29.07.2019 | 1. SŽNL
Znani pari 1. kroga SŽNL, ženskega pokala in lige DU17

V prostorih Nogometne zveze Slovenije je bil opravljen žreb parov pred novo sezono v članskem tekmovanju SŽNL, Ženskem pokalu NZS in Ligi deklet U17.

Uvodoma je zbrane pozdravil Martin Koželj, generalni sekretar Nogometne zveze Slovenije, ki je vsem klubom čestital za minulo sezono in vsem zaželel uspešno v novi tekmovalni sezoni. Na tem mestu je srečno in uspešno zaželel tudi vrsti ŽNK Pomurje Beltinci v kvalifikacijah za ligo prvakinj.

Nagrade za minulo uspešno delo

Ob tej priložnosti so bila podeljena tudi priznanja za sezono 2018/2019. Prejele so jih prvakinje DU17 (NK MB Tabor), najboljša strelka DU17 (Nina Kajzba/ŽNK Pomurje Beltinci), članske državne prvakinje (ŽNK Pomurje Beltinci), najboljša strelka SŽNL (Špela Kolbl/ŽNK Pomurje Beltinci) ter v kategoriji fair play trojec ŽNK Pomurje Beltinci, ND Primorje in NK MB Tabor.

18.8. SŽNL

V državnem prvenstvu članic bo nastopalo osem klubov, igralo se bo po trikrožnem sistemu. Naslov prvakinj bodo branile nogometašice ŽNK Pomurje Beltinci. Tekmovanje se prične 18. avgusta.

SŽNL, 1. krog, 18.8.
ŽNK Olimpija Ljubljana – Ajdovščina
Koper Obala – ŽNK Pomurje Beltinci
ŽNK Cerklje – ŽNK Radomlje
ŽNK Maribor Tabor – ŽNK Krim Rolljet

17.8. DU17

V tekmovanju DU17 bo igralo osem ekip. Ligaško tekmovanje, po trikrožnem sistemu, se prične 17. avgusta, naslov branijo Mariborčanke.

DU17, 1. krog, 17.8.
ŽNK Krim Rolljet – ŽNK Cerklje
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Maribor Tabor
Primorje Ajdovščina – ŽNK MSM Ptuj
ŽNK Pomurje Beltinci – ŽNK Radomlje

V pokalu 19.9.

V Ženskem pokalu NZS bo sodelovalo osem klubov, aktualne prvakinje so igralke ŽNK Pomurje Beltinci.

Ženski pokal NZS, 1. krog, 19.9.
ŽNK Pomurje Beltinci – Koper Obala
ŽNK Krim RollJet – ŽNK Maribor Tabor
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Radomlje
Ajdovščina – ŽNK Cerklje

Žreb sta opravila Dejan Germič, predsednik Komisije za ženski nogomet pri NZS, ter Renata Podviz Čeferin, vodja tekmovalno-licenčnega sektorja.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 07.09.2019 | 1. SŽNL
  Praznik v Kopru: prenos tekme z Bonifike
  V ekipi Obala Koper so pripravljeni na nadaljevanje SŽNL, v nedeljo jih pred kamerami Nogometne zveze Slovenije čaka tekma proti Ajdovkam. Obračun se prične ob 11. uri.
 • 06.09.2019 | 1. SŽNL
  Prenos iz Kopra, Radomljanke hrabro v Ljubljano
  Po reprezentančnem premoru se v nedeljo nadaljuje tekmovanje v SŽNL, na sporedu so štiri tekme. Nogometna zveza Slovenije nadaljuje s prakso: v vsakem krogu prenos ene od tekem SŽNL. Tokrat bodo kamere na Obali, kjer je na sporedu primorski derbi Obala Koper proti Ajdovščini.
 • 08.05.2019 | 1. SŽNL
  Pomurke do 7. naslova državnih prvakinj
  Ekipa ŽNK Telemach GMT Beltinci je novi državni prvak SŽNL. V zadnji tekmi 18. kroga SŽNL so Pomurke vknjižile že 18. zmago v tej sezoni (ob gol razliki 140:11) in si tako tri kroge pred koncem zagotovile sedmi državni naslov. Olimpija na 2. mestu je pri 45 točkah, tretji ŽNK Moje-lece.si Radomlje pa pri 32.
 • 01.11.2018 | 1. SŽNL
  Pomurke opozarjajo, da prvenstva še ni konec
  S tekmo v Ljubljani se je sklenil 8. krog SŽNL, po katerem so se igralke ŽNK Telemach GMT Beltinci le še bolj usidrale na vrhu. Derbi je z golom odločila Luana Zajmi, ki je v svoji 15. tekmi v SŽNL prispevala že deveti zadetek.
 • 30.10.2018 | 1. SŽNL
  V pričakovanju derbija SŽNL
  Zasedbi sta do danes odigrali 10 uradnih prvenstvenih tekem, nobena pa se ni končala z remijem! Prve tri, bilo je v sezoni 2015/16, so z gol razliko 20:0 dobile Pomurke. V naslednji sezoni so Ljubljančankam pripadla dva derbija, enega so izgubile. V lanski sezoni so se vse tri tekme končale v prid zmajčic, letošnja prva pa v prid Beltinčank.
 • 19.08.2018 | 1. SŽNL
  Pomurke v nogometni poslastici boljše od prvakinj
  S štirimi tekmami se je začela 27. sezona SŽNL. Derbi v Beltincih, ki smo ga spremljali v neposrednem prenosu na Nzs.si, je ponudil izvrsten nogomet. Tako je bilo tudi na ostalih treh zelenicah. Zmag so se poleg Pomurk veselili še v taboru ŽNK Moje-lece.si Radomlje, ŽNK Cerklje in ŽNK Maribor.
 • 18.08.2018 | 1. SŽNL
  Prvakinje stavijo na hitro in kombinatorno igro
  „Čaka nas zahtevno delo, gostovanje v Beltincih bo težko. Pričakujem pa kvalitetno srečanje, ki bo polno duelov, priložnosti na obeh straneh,“ pristavi Kristan, ki se tekme veseli, gledalcem pa obljublja, da bo tekma gledljiva in vredna ogleda. Na štadionu ali pa pred računalnikom oz. telefonom v prenosu na Nzs.si.
 • 16.08.2018 | 1. SŽNL
  Začetek z derbijem in pred TV kamerami
  Vse je pripravljeno za začetek 27. sezone Slovenske ženske nogometne lige, kjer se bo osmerica ekip pomerila za naslov državnih prvakinj. Naslov bodo branile igralke ŽNK Olimpije Ljubljana, prvi krog je na vrsti v nedeljo, 19. avgusta.
 • 30.07.2018 | 1. SŽNL
  Znani pari SŽNL, ženskega pokala in Lige DU17
  V prostorih Nogometne zveze Slovenije je bil danes popoldan opravljen žreb parov pred novo sezono v članskem tekmovanju SŽNL, Ženskem pokalu NZS in Ligi deklet U17. Članice s sezono pričnejo 19. avgusta, prvi pokalni obračuni bodo igrani 5. septembra, 25. avgusta začnejo tudi DU17.

DELI NA