27.04.2013 | 2. SNL
2. SNL: Dob skočil na drugo mesto

Zavrč je v 22. krogu 2. slovenske nogometne lige gladko odpravil Šampion, saj je zabili kar pet zadetkov, medtem ko je Krka zapravila udobno vodstvo in v izdihljajih tekme s Krškim ostala brez zmage. Sodnikov podaljšek je bil usoden tudi za Radomlje, ki so ponudile priložnost Beli krajini, da se jim približa zgolj na točko. V boju za obstanek pa tudi Dravinja očitno še ni rekla zadnje besede, saj je v Šenčurju kar s 4:0 odpravila favorizirane gostitelje. Na edinem nedeljskem obračunu je Dob večino dela opravil že v prvem polčasu, s tremi zadetki v mreži Šmartnega, ter na ta način izkoristil priložnost za skok na drugo mesto.

Garmin Šenčur – Dravinja Kostroj 0:4 (0:2)

Gledalcev: 100
Sodnik: Drečnik Davor
Strelci: Kek 31., 45., Čerenak 58., Kraus 86.
Rumeni kartoni: Selimović, Križaj ; Čerenak, Klokočovnik, Pristovnik  
Rdeči kartoni: /

Garmin Šenčur: Marić, Babić (od 46. Marijan), Aljančič, Kern, Košnik (od 70. Avdić), Selimović, Brezarić (od 46. Stanko), Kotnik, Dolžan, Križaj, Bunderla
Dravinja Kostroj: Radan, Kek, Pristovnik, Čerenak, Černec, Klokočovnik, Boljanović, Kraus, Stres (od 41. Mlakar), Naglič (od 82. Naglič), Čander (od 46. Čakš)

Krško – Krka 2:2 (0:0)

Gledalcev: 100
Sodnik: Dobrun Žiga
Strelci: Dvorančič 73., Babnik 90. ; Dervišević 53., Vučkić 55.
Rumeni kartoni: Dvorančič, Babnik, Drnovšek, Lulić, Mojstrovič, Vučkić, Dervišević
Rdeči kartoni: /

Krško: Zalokar, Kržan, Petric, Barkovič, Jakolić (od 69. Blažinčič), Slivšek (od 79. Vodeb), Dvorančič, Drnovšek, Babnik J., Babnik G. (od 65. Vrčko)
Krka: Obradović, Mojstrović, Vučkić, Cvijanović, Lulić, Volarič (od 89. Kramar), Dervišević, Novosel (od 60. Dežmar), Škerjanc, Košnik (od 85. Burgar), Brulc

Šampion – Zavrč 0:5 (0:1)

Gledalcev: 200
Sodnik: Čeferin Darko
Strelci: Dugolin 8., Buzeti 49., Golubar 51., Sreš 77., Čeh 82.
Rumeni kartoni: Škoflek, Džaferović, Kompan
Rdeči kartoni: /

Šampion: Dizdarević, Škoflek (od 73. Jankovič), Kraljič (od 46. Lazičić), Kristl, Kompan, Goropevšek, Torra (od 64. Anželj), Djuranović, Džaferovič, Srnec, Petrič
Zavrč: Fink, Čeh, Sambolec, Roškar, Dugolin, Čeh, Buzeti, Golubar (od 80. Letonja), Kuserbanj, Kelenc (od 74. Sreš), Benko (od 64. Matjašič)

Kalcer Radomlje – Bela krajina 0:1 (0:0)

Gledalcev: 200
Sodnik: Habjanič Sašo
Strelec: Kočevar 91.
Rumeni kartoni: Cankar
Rdeči kartoni: /

Kalcer Radomlje: Juračič, Šmitran, Cankar, Varga, Kosec, Barukčič, Cerar (od 51. Škafar), Zadnikar (od 85. Topić), Smukavec (od 60. Nunić), Zavrl, Seferović
Bela krajina: Vidergar, Rustemi, Vrščaj, Žugelj M., Štukelj, Žugelj G., Lunder, Stepčič (od 68. Sašek), Mujaković, Špelić (od 73. Kralj), Bordon (od 86. Kočevar)

Šmartno 1928 – Roltek Dob 0:3 (0:3)

Gledalcev: 200
Sodnik: Kovačič Darjan
Strelci: Lunder 46., Krcić 65., 78.
Rumeni kartoni: Matić, Pusovnik, Dragosavac, Muharemovič, Malis ; Mirtič, Kunstelj, Češnjevar, Račić
Rdeči kartoni: Češnjevar

Šmartno 1928: Pusovnik, Lenošek (od 55. Čirić), Zamernik, Dragosavac, Bolha, Kolar, Matić (od 69. Malis), Jelen, Tisaj, Bizjak, Muharemovič (od 83. Bizjak)
Roltek Dob: Vezirovič, Mirtič, Goropečnik, Kukavica, Simič (od 55. Cimprič), Klopčič (od 83. Mohar), Češnjevar, Račić, Krcić, Kunstelj, Lunder (od 73. Prašnikar)

Lestvica..

Tekst: MKo
Foto: Ekipa

SORODNE NOVICE

 • 19.11.2023 | 2. SNL
  Krka do prve domače zmage, vodilni dvojec klonil v Ljubljani in Kranju
  Novomeščani so pred zimskim tekmovalnim premorom dočakali prvo zmago na domačem Portovalu, ugnali so Dravinjo. Nafta je po 12 tekmah brez poraza izgubila v Ljubljani, Beltinčani pa so po preobratu še drugič to jesen klonili v dvoboju s Triglavom.
 • 16.11.2023 | 2. SNL
  Še zadnjič pred zimskim premorom
  Drugoligaši se bodo s tekmami 18. kroga poslovili od jesenskega dela prvenstva. Nafta bo vrh lestvice branila v Ljubljani, pred kamerami Sportkluba pa se bodo srečali peti Kranjčani in drugi Beltinčani. Na spletni strani NZS si boste lahko ogledali nedeljski dvoboj Bistrice in Dekanov.
 • 13.11.2023 | 2. SNL
  Gorica zmagovalni post prekinila v Biljah, Nafta ostaja na vrhu lestvice
  Goričani so dobili sosedski dvoboj v Biljah in prekinili zmagovalni post, Triglav pa je klonil v Slovenskih Konjicah. Ajdovci so v primorskem obračunu remizirali s Tolminom, Beltinci pa so na zadnji domači tekmi sezone premagali Tabor. Nafta po ponedeljkovem preobratu v obračunu z Bistrico ostaja na vrhu lestvice.
 • 10.11.2023 | 2. SNL
  Kamere v Velenju in Lendavi
  Drugoligaše še dva kroga ločita do zimskega premora, konec tedna bodo na sporedu tekme 17. kroga. Kamere Sportkluba bodo pospremile ponedeljkov obračun Nafte in Bistrice, na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali nedeljsko srečanje Rudarja in Ilirije.
 • 09.11.2023 | 2. SNL
  Nafta ugnala Ilirijo in skočila na vrh drugoligaškega prvenstva
  Nafta je nova vodilna ekipa 2. SNL. Lendavčani so na domačem igrišču dobili še zadnjo tekmo poleti preloženega tretjega kroga prvenstva, z novimi točkami pa so s prvega mesta izrinili Beltince.
 • 06.11.2023 | 2. SNL
  Tabor do prve zmage, Beltinci po porazu v Ajdovščini ujela Nafta
  Sežanci so prvo ligaško zmago sezone dočakali v Kranju, Ajdovci pa so v nedeljo po preobratu premagali vodilne Beltinčane, ki so jih z zmago v Novem mestu ujeli Lendavčani. Goričani so v izdihljajih tekme z Grosupeljčani rešili točko, vendar podaljšali zmagovalni post.
 • 03.11.2023 | 2. SNL
  Pričenja se druga polovica tekmovanja, četrto Primorje z vodilnimi Beltinci
  Po polovici drugoligaškega tekmovanja najbolje kaže Beltincem, ki se bodo v nedeljo pred kamerami Sportkluba v Ajdovščini pomerili s četrtim Primorjem. Zanimivo bo tudi v bližnji Novi Gorici, kjer bo kamera NZS pospremila dvoboj pete Gorice in sedmega Brinja.
 • 29.10.2023 | 2. SNL
  Beltinci na vrhu tudi po polovici sezone, na Portovalu kar devet zadetkov
  Beltinci bodo po zmagi na Koroškem drugo polovico prvenstva pričakali na vrhu lestvice, vodilni ekipi sledijo Lendavčani, ki so ugnali Dravinjo. Bistrica je z izjemnim preobraom v končnici srečanja premagala Bilje, kar devet golov pa je padlo v Novem mestu, kjer so slavili Velenjčani.
 • 27.10.2023 | 2. SNL
  Drugoligaši zaključujejo prvo polovico prvenstva
  S tekmami 15. kroga se v 2. SNL zaključuje prva polovica letošnjega tekmovanja. Kdo je po zgoščenem ritmu tekem ohranil največ moči? Vodilni Beltinci bodo po sredinem porazu gostovali na Ravnah, dvoboj s Fužinarjem pa si bo moč ogledati na Sportklubu. Kamera NZS bo pospremila primorski obračun Gorice in Tolmina.
 • 26.10.2023 | 2. SNL
  Biljenci napolnili mrežo Fužinarja, Triglav slavil v Beltincih
  Grosupeljčani so na domačem igrišču premagali ajdovsko Primorje, Biljenci pa so napolnili mrežo Fužinarja. Beltinci so po desetih tekmah brez poraza v zaključnih sekunda izgubili s Triglavom, Tolminci pa so se razveselili še tretje zmage v nizu.

DELI NA