. Avgustovski spopad v Radomljah ni postregel z zmagovalcem, 200 gledalcev je oba zadetka videlo v drugem polčasu. V 70. minuti so z golom Anela Hajrića, prvega strelca lige, povedli gostitelji, a domače veselje ni trajalo dolgo. Pet minut zatem je izenačil Miha Kostanjšek, ki je v nedeljo zadel tudi na tekmi z Ilirijo. Novomeščani so v prestolnici slavili po preobratu, potem ko je v zadnji minuti srečanja mojstrsko zadel Matej Potokar.

Radomljani se lahko še vedno pohvalijo z najboljšim napadom in najtrdnejšo obrambo lige, za nameček pa imajo v svojih vrstah tudi prvega strelca lige. Bodo na vrhu lestvice pričakali tudi pomlad?

Tekst: PDo
Foto: NK Krka
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

  • 15.09.2021 | Pokal Pivovarna Union
    Dvoboj lanskoletnih drugoligašev dobile Radomlje
    Pokalni dvoboj prvouvrščenih klubov minule sezone 2. SNL je pripadel aktualnemu prvoligašu. Radomlje sta v četrtfinale Pokala Pivovarna Union popeljala Oliver Kregar in Marko Božić, v dresu Krke je v prvem polčasu izenačil Ivan Pranjić.
  • 18.05.2021 | 2. SNL
    Novomeščani za potrditev drugega mesta
    Radomlje so si zagotovile vrnitev med prvoligaše, v sredo, ko bo odigran predzadnji krog 2. SNL pa lahko Krka potrdi drugo mesto. Dvoboj vodilnih ekip lige si boste lahko ogledali na Sportklubu, pred kamero NZS pa se bosta udarili ekipi Nafte in Bilj.

DELI NA