19.03.2024 | A
Za Slovenci nov trening, z vadbo pričel tudi Oblak

Slovenska nogometna reprezentanca je danes v Nacionalnem nogometnem centru Brdo opravila nov trening pred pripravljalnima tekmama z Malto in Portugalsko. Selektor Matjaž Kek je pogrešal le še Davida Brekala, saj se je izbrani vrsti pridružil kapetan Jan Oblak, ki je v reprezentančno bazo prispel odlično razpoložen po fantastični predstavi v osmini finala Uefa lige prvakov.

V dobri formi pa je v zadnjem obdobju tudi Žan Karničnik, ki je v letošnji sezoni za vodilno moštvo prve slovenske nogometne lige zbral že deset asistenc. »Lahko rečem, da sem kar v dobri formi, v dobrem ritmu tekem in upam, da vse to prenesem v reprezentanco. Očitno sem sprejel pravo odločitev, da sem se po preizkušnji v tujini vrnil domov in ujel pravi tekmovalni ritem.«

Nogometaš Celja uživa v reprezentančnem okolju in nestrpno pričakuje naslednje preizkušnje. »Vzdušje je po tem zgodovinskem uspehu in uvrstitvi na evropsko prvenstvo zares zelo dobro, tako da nestrpno pričakujemo nove tekme. Najprej nas čaka gostovanje na Malti, šele nato bomo razmišljali o Portugalski. Bo pa tekma s Portugalsko prava pika na I in odličen vpogled v kakovostni nivo tekmecev, ki nas čakajo na evropskem prvenstvu,« razloži Karničnik, ki podobno kot njegovi kolegi ni uspel zadostiti vsem prošnjam za vstopnice.

»Za tekmo med Slovenijo in Portugalsko je resnično ogromno zanimanja, ampak na žalost niti mi ne moremo vsem prijateljem zagotoviti vstopnic, tako da smo poskrbeli le za družino in najožji krog. Za to tekmo bi verjetno napolnili stadion za 50.000 gledalcev,« pravi Karničnik.

Spektakla s Portugalsko se veseli tudi Jan Mlakar. »Ta tekma bo lep pokazatelj kje smo in kakšne so razlike. Kljub temu gremo na tekmo sproščeno in uživati, saj ne igramo vsak dan proti tako kakovostnim igralcem. Moramo pa gledati najprej na sebe, na naše principe in ohraniti enotnost, ki nas je pripeljala na evropsko prvenstvo,« predstavi svoje mišljenje napadalec Pise in doda: »Vsak dan ko smo skupaj in prav vsak trening je zelo pomemben. Nesmiselno bi bilo sedaj spreminjati zadeve, ki delujejo, tako da smo z mislimi že na pripravljalnih tekmah

Tekst: MKo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

 • 21.05.2024 | A
  Selektor Kek razkril širši seznam igralcev
  Slovenska reprezentanca prihodnji teden pričenja s pripravami pred nastopom Slovenije na drugem evropskem prvenstvu. Selektor Matjaž Kek je danes objavil širši seznam igralcev, ki si bodo na Brdu pri Kranju prizadevali, da se uvrstijo tudi na seznam šestindvajseterice.
 • 21.05.2024 | A
  Šeško klubsko sezono zaključil v svojem slogu, prvenstvo končala še sedmerica reprezentantov
  V pričakovanju evropskega prvenstva je osem slovenskih reprezentantov že zaključilo svoje klubske obveznosti. Strelsko se je znova izkazal Benjamin Šeško, v vlogi asistentov pa sta bila tokrat Žan Celar in Tomi Horvat.
 • 13.05.2024 | A
  Šeškovemu strelskemu pohodu ni videti konca
  En mesec pred prvim srečanjem Slovenije na evropskem prvenstvu Benjamin Šeško stopnjuje svojo strelsko formo v Bundesligi, kjer je dosegel že svoj šesti zaporedni zadetek. Med strelce se je znova vpisal tudi Žan Vipotnik. Stojanović do nove asistence.
 • 07.05.2024 | A
  Šeško nadaljuje z odlično strelsko formo
  Minuli konec tedna so bili slovenski reprezentanti znova na delu v klubskih tekmovanjih. Benjamin Šeško je v Bundesligi dosegel svoj peti zaporedni in skupno dvanajsti zadetek, v francoski Ligue 2 pa se je z novo asistenco izkazal Žan Vipotnik.
 • 30.04.2024 | A
  Pred Eurom v dobri strelski formi
  V preteklem tednu so se v svojih klubih znova dokazovali slovenski reprezentanti. Poleg Šeška in Žuglja, ki sta bila v aprilu v odlični strelski formi, so se med strelce vpisali še Balkovec, Celar in Vipotnik.
 • 23.04.2024 | A
  Šeško in Žugelj znova med strelci
  Pretekli vikend so bili v svojih klubih znova na delu slovenski reprezentanti. Najbolje sta se izkazala Benjamin Šeško v Bundesligi in Nino Žugelj v Eliteserien, ki sta v polno merila že na tretji oziroma drugi zaporedni tekmi, z novo asistenco pa se je v Ekstraklasi izkazal tudi Erik Janža.
 • 18.04.2024 | A
  Dres 2024: Evolucija, ne revolucija
  Z velikim ponosom predstavljamo novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.
 • 16.04.2024 | A
  Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
  Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
 • 16.04.2024 | A
  Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
  Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
 • 09.04.2024 | A
  Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
  Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.

DELI NA