27.04.2013 | 2. SNL
2. SNL: Dob skočil na drugo mesto

Zavrč je v 22. krogu 2. slovenske nogometne lige gladko odpravil Šampion, saj je zabili kar pet zadetkov, medtem ko je Krka zapravila udobno vodstvo in v izdihljajih tekme s Krškim ostala brez zmage. Sodnikov podaljšek je bil usoden tudi za Radomlje, ki so ponudile priložnost Beli krajini, da se jim približa zgolj na točko. V boju za obstanek pa tudi Dravinja očitno še ni rekla zadnje besede, saj je v Šenčurju kar s 4:0 odpravila favorizirane gostitelje. Na edinem nedeljskem obračunu je Dob večino dela opravil že v prvem polčasu, s tremi zadetki v mreži Šmartnega, ter na ta način izkoristil priložnost za skok na drugo mesto.

Garmin Šenčur – Dravinja Kostroj 0:4 (0:2)

Gledalcev: 100
Sodnik: Drečnik Davor
Strelci: Kek 31., 45., Čerenak 58., Kraus 86.
Rumeni kartoni: Selimović, Križaj ; Čerenak, Klokočovnik, Pristovnik  
Rdeči kartoni: /

Garmin Šenčur: Marić, Babić (od 46. Marijan), Aljančič, Kern, Košnik (od 70. Avdić), Selimović, Brezarić (od 46. Stanko), Kotnik, Dolžan, Križaj, Bunderla
Dravinja Kostroj: Radan, Kek, Pristovnik, Čerenak, Černec, Klokočovnik, Boljanović, Kraus, Stres (od 41. Mlakar), Naglič (od 82. Naglič), Čander (od 46. Čakš)

Krško – Krka 2:2 (0:0)

Gledalcev: 100
Sodnik: Dobrun Žiga
Strelci: Dvorančič 73., Babnik 90. ; Dervišević 53., Vučkić 55.
Rumeni kartoni: Dvorančič, Babnik, Drnovšek, Lulić, Mojstrovič, Vučkić, Dervišević
Rdeči kartoni: /

Krško: Zalokar, Kržan, Petric, Barkovič, Jakolić (od 69. Blažinčič), Slivšek (od 79. Vodeb), Dvorančič, Drnovšek, Babnik J., Babnik G. (od 65. Vrčko)
Krka: Obradović, Mojstrović, Vučkić, Cvijanović, Lulić, Volarič (od 89. Kramar), Dervišević, Novosel (od 60. Dežmar), Škerjanc, Košnik (od 85. Burgar), Brulc

Šampion – Zavrč 0:5 (0:1)

Gledalcev: 200
Sodnik: Čeferin Darko
Strelci: Dugolin 8., Buzeti 49., Golubar 51., Sreš 77., Čeh 82.
Rumeni kartoni: Škoflek, Džaferović, Kompan
Rdeči kartoni: /

Šampion: Dizdarević, Škoflek (od 73. Jankovič), Kraljič (od 46. Lazičić), Kristl, Kompan, Goropevšek, Torra (od 64. Anželj), Djuranović, Džaferovič, Srnec, Petrič
Zavrč: Fink, Čeh, Sambolec, Roškar, Dugolin, Čeh, Buzeti, Golubar (od 80. Letonja), Kuserbanj, Kelenc (od 74. Sreš), Benko (od 64. Matjašič)

Kalcer Radomlje – Bela krajina 0:1 (0:0)

Gledalcev: 200
Sodnik: Habjanič Sašo
Strelec: Kočevar 91.
Rumeni kartoni: Cankar
Rdeči kartoni: /

Kalcer Radomlje: Juračič, Šmitran, Cankar, Varga, Kosec, Barukčič, Cerar (od 51. Škafar), Zadnikar (od 85. Topić), Smukavec (od 60. Nunić), Zavrl, Seferović
Bela krajina: Vidergar, Rustemi, Vrščaj, Žugelj M., Štukelj, Žugelj G., Lunder, Stepčič (od 68. Sašek), Mujaković, Špelić (od 73. Kralj), Bordon (od 86. Kočevar)

Šmartno 1928 – Roltek Dob 0:3 (0:3)

Gledalcev: 200
Sodnik: Kovačič Darjan
Strelci: Lunder 46., Krcić 65., 78.
Rumeni kartoni: Matić, Pusovnik, Dragosavac, Muharemovič, Malis ; Mirtič, Kunstelj, Češnjevar, Račić
Rdeči kartoni: Češnjevar

Šmartno 1928: Pusovnik, Lenošek (od 55. Čirić), Zamernik, Dragosavac, Bolha, Kolar, Matić (od 69. Malis), Jelen, Tisaj, Bizjak, Muharemovič (od 83. Bizjak)
Roltek Dob: Vezirovič, Mirtič, Goropečnik, Kukavica, Simič (od 55. Cimprič), Klopčič (od 83. Mohar), Češnjevar, Račić, Krcić, Kunstelj, Lunder (od 73. Prašnikar)

Lestvica..

Tekst: MKo
Foto: Ekipa

SORODNE NOVICE

 • 18.04.2024 | 2. SNL
  Pred drugoligaši še pet krogov
  Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
 • 14.04.2024 | 2. SNL
  Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
  Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
 • 11.04.2024 | 2. SNL
  Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
  Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
 • 07.04.2024 | 2. SNL
  Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
  Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
 • 05.04.2024 | 2. SNL
  Vodilna Nafta v Tolminu
  Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
 • 31.03.2024 | 2. SNL
  Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
  Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
 • 28.03.2024 | 2. SNL
  Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
  Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
 • 25.03.2024 | 2. SNL
  Prvi štirje do nove zmage
  Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
 • 21.03.2024 | 2. SNL
  Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
  Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.
 • 17.03.2024 | 2. SNL
  Nafta ugnala tretje Primorje in utrdila vodstvo
  Nogometaši Nafte so se z zmago proti tretjemu Primorju utrdili na vrhu lestvice 2. SNL. Beltinčani so namreč remizirali v Biljah, pomembne zmage pa so se v Slovenskih Konjicah razveselili Goričani.

DELI NA