03.09.2013 | A
Vogrin: Poškodba Anđelkoviča ni resna

Na današnjem treningu slovenske nogometne reprezentance v Kranju, ki jo v petek čaka kvalifikacijski dvoboj za svetovno prvenstvo 2014 z Albanijo, v torek pa s Ciprom, sta nesrečno trčila reprezentanta Siniša Anđelković in Milivoje Novaković. Anđelković je utrpel poškodbo v predelu prsnega koša, ki pa po zadnjih informacijah ni hujše narave.

"Med današnjim dopoldanskim treningom je prišlo do poškodbe reprezentanta Siniše Anđelkovića. V dvoboju s soigralcem je prejel udarec v prsni koš. Zaradi hudih bolečin in težav z dihanjem je bil urgentno prepeljan v jeseniško bolnišnico, kjer pa so preiskave na srečo pokazale, da ne gre za resno poškodbo. Siniša je po pregledih in oskrbi že zapustil bolnišnico. Počuti se bolje in se bo soigralcem na treningih priključil, ko bodo to dovoljevale bolečine, najverjetneje pa že jutri," je pojasnil reprezentančni zdravnik Matjaž Vogrin.

Zdravstvene težave ima še vedno tudi Bojan Jokić, ki je sicer sodeloval na treningu, del pa opravil po svoje in ga predčasno tudi končal. Na dobro uro in pol dolgem treningu na kranjskem stadionu je manjkal tudi vratar Samir Handanović, a ne zaradi zdravstvenih težav. Slednji je že v jutranjih urah v Ljubljani opravil specialne treninge.

Sicer pa se je tudi na današnjem treningu pokazalo optimistično razpoloženje v slovenski vrsti. Valter Birsa, ki je pred dnevi podpisal pogodbo z Milanom, pravi, da je zdaj povsem sproščen, seveda pa mu manjkajo tekmovalne izkušnje. "Manjka mi kilometrina, a ta mi je manjkala tudi lani, potem pa je bilo na tekmi v redu, ker sem bil pripravljen in sproščen ter vedel, da lahko naredim, kar moram narediti. Mislim, da bo zdaj prav tako."

V slovenskem taboru vedo, da morajo zmagati. "Tega se zavedamo vsi, a tudi Albanija je v podobnem položaju, zato bo za nas malce lažje. Seveda pa njim zmaga ne pomeni vsega in s hitrim golom bi dosegli pomembno prednost." Dobre igre, predvsem proti Turčiji, izbrani vrsti dajejo dodaten optimizem: "Finska se nam je nato ponesrečila, a je bilo veliko dejavnikov proti nam. Zdaj nimamo več izhoda, moramo zmagati in verjamem, da smo sposobni. Potrebujemo tudi pomoč gledalcev. Upam, da jih bo čim več, kar bi bil velik plus za nas," je pred treningom še dejal Birsa.

Z dobro formo navdušuje tudi Kevin Kampl, ki je zadnjo tekmo proti Finski izpustil. "Srečen sem, da sem nazaj. Imel sem težave z nogo, a zdaj se dobro počutim in upam, da bomo na teh dveh tekmah zmagali. Če bomo igrali kot proti Turčiji in Islandiji, lahko zmagamo," pravi nogometaš, ki je izstopal tudi na zadnjih reprezentančnih tekmah. "Vesel bi bil, če bom tudi zdaj dobil priložnost," še dodaja Kampl, ki se tudi zaveda, da bo treba s teh dveh tekem dobiti šest točk.

"Seveda je to res, ampak mislim, da to lahko tudi dosežemo, ker imamo dobro ekipo. Če bomo tako igrali kot proti Turčiji in Islandiji, mislim, da bomo ti dve tekmi tudi zmagali," je zaključil vezist salzburškega Red Bulla.

Tekst: STA
Foto: Ekipa

SORODNE NOVICE

  • 30.04.2024 | A
    Pred Eurom v dobri strelski formi
    V preteklem tednu so se v svojih klubih znova dokazovali slovenski reprezentanti. Poleg Šeška in Žuglja, ki sta bila v aprilu v odlični strelski formi, so se med strelce vpisali še Balkovec, Celar in Vipotnik.
  • 23.04.2024 | A
    Šeško in Žugelj znova med strelci
    Pretekli vikend so bili v svojih klubih znova na delu slovenski reprezentanti. Najbolje sta se izkazala Benjamin Šeško v Bundesligi in Nino Žugelj v Eliteserien, ki sta v polno merila že na tretji oziroma drugi zaporedni tekmi, z novo asistenco pa se je v Ekstraklasi izkazal tudi Erik Janža.
  • 18.04.2024 | A
    Dres 2024: Evolucija, ne revolucija
    Z velikim ponosom predstavljamo novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
    Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
    Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
  • 09.04.2024 | A
    Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
    Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
  • 26.03.2024 | A
    Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
    Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
  • 26.03.2024 | A
    Slovenija danes s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.
  • 25.03.2024 | A
    Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti.
  • 24.03.2024 | A
    Pomembne informacije pred tekmo s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca se bo v torek, 26. marca 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Portugalsko. Ker je osrednji slovenski stadion za nogometni spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.

DELI NA